Patika Egészségpénztár
Hír
Új vállalati modell születik (2018.12.07.)
Partnertalálkozó keretében mutattuk be munkáltatói partnereinknek a Patika-csoport célzott szolgáltatásra kidolgozott egyedülálló modelljét. Az üzleti reggelin Dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem Mikroökonómia tanszékének tanára, a Patika Egészségpénztár ellenőrző bizottságának elnöke beszélt arról, milyen helyzetben vannak ma a vállalatok.

A világban zajlik a technológiai forradalom, amely átalakítja a munka világát, és amely egyaránt kihívást jelent a kormányoknak és a vállalatoknak. A magyar felzárkózási folyamat is alárendelt ennek a techváltásnak, amely révén a vállalatok új szerepbe kerülnek, úgy is mint munkáltató. A mai munkaerőpiacra sokféle piaci szegmensből eltérő igényekkel érkeznek a munkavállalók, és a vállalatoknak kell megtalálniuk, hogy mitől lesznek vonzók a tehetségek számára. Meg kell, találják, mi az a motiváló elem, amely a céghez vonzza, és ott tartja a munkavállalókat, amitől ők lojálisak lesznek a vállalathoz, és jól fogják alkalmazni a modern technológiát.

– A mesterséges intelligencia korában a vállalat egyre inkább közösséggé válik, ahol szeretik egymást a beosztottak és a főnökök. Ez új Magyarországon. A Budapesti Corvinus Egyetem szervezett a vállalatvezetők és hallgatók között egy beszélgetést. Ott kiderült, hogy a hallgatók félnek a pillanattól, amikor nekik ki kell lépni a munkaerőpiacra. Támpontokat keresnek, hogy ki fogja őket segíteni, milyen életpályamodellre számíthatnak, a munkáltató hogyan fog gondoskodni róluk – mutatott rá Trautmann László.

Ebben a helyzetben a benefitjellegű juttatásoknak felértékelődik a szerepük: a munkáltatók ezen keresztül tudnak a munkavállalóiknak olyan szolgáltatásokat kínálni – különösen az egészség és az oktatás területén –, amelyek a cég hosszú távú munkaerő-megtartó képességéhez hozzájárulnak. – Jól látszik a trend az amerikai piacon például, ahol a munkakeresők az adott álláshoz kínált egészségbiztosítási konstrukció alapján döntenek, és a bér csak a negyedik-ötödik befolyásoló tényező a munkavállalói szerződés megkötésekor – mondta Trautmann, aki szerint az alakuló új vállalati modellben nagyon fontos lesz a cégek ilyen típusú felelősségvállalása. És mivel a versenyképesség fokozása érdekében nincs alternatívája a hagyományos működési struktúra megújításának, a trenddel a hazai üzleti szereplőknek is lépést kell tartaniuk.

Ehhez kínál költséghatékony megoldást jövőre az egészségpénztári célzott szolgáltatás munkáltatói támogatása. A partnertalálkozón Vargha László pénzügyi vezető ismertette a célzott szolgáltatásra kidolgozott patikás modellt. Kattintson a következő hírre, és ismerje meg a piacon egyedülálló megoldásunkat.

 

<< VISSZA