Patika Egészségpénztár
Hír
COVID-19, tudnivalók családok részére (2020.03.17.)

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Biztos Kezek Alapellátó Gyermekorvosok Tudományos Társasága készített egy útmutatót az aktuális tudnivalókról, amelyek a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban segítséget nyújthat a családok számára.

Kérjük a szülőket, családokat, fogadják meg az alább olvasható tanácsokat, hogy minél nagyobb biztonságban legyünk a járvány idején és minél hamarabb sikerüljön megfékezni a vírust.

1. Ha Ön, gyermekével vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus (COVID-19) okozta eseteket jelentettek, DE tünetmentes, térjen haza otthonába, és konzultáljon háziorvosával és munkáltatójával, mielőtt visszamenne dolgozni.

2. Ha Ön gyermekével vagy nélküle közvetlen kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, DE tünetmentes, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!

3. Ha Ön gyermekével, vagy nélküle, olyan helyen járt, ahol koronavírus eseteket jelentettek, vagy, amennyiben Ön közvetlenül kapcsolatba került olyan emberrel, akinél igazolódott a COVID-19, ÉS influenzaszerű tünetei, különösképp láz, köhögés, nehezített légzés léptek fel, haladéktalanul tájékoztassa TELEFONON házi gyermekorvosát, kövesse utasítását és MARADJON OTTHON!

4. A COVID-19 fertőzés által aktuálisan érintett területekről a következő oldalakon tájékozódhat: www.nnk.gov.hu illetve https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea.

5. Amennyiben bizonytalan, hogy gyermeke vajon megfertőződött-e COVID-19 vírussal, NE VIGYE házi gyermekorvosa rendelésére, NE VIGYE gyermekorvosi ügyeletre, hanem hívja fel telefonon házi gyermekorvosát vagy a zöld számok valamelyikét: 06-80/277-455, 06-80/277-456!

Készítették: Dr. Bogdányi Katalin, Dr. Losonczi László, Dr. Karászi Éva, Dr. Altorjai Péter, Dr
Tordas Dániel gyermekorvosok

5 lehetőség a fertőzés megelőzésére

  1. MOSSON GYAKRAN KEZET, és gyakran mossa meg gyermeke kezét. Kézmosáshoz használjon vizet és szappant, a kézmosás ideje legalább 20 másodperc legyen. Ha szappan nem áll rendelkezésre, használjon alkohol alapú fertőtlenítő szert (legalább 60% alkohol tartalom)
  2. TARTSON legalább 1 méter TÁVOLSÁGOT a köhögő, tüsszögő, vagy láza emberektől.
  3. TANÍTSA meg gyermekét, hogyan kell helyesen vállához, vagy könyökéhez fordítot fejével helyesen köhögni, tüsszenteni!
  4. Csak akkor viseljen MASZKOT, ha influenzaszerű vagy megfázásos tünetei vannak, vagy ha zsúfolt téren halaszthatatlan intéznivalója van.
  5. A használt maszkokat és papírzsebkendőket GONDOSAN, zárt tárolóba DOBJA KI.

<< VISSZA