Patika Egészségpénztár
Hír
Hangsúlyeltolódás a magyar egészségügyben (2017.11.01)
Egyre nyilvánvalóbb, az állami egészségügyi ellátás lehetőségei limitáltak, co-payment nélkül nem lesz minőségi, legújabb technológiát kínáló gyógyítás. Első alkalommal rendezett a Portfolio magánegészségügyi tematikájú konferenciát.

A Private Health fórumon szó volt piacról, finanszírozásról, innovációról, gyógyulási esélyekről. Egyre nyilvánvalóbb, az állami egészségügyi ellátás lehetőségei limitáltak, co-payment nélkül nem lesz minőségi, legújabb technológiát kínáló gyógyítás. Az is kiderült a konferencián, az állami egészségügyből hiányzó orvosoknak csak egy része dolgozik külföldön, jelentős a hazai magánszolgáltatók elszívó hatása is, ami szintén a magánellátás felé tereli a betegeket. És arról is beszéltek az október közepén rendezett fórumon a szakemberek, hogy a magánkórházak, magánrendelők márkaépítése is egyre tudatosabb: a betegek intézményválasztásában már nemcsak az orvos személye számít, hanem nő a brand szerepe is. A jövő tehát már a jelen: a negyvenesek nem akarnak sorban állni a magyar állami egészségügy ajtaja előtt, elvárják viszont a munkáltatójuktól, hogy hozzájáruljon ahhoz, hogy minél több évet tölthessenek egészségben. Ezzel párhuzamosan pedig az öngondoskodók arányának növekedése is megindult össztársadalmi szinten, ahogyan ezt a Patika-csoporthoz érkező saját befizetések aránya is mutatja.

A magánszolgáltatóknak is fontos szempont, hogy minél többen vegyék igénybe az intézményes formájú öngondoskodási lehetőségeket. Ha a paciensek felfedezik az egészségpénztári szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket és tudatosul, hogy a 20%-os szja-visszatérítés valójában árkedvezmény, amely a magánszolgáltatónál patikakártyával igénybe vett szolgáltatás árát csökkenti – 20%-ot visszakaphat a kezelése árából –, lényegesen kevesebbeknek éri meg a számlát nem adó lakásrendelőkbe menni, vagy hálapénzért vásárolni gyorsabb ellátást, több odafigyelést az állami egészségügyben.

Kiszámíthatóságot a hazai egészségügybe!

 

<< VISSZA