Patika Egészségpénztár
Hír
Családbarát-munkahely egészségpénztári juttatással (2017.09.01)
A családbarát munkahelyi kultúra megteremtésének is része lehet az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés. Az önsegélyező szolgáltatások között például számos, a gyerekszüléshez, gyerekneveléshez kapcsolódó juttatást kínálunk akár szabadon felhasználható készpénz formájában.

Minden negyedik ember számára családbarát az ideális munkahely – derült ki a Groupama Biztosító korábbi felméréséből. Sőt! Már az apukák negyede is kifejezetten tudatosan ilyen munkahelyet keres magának. A családbarát munkahelyi kultúra megteremtése tehát jó üzenet a munkaerő-piacon. Persze csak akkor, ha ez nemcsak szlogen szintjén létezik, hanem tényleges programok segítik a munkavállalókat a munka és magánélet összehangolásában.

Ennek lehet az egyik eszköze az egészségpénztári tagdíj-kiegészítés és nem csak azért, mert a juttatással a munkáltató mérsékelni tudja a dolgozója és az egész családja egészségügyi kiadásit. A Patika-csoport statisztikái szerint – összhangban az idei év első féléves ágazati eredményeivel – egyre többen használják ki az önsegélyező szolgáltatásokat, amelyek a gyerekvállaláshoz, gyerekneveléshez kötődően is – akár szabadon költhető készpénz formájában – segítséget kínálnak a családoknak.

Önsegélyező szolgáltatási palettánkon megtalálható a gyermek születése, örökbefogadása esetén igényelhető támogatás, a csecsemőgondozási és gyermekgondozási díj kiegészítése, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás összegének kiegészítése, valamint a beiskolázási támogatás.

Többet hoz, mint amibe kerül

Az egészségpénztári juttatások ugyan idén többe kerülnek a munkáltatóknak, de a kibővített szolgáltatási palettának köszönhetően nagyobb elégedettséget is hoznak a munkavállalói oldalon. Az önsegélyező szolgáltatások népszerűsége napról napra nő, ahogyan egyre többen ismerik meg a lehetőségeket. A Patika-csoport bízik abban, hogy az önsegélyező szolgáltatásokkal is hozzá tud járulni a lakosság öngondoskodási hajlandóságának széleskörű terjedéséhez.

Amit általában tudni kell az önsegélyező pénztári szolgáltatásokról

 

<< VISSZA