Patika Egészségpénztár
Hír
Decembertől még több szolgáltatást kínálunk változatlanul magas színvonalon (2016.12.01)

Nem kevés családnak okoz komoly fejtörést, hogy hogyan biztosítsa idős hozzátartozója számára a méltó időskort. Az önsegélyező kasszáknak többek között ebben is komoly szerepük lehet. Az adókedvezménnyel támogatott megtakarításból fizethetünk idősgondozásért, a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátásokért, közüzemi díjakat vagy lakáscélú jelzáloghitelt.

2016-ban lépett életbe az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény módosítása, amely értelmében az egészségpénztárak önsegélyező szolgáltatásokat is nyújthatnak tagjaiknak. A lehetőséget a Patikapénztár is kihasználja: decembertől a patikás tagok is igénybe vehetik az egészség mellett az önsegélyező pénztári szolgáltatásokat is, ahogyan azt nyáron beharangoztuk. Patikakártyával már jelenleg is több mint 10 ezer magasan képzett szolgáltatónál költhetnek tagjaink, pl. gyógyszerre, szemüvegre vagy orvosi ellátásra, ezután viszont elérhetővé válik 10 önsegélyező szolgáltatás is.

Biztosak vagyunk abban, hogy sokaknak jelent majd segítséget a Patika-csoport kibővülő kínálatában megjelenő önsegélyező szolgáltatásportfolió. Júniusban olvasóinktól megkérdeztük, hogy hányan tervezik, hogy igénybe veszik majd a patikás önsegélyező szolgáltatásokat. Akkor a válaszadóink közel fele nyilatkozott úgy, hogy már korábban is tervezte, hogy belép önsegélyező kasszába. Számukra a mostani lehetőség, hogy egy zsebből költhetnek egészségre és szociális szolgáltatásokra, kényelmes megoldás lesz.

A Patikapénztár önsegélyező pénztári szolgáltatásai

Az egészségpénztárakhoz hasonlóan az önsegélyező pénztárba fizethetünk egyénileg, amely összeg után 20%-os, legfeljebb 150 ezer forint szja-jóváírás jár az év végén, valamint a munkáltató idén 34,51% jövőre 49,56% adózással támogathatja dolgozója önsegélyező pénztári megtakarítását. A befizetésből adómentesen költhet a pénztártag és a szolgáltatásra bejelentett közeli hozzátartozója.

Az önsegélyező pénztári szolgáltatások patikakártyával nem vehetők igénybe. A szolgáltatások iránti igényt a szolgáltatás alapjául szolgáló esemény bekövetkezését, állapot kialakulását, illetve a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló dokumentum kézhezvételét követő 120 napon belül kell a pénztárhoz benyújtani a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges nyomtatvánnyal együtt. Az önsegélyező szolgáltatások igénybevétele az egyéni számlára történt befizetéstől számított 180 nap elteltét követően lehetséges.

Az igénybevételhez szükséges letölthető nyomtatványok:
Önsegélyező pénztári szolgáltatási igénylőlap
A szolgáltatást igénybevevő jogosultat bejelentő lap, amennyiben nem azonos a pénztártaggal

<< VISSZA