Patika Egészségpénztár
Hír
A munkáltatónak is megéri, ha emberséges (2017.11.01)
Nemrégiben látott napvilágot egy hazai kutatás, mely kimutatta, hogy a fluktuáció csökkentése alapvetően javítja egy cég költséghatékonyságát. A felmérésben több mint száz vállalatot kérdeztek meg arról, hogy milyen költséget jelent számukra egy új munkatárs betanítása, s a számok magukért beszéltek.

A legtöbb munkáltató több mint egymillió forintra teszi a munkatársak betanításával járó költségeket. A betanítás egy időben és költségekben is megterhelő folyamat, amely gyakorta el is húzódik: 1-2 hónaptól kezdve egészen háromnegyed évig is eltarthat az, míg valaki új munkavállalóként teljes értékű dolgozóvá válik, azaz önállóan – a céget jól ismerő munkatársak segítsége nélkül – képes elvégezni a feladatkörtéhez tartozó munkákat. „Ezek az adatok egy ideális helyzetet tükröznek, ahol a kilépett kolléga helyére egyből találnak újat, és betanítás sem kíván speciális felkészültséget az új dolgozótól” – mondja el Laár Péter, az Ofixcom Kft. kereskedelmi igazgatója. A valóságban azonban ennél sokkal rosszabb a helyzet, hiszen egy-egy munkakör betöltéséhez sokszor hónapokig kell keresni: hirdetni, interjúztatni, tárgyalásokat folytatni. Ezek az eljárások nemcsak a céges büdzsét terhelik, de a kapacitáshiánnyal küzdő cég dolgozóinak idejét és hatékonyságát is rontják” – teszi hozzá. Az erről szóló kutatások eredményei alátámasztják azt a tényt, hogy a vállalatoknak nem elég megszereznie, megtartania is tudni kell a munkavállalóit. Ennek pedig bizonyítottan kiváló eszköze a megfelelő módon összeállított juttatási csomag.

– Bár még nagyon az elején vagyunk a jövő évre vonatkozó nyilatkoztatási időszaknak, már most szembetűnő, hogy a munkavállalók egyre szélesebb köre érdeklődik az egészségmegőrzést segítő lehetőségekről. Főleg a fiatal családosok, akik lakásvásárlást, gyerekvállalást terveznek, számítanak arra, hogy a munkáltatójuk ezt valamilyen módon támogatja. Az sem új, hogy a családbarát munkahelyi programoknak egyre nagyobb a hozzáadott értéke a munkaerőpiacon. Az egészségpénztári tagdíj-hozzájárulás mindkét szempontból megfontolásra érdemes – mutat rá Kardos György, a Bonus Cafeteria ügyvezető igazgatója.

Olcsóbb lehet jövőre az egészségpénztári munkáltatói juttatás

 

<< VISSZA