Patika Egészségpénztár
Hír
Sikeresen startolt az online bankkártyás fizetés (2017.03.20)
Márciustól online bankkártyás fizetéssel is fel lehet tölteni a patikás egészségpénztári számlákat. A bankkártyával fizetett összeg azonnal látható az ügyfél számláján és a következő banki napon költhető az új egyenleg. További fejlesztések eredményeképpen hamarosan már egy banki napot sem kell várnunk, és az online befizetés azonnal költhetővé válik.

A Patika-csoport tagjai már eddig is kihasználták az oldalon kínált különböző online ügyintézési lehetőségeket, az egyenleglekérdezést vagy az SZJA-kalkulátort. A bankkártyás számlafeltöltésre is az online ügyintézés fül alatt az Egyenleglekérdezés vagy bejelentkezést követően a Folyószámla kimutatás menüpontban van lehetőség. A bankkártyás online tranzakcióknál már megszokott adatok megadását követően a rendszer átvezet a CIB Bank elektronikus fizetési oldalára, ahol Mastercard, Visa, Visa Electron és Maestro kártyákkal fizethetünk.

Ahogy a bankválasztásnál lényeges döntési szempont – a megbízhatóság, a gyors és szakszerű ügyintézés mellett – a jó internetbank, az egészségpénztár esetében is fontos tényező a kassza által kínált kényelmi szolgáltatások sora. Felmérések bizonyítják, hogy az online bankolás, valamint az internetes vásárlások esetében az online fizetések súlyafolyamatosan nő. Mivel dinamikusan bővül azok aránya, akik a pénzügyeiket már leggyakrabban internetbankon keresztül intézik, innovatív pénztári szolgáltatóként a Patika-csoport is folyamatosan fejleszti online szolgáltatásainak sorát.

Az online feltöltés hasznos lehet, ha egy készpénzes számla kiegyenlítésre vár

A bankkártyás fizetés lehetősége különösen jól jöhet például akkor, ha egy nem tervezett, nagyobb kiadást szeretnénk azonnal fizetni az egészségpénztári számlánkról kihasználva így a 20%-os szja-kedvezményt, vagy a megelőző év során készpénzzel fizetett szolgáltatások visszautalására nem áll rendelkezésre elég pénz a számlánkon (lásd Március 31. fontos dátum! című írásunk), és akkor is, ha a kötelező tagdíjban lévő elmaradásunkat szeretnénk gyorsan, kényelmesen rendezni.

Természetesen továbbra is lehet banki utalással teljesíteni a befizetéseket a Patika Egészségpénztár CIB Banknál vezetett számlájára (10700024-02400406-51100005). Közvetlen átutalás esetén a megjegyzés rovatban a kártyaszámot és a pénztártag nevét kell beírni. Ebben az esetben az átutalást követőkét banki nap elteltével költhető az új egyenleg.

Akinek megtakarítása van, inkább online bankol

A CIB Bank és a GfK legfrissebb közös kutatásában az átlagosnál magasabb jövedelmű, illetve nagyobb megtakarítással rendelkező ügyfélkör bankolási szokásait vizsgálta. Miközben továbbra is fontos szerepük van a bankfiókoknak, a válaszadók napi pénzügyeiket elsősorban internetbankon keresztül intézik. A bankválasztáskor is döntő tényező ma már a kínált szolgáltatások minősége szemben azzal, hogy a pénzintézet sok helyen elérhető legyen – azaz minél több fiókkal és ATM-mel álljon rendelkezésre.

A patikás fizetési felületet kezelő CIB Bank felmérése szerint az online felületek elsősorban a napi pénzügyek intézéséhez elengedhetetlenek. A megkérdezettek 94 százalékuk utalt már így pénzt, 91 százalékuk kérdezte le a számlaegyenlegét, 65 százalékuk adott állandó átutalási megbízást. A CIB várakozása szerint a következő időszakban a mobilbankolásban várható jelentős növekedés. Ezt jelzi előre az is, hogy a bank tavaly tavasszal elindított mobilalkalmazását 2016 végére már 78 ezren használták, és az új regisztrálók száma idén is hónapról hónapra többezres nagyságrendben nő. Az applikációt letöltők háromnegyede minden hónapban legalább egyszer az alkalmazáson keresztül intézi pénzügyeit, a havonta mért átlagos belépésszám pedig már háromszorosa az internetbanknál mért értéknek. Az alkalmazásnak köszönhetően a lakossági ügyfelekkel létesített online kapcsolatok száma a CIB Banknál egy éven belül megduplázódott.

 

<< VISSZA