Patika Egészségpénztár
Hír
Egyre veszélyesebbé válhat a koronavírus (2020.10.04.)

Tavasszal jellemzően koronavírus-gócpontok alakultak ki, most azonban közösségben terjed a fertőzés. A közösségi terjedést pedig a higiéniás szabályok szigorú betartásával lehet megelőzni. Ehhez igazítottuk a személyes ügyfélszolgálatunkat is.

Eddig alapvetően a fiatalok kapták el a vírust, akik gyakran tünetmentesek maradnak, de egyre nő a kórházban ápolt, idősebb betegek száma is. A tapasztalatok szerint a fiatalabb korosztályról néhány hét alatt terjed át a betegség a veszélyeztetett idősebb korosztály tagjaira, Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően. „Ott is volt egy olyan periódus, amikor az esetszámok ugyan emelkedtek, de a kórházi kezelések és a halálozások száma nem. Emiatt kevésbé aggódtak az esetszám-növekedés miatt. Az esetszámok felfutását követően öt héttel viszont a halálozások számában is bekövetkezett a felfutás. Ha megnézzük az esetek életkori eloszlását hétről hétre Floridában, azt látjuk, több hét kellett ahhoz, hogy a vírus szétterjedjen más korosztályokban és eljusson az idősebbekig, a sérülékeny csoportokig – mutatott rá Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem matematikus professzora, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Elemző Munkacsoport vezetője augusztus végén a Portfolionak adott interjújában.

A vírus első hullámában bebizonyosodott, a kontaktusok számának radikális csökkentése a leghatékonyabb orvosság a pandémia megfékezésére, ám ennek gazdaságilag és társadalmilag komoly ára van. Ezért most a kormányzat más védekezési stratégiát követ: sokkal nagyobb teret enged az önálló, lokális döntéseknek a maszkviselés feltételeinek előírása mellett. Kötelező az orrot és arcot eltakaró maszk   

  • az ügyfélszolgálati irodákban,
  • a piacokon,
  • az egészségügyi és szociális intézményekben (ezekben továbbra is látogatási tilalom él),
  • a kulturális intézményekben, a múzeumokban, a könyvtárakban, a levéltárban, a mozikban, a színházakban, a Fővárosi Művelődési Központban, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykert zárt helyiségeiben,
  • a tömegközlekedési eszközökön.

A Pénztár – ahogyan a járvány első, tavaszi periódusában – fokozottan figyel ügyfelei és munkatársai egészségére. Ügyfélszolgálatunk változatlan feltételek mellett nyitva tart, de megkérjük pénztártagjainkat, a zárt térben viseljenek maszkot (a helyes maszkviselésről itt tájékozódhat: https://joszo.hu/koronavirus/#koronavirus-maszk).

A pénztári ügyintézőn kívül egyszerre egy fő tartózkodhat a helyiségben és javasoljuk, használja a kihelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőt is. Előfordulhat, hogy az ügyintézési idő a szokásosnál hosszabb, mivel kollegáink rotációs rendszerben dolgoznak az irodában és home office-ban annak érdekében, hogy házon belül ne alakulhasson ki vírusgócpont és a megfelelő távolságot is tartani tudjuk egymástól, de mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a kiszolgálás minőségében semmilyen kompromisszumot ne kelljen kötni.

A direkt kontaktusok kerülése, illetve minimális szintre szorítása érdekében kérjük, mielőtt személyesen felkeresne bennünket, ellenőrizze a honlapunkon, hogy az adott ügyet tudja-e online, telefonon vagy postai úton intézni. Személyes megjelenés nélkül sokszor egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb a pénztári ügyek bonyolítása.

Magyarországon egyre erőteljesebben zajlik a járvány második hulláma. Ebben a helyzetben kockázatos lehet minden személyes ügyintézés, amikor ismeretlen egészségügyi háttérrel rendelkező emberek lépnek egymással kapcsolatba.

Borítókép: unsplash.com, pixabay.com

<< VISSZA