Patika Egészségpénztár
Hír
5 érv a magán egészségpénztári tagság mellett (2017.04.01)
Az egészségünkről még egészségesen érdemes gondoskodni. Jelen pillanatban az egészségcélú megtakarítás legkifizetődőbb módja, ha egészségpénztárban fialtatjuk azt a pénzt, amelyet a magunk és családunk gyógyszerkiadásaira, gyógyászati segédeszköz-vásárlásra, szűrővizsgálatokra, optikusra, fogorvosra, idősgondozásra, ápolásra és bármilyen magán egészségügyi vagy önsegélyező szolgáltatásra szánunk havi, vagy akár éves szinten.

A patikakártya triplán előnyös. Egyrészt az egyéni befizetések után 20%-os, a 24 hónapos lekötések után 10%-os szja-kedvezmény jár, a prevenciós céllal igénybevett pénztári szolgáltatás után pedig 10%-os adótámogatás. A pénztártag javára teljesített munkáltatói adomány után is érvényesíthetünk 20%-os adótámogatást, amennyiben még nem merítettük ki a legfeljebb járó 150 ezer forint szja-kedvezményt. Másrészt patikakártyával több mint 10 ezer magasan képzett szolgáltatónál költhetünk az egészségünkre átlátható módon, a hálapénzzel járó kellemetlenségek elkerülése mellett. A harmadik előny pedig a megtakarítás hozama. A törvényi szabályozás értelmében az önkéntes pénztárak negyedévente írják jóvá a tagok egyéni számláján a befektetések hozamát, tovább növelve a szolgáltatásokra költhető forintokat.

Természetesen, mint minden megtakarítási formának, az egészségpénztári számlának is vannak költségei, amelyeket a pénztárak az egyéni befizetésekből vonnak. A Patika-csoport ezeket a költségeket a piaci átlagnak megfelelő szinten tartja, sőt! Figyelembe véve a minden év novemberében meghirdetett akciónkat és átlagos nagyságú havi befizetést feltételezve, a Patika-csoport pénztárai az élmezőnyhöz tartoznak ebből a szempontból is. Annak érdekében, hogy minél alacsonyabb költségszint mellett kínálhassuk szolgáltatásainkat, évről évre növeljük működési hatékonyságunkat, emellett törekszünk arra, hogy Önök ár – érték arányban a legjobb szolgáltatásokat kapják.

5 érv a patikakártya mellett

  1. Folyamatosan bővül az online intézhető ügyek köre: a honlapunkon ellenőrizhetik egyenlegüket, a törvényi lehetőségekhez igazodva intézhetik pénztári ügyeiket, legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően pedig márciustól online bankkártyás fizetéssel is feltölthetik számlájukat.
  2. Tagjaink gyorsan és átlátható módon juthatnak információhoz, amely birtokában az egészségük és a családi költségvetés szempontjából mindig a legjobb döntést tudják meghozni. Idén prioritás számunkra a kommunikációs csatornáink fejlesztése és az ügyfélélmény növelése is.
  3. Átlagon felüli az ügyintézés gyorsasága, az ügyfélszolgálati munkatársaink felkészültsége és kedvessége. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2016 augusztusában végzett ügyfél-elégedettségi felmérésünk során patikás tagjaink is az ötfokú skálán 4,5 felett pontozták a Patikapénztár munkáját.
  4. A patikakártyát elfogadó szolgáltatói hálózat rendkívül dinamikusan bővül. Országosan több mint tízezer helyen – szinte valamennyi gyógyszertárban, magán egészségügyi ellátónál és gyógyászati segédeszköz-boltban – költhető a patikás megtakarítás. Tavaly óta pedig az egészség mellett önsegélyező pénztárként is működünk, aminek köszönhetően új szolgáltatások – például a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátás, a közüzemi díjak, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése vagy az idősgondozás – is finanszírozhatók a pénztári befizetésből.
  5. A megtakarítások biztonságáról és hozamáról Magyarország vezető független befektetési szolgáltatója, a Concorde Értékpapír Zrt. gondoskodik, amely társaság 2016-ban az év befektetési szolgáltatója és az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége címet is elnyerte.

<< VISSZA