Patika Egészségpénztár
Sokak szerint kockázatos az internetes gyógyszervásárlás
A hazai fogyasztók meghatározó többsége patikából, kisebb része pedig drogériából szerzi be a gyógyszert. Egy felmérés szerint 40% kimondottan kockázatosnak tartja az interneten gyógyszert vásárolni.
A betegek együttműködése is kell a sikerhez
A gyógyszerhasználati szokások fejlesztése lesz a következő időszak legfontosabb szakmai programja – mondta Hankó Zoltán a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a XVI. országos patikanap központi megnyitóján Kecskeméten, ahol a Patikapénztár is jelen volt.
Kényeztesse pénztári juttatással a Z generációt!
Mivel 2019. július 1-től 19,5%-ról 17,5%-ra csökken a szociális hozzájárulási adó, a célzott támogatás adóterhe is mérséklődik: a vállalatok 38,35%-os adózással gondoskodhatnak így munkavállalóik egészségéről a nyár derekától.
A bőrrák megelőzésének legfontosabb 5 pontja
Közeleg a nyár, a nyaralás, vízparti napozás néhány hónapja. Az egész évben vágyott kikapcsolódás azonban könnyen végzetes lehet, ha nem védekezünk megfelelően az UV sugárzás ellen. A lebarnulás sem egészséges, az UV fény által okozott bőrkárosodást jelzi.
Lehet, hogy több pénzre számíthat a NAV-tól
Előfordulhat, hogy annak sem kell lemondania az önkéntes pénztári befizetés alapján járó 20%-os kedvezményről, aki azt a családi adókedvezmény miatt nem tudta maradéktalanul kihasználni. Önellenőrzésre a tárgyév december 31-től számított 5 éven belül van mód.
Pénztártagok figyelem! Azonosítsa magát június előtt!
A pénztártagoknak június 26-ig teljes körűen azonosítaniuk kell magukat, amelyet megtehetnek postai úton is. Kattintson ide, hogy megtudja, mit kell tennie annak érdekében, hogy a fenti határidőt követően is tudja használni egészségpénztári kártyáját.
Nagy a szülők felelőssége: csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt
A szülők egyik legfontosabb nevelési eszköze a példamutatás. Az egészségükre rendszeresen félretevő családok gyerekei valószínűleg nyitottabbak lesznek az öngondoskodásra, az egészséges életmódra.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!