Patika Egészségpénztár
Hír
Készüljön velünk a jubileumi akcióra! (2019.10.07.)
Évek óta velünk takarékoskodó tagjaink már megszokták, hogy a Patika-csoport pénztárai minden év novemberében befizetési akciót hirdetnek. Az igazán költségtudatosak ilyenkor nemcsak az szja-visszatérítés kihasználására fókuszálnak, hanem számba veszik azt is, milyen egészségcélú költések merülhetnek fel a családban jövőre.

A Magyar Nemzeti Bank egyre többet emlegetett Versenyképességi programjának egyik fő pillére az egészségügy. A javaslatcsomag alanyi jogú egészségpénztári tagságot vázol fel, úgy, hogy az egyéni bérarányos befizetés mértékéről mindenki maga döntene, ám ennek mértékétől függne a kedvezményes adózású munkáltatói támogatás. Az öngondoskodás állami ösztönzése is szerepel a jegybank programjában a rendszer harmadik pilléreként.

Bár a lakosság egy jelentős része nem használja ki az egészségpénztári megtakarításban rejlő lehetőségeket, azok, akik évek óta pénztártagok, egyre több patikakártyás vagy önsegélyező szolgáltatást vesznek igénybe. Ehhez mérten nő az egyéni befizetések aránya, amely elérte a Patika-csoport tagdíjjellegű bevételeinek 60%-át 2018-ban és idén további bővülésre számítunk. A tagjaink egyéni számlájára érkező szja-visszatérítés – az adótámogatás a jóváírást követően 100%-ban bármelyik pénztári szolgáltatásra felhasználható – növekedése is azt tükrözi, a tagok egyre tudatosabban használják patikakártyájukat, amikor az egészségükről van szó.

1999-ben a pénztár alapítói azzal a céllal hozták létre a társaságot, hogy hozzájáruljanak a hazai lakosság egészségtudatosságának és öngondoskodási hajlandóságának fokozásához. A novemberi befizetési akció is ezt szolgálja: a pénztár ebben a hónapban az alapszabályában meghatározott működési költsége jelentős hányadát átengedi a tagjainak, akik így befizetésük nagyobb hányadát tudják egészségcélú kiadásaikra fordítani.

Új pozícióban a pénztárak

Azok, akik az év első tíz hónapjára – vagy a 2019-ben belépők a belépésük hónapjától számolva – befizették az alapszabályban meghatározott minimális hozzájárulást, a november 1. és november 30. között beérkező befizetésük 30 000 forint feletti részéből nem fizetnek működési és likviditási költséget: az összeget 100%-ban jóváírjuk az egyéni számlákon. Azok sem maradnak le az akcióról, akiknek tagdíjelmaradásuk van, de a befizetésüknek csak az elvárt hozzájárulás feletti hányadára érvényes a kedvezményes költségelvonás. Ezért is érdemes október végéig az online folyószámla kimutatásban ellenőrizni és bankkártyás fizetéssel azonnal rendezni a fennálló hiányt.

Minél többet fizet, annál többet spórol

A befizetési akcióban résztvevők annál jelentősebb összeget nyernek meg egészségükre, minél többet fizetnek be. A novemberben a Patikapénztárba befizetett 100 ezer forintból több mint 5 ezer forinttal többet írunk jóvá, mint más hónapban. Annak, aki szeretné kihasználni a maximális 150 ezer forintos szja-visszatérítést és az ehhez szükséges összegre, 750 ezer forintra egészíti ki az éves befizetését az akciós hónapban, akár 40 ezer forinttal többet könyvelünk a számlájára.

Az egyéni kiadásokra fordítható összeget tovább növeli a 20%-os adójóváírás, amelyet már akár márciusban a számláján tudhat az, aki januárban beadja az adóbevallását, és ami mindenegyes befizetett forint után jár.

A munkáltatójuktól célzott szolgáltatásra támogatást kapó tagjainknak is érdemes kihasználniuk az akciót, hiszen az egyéni befizetésükből a pénztár valamennyi szolgáltatására költhetnek kiegészítve a munkáltatójuktól kapott juttatást. Ebben az esetben az állami támogatásról sem kell lemondaniuk, hiszen arra minden pénztártag jogosult az egyéni befizetése után.

Patikapénztar - 20 éve az igazi20 éve töretlen lendülettel szolgáljuk az egészségét!

Már most jegyezze be naptárába a Patikapénztár jubileumi hétvégéjét. November 30-án és december 1-én szűrésre várjuk Önt és családját Budapesten. A vizsgálat ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Figyelje honlapunkat, ahol hamarosan tájékoztatjuk a részletekről.

Fotó: flickr.com

 

<< VISSZA