Patika Egészségpénztár
Hír
Ellenőrizze kártyája lejárati idejét (2020.10.04.)

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozása érdekében és a forint árfolyamának kedvezőtlen változása miatt a Pénztár vezetősége 2020. október 1-től módosította a patikakártya újragyártási díját.

A Pénztár számára az egyik legfontosabb cél, hogy a működési költségek alacsonyan tartása mellett minél magasabb szinten tudjuk kiszolgálni pénztártagjainkat. A Pénztár indulása óta kártyás szolgáltatóként működik, mára országszerte több tízezer szolgáltatónál lehet fizetni a dombornyomott, névre szóló patikakártyával. A célzott szolgáltatások 2019-es bevezetésekor is fontos szempont volt számunkra, hogy pénztártagjaink a már megszokott kártyájukkal költhessék a speciális munkáltatói támogatást, függetlenül attól, hogy ez az összeg nem része az egyéni számláknak.

A patikakártya és a társkártyák érvényességi ideje négy év (a bankkártyákat általában három évente kell megújítani), de időnként érdemes ellenőrizni, hogy pontosan meddig érvényes az egészségpénztári kártyánk, nehogy fizetéskor érjen bennünket kellemetlen meglepetés (a plasztikon feltüntetett év adott hónapjának utolsó napjáig tudjuk használni a kártyánkat). A kártyamegújítás automatikus, amennyiben az ahhoz szükséges összeg rendelkezésre áll az egyéni számlán. Az online ügyintézésben tudja ellenőrizni az aktuális költhető egyenlegét. Figyelem, a munkáltatótól kapott célzott támogatás nem fedezi a kártya újragyártási díját, amely 2500 forint 2020. október 1-től.

Kártyaegyenleg-kisokos

  • Költhető egyenleg

Ez az Ön egyéni befizetése, és itt tüntetjük fel az szja-visszatérítést is. Az itt szereplő összeget patikakártyával bármelyik egészségpénztári szolgáltatásunkra költheti, illetve a Pénztár ebből az összegből fizeti ki a tagok által elszámolásra beküldött számlák értékét is. Ennek az egyenlegnek a terhére történik a kártya-újragyártás.

  • Munkáltató által juttatott célzott támogatás költhető összege, összesen

Ebben a sorban kizárólag akkor szerepel összeg, ha Ön a munkáltatójától célzott támogatást kap a Pénztár bizonyos szolgáltatására. Az itt szereplő egyenleg is elkölthető patikakártyával, de kizárólag a Pénztár és a munkáltató között létrejött támogatói szerződésben meghatározott szolgáltatásra/szolgáltatáscsoportra.  

Ahogyan a bankkártyák esetében, a patikakártya használatához is kapcsolódnak bizonyos díjak. A Pénztár belépéskor 4000 forint belépési díjat számít fel, amiben benne van a kártyagyártás költsége is. Éves kártyahasználati díj nem terheli tagjainkat, mintahogyan a kártyás fizetés is díjmentes számukra. Ha minden jól megy, legközelebb a négyéves érvényességi idő lejártakor kell újra gyártási díjjal számolnunk. Ez 2500 forint mind a főkártya, mind a társkártya esetében.

Elvesztés esetén az éjjel-nappal hívható +36 (1) 210 9790 telefonszámon tudja letiltani kártyáját. Akártyahasználati funkciók teljes körű blokkolása ingyenes, a pótkártya gyártásának költsége azonban a pénztártagot terheli, ami szintén 2500 forint. Az összeget a pénztártagnak kell átutalnia a Pénztár számlájára (CIB: 10700024-02400406-51100005) a megjegyzés rovatban feltüntetve: kártya-újragyártási díj és a tag tagazonosítója vagy adóazonosító jele. Körülbelül két hét alatt készül el az új kártya, amit díjmentesen postázunk a nyilvántartásunkban lévő levelezési címre.

Borítókép: freepik.com, pixabay.com

<< VISSZA