Patika Egészségpénztár
Hír
Másfél milliárd a célzott szolgáltatások bevétele (2020.03.04.)
Nem okozott meglepetést az önkéntes egészségpénztári szektor 2019-es teljesítménye. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint nőtt az egyéni befizetések aránya, míg a munkáltatói tagdíj-hozzájárulásokat elsöpörte az adóváltozás. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a cégek ne adnának egészségcélú juttatást.

2019-ben az egészségpénztári tagdíjbevételek összetételében jelentős elmozdulás történt az egyéni befizetések javára, a tagdíjbevételek túlnyomó hányadát (82,7%-át) a tagok egyéni befizetései tették ki a munkáltatói hozzájárulással szemben – írja a tavalyi évet összesítő szektorjelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

A munkáltatók többsége a bérként adózó munkáltatói tagdíj-kiegészítés helyett a 38,35%-kal adózó célzott támogatást kínálja fel a munkatársainak: a pénztárakban számottevően nőtt és elérte a 1,5 milliárd forintot a célzott szolgáltatások bevétele 2019 végén. A Patika-csoport pénztárai 2019 januárja óta jelentős szerepet töltenek be ezen a területen. Az indulástól kezdve kártyás szolgáltatásként kínált juttatásra az év során összesen közel 500 millió forint folyt be hozzánk, vagyis 2019-ben az összes ilyen típusú munkáltatói támogatás egyharmadát a Patikapénztáron keresztül költhették a dolgozók.

  • Célzott egészségügyi szolgáltatás: gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, optikai termék, egészségügyi ellátás
  • Célzott önsegélyező szolgáltatás: gyermekszületés, csed-gyed-gyes kiegészítés
  • Célzott önsegélyező szolgáltatás: tanévkezdési támogatás, felsőoktatási tandíj
  • Célzott önsegélyező szolgáltatás: lakáshitel
  • Célzott önsegélyező szolgáltatás: idősgondozás, temetés

2020-as újdonságunk: célzott egészségbiztosítás

Máris két biztosító ajánlatát kínáljuk azoknak a munkáltatóknak, amelyek

  • korábban adómentesen adható juttatásként egészségbiztosítást kötöttek munkavállalóik számára és ezt a juttatást megtartanák, de nem szeretnének bérként adózni utána.
  • a lehető legköltséghatékonyabb módon szeretnének minőségi és széleskörű orvosi ellátásról gondoskodni, amellyel csökkenthetik a betegállományban töltött napok számát és növelhetik munkavállalóik elégedettségét.

Az Allianz ajánlata munkáltatóknak: csomagok és feltételek
Az Aegon ajánlata munkáltatóknak: csomagok és feltételek

 
Átrendeződnek a költések

Fotó: freepik.com, grafikon: flourish.studio

 

<< VISSZA