Patika Egészségpénztár
Hír
Itt a lista, mire költhetünk az egészségpénztári számlánkról (2017.03.20)
Ma a hazai egészségügyi kiadások 30%-a magánforrásból valósul meg, aminek egyetlen intézményesített formája az egészségpénztári számláról történő finanszírozás. Az öngondoskodás erősítése tehát az egészségügyi költések fehérítése és az ellátás színvonalának emelése szempontjából is lényeges társadalmi érdek.

Vytenis Andriukaitis, az Európai Bizottság egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa egy budapesti rendezvényen szintén az egyéni felelősség fontosságát hangsúlyozta. A Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott rendezvényen a biztos kiemelte: „az egészség megtartása, a betegségek megelőzése elsősorban nem az egészségügyi ágazat feladata, hanem egyéni felelősség kérdése. Az EU egyetlen országában sem gondolják azt az emberek, hogy az egészségügyre fordított források elegendőek, de a megelőzéssel, az odafigyeléssel, a helyes életmóddal nagyban csökkenthető a különböző betegségek kialakulása.”

Az egészségpénztári megtakarításból egyre szélesebb területen költhetünk.

Kisokos: íme, mire fordíthatjuk a 20%-os adókedvezménnyel is támogatott befizetéseinket:


Patikakártyás megtakarítással megfizethető a legújabb gyógymód

A Patika-csoport költési statisztikája is bizonyítja, hogy egyre több egészségpénztári tag szerint érdemes patikakártyán keresztül költeni  a magán egészségügyi kiadásokra.

A magán-egészségügyi ellátás nemcsak gyorsabb és kényelmesebb vizsgálatokat ígér, hanem bizonyos esetekben az ellátás színvonala is magasabb. A legújabb innovációk például csak lassan kerülnek be az OEP által finanszírozott körbe, míg egészségpénztári számláról azonnal finanszírozható, ahogy megjelenik a szolgáltató kínálatában. A pénztártagok közül sokan tekintenek az egészségre fordítható megtakarításra mint a magán-egészségügyi kiadások optimalizálásának kiváló eszközére. Jóllehet a költési tortából továbbra is a gyógyszerkiadások szakítják ki a legnagyobb szeletet, a 2016-os statisztikáink szerint az orvosi ellátások fedezése felzárkózott a második helyre.

 

<< VISSZA