Patika Egészségpénztár
Utalt a NAV, mégsem jut a pénzéhez? Ez állhat a háttérben!
Ha valakinek saját hibájából felróható indokkal szűnik meg a pénztári tagsága mire az adó-visszatérítése megérkezik – például tartós tagdíj-nemfizetés miatt a pénztár kizárja abban az évben –, a NAV által számára visszautalt összeget az egészségpénztár kénytelen visszaküldeni az adóhatáshoz.
Utazási gyógyszerkalauz
Bizonyos krónikus betegségekre vagy akut problémákra szedett gyógyszereket csak engedéllyel vihetünk magunkkal a külföldi nyaralásra. Ellenőrizze itt, hogy melyek ezek! Összegyűjtöttük azt is, hol szerezhetők be a szükséges papírok.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre
Nagy a munkáltatók felelőssége
Több felmérés mutatja, hogy mára pártszimpátiától függetlenül mindenki az egészségügyet tartja az ország legnagyobb problémájának. A munkáltatóknak fontos szerepük van a lakosság öngondoskodásra nevelésében, illetve abban is, hogy hidat teremtsenek a munkavállalók és az egészségpénztárak között.
Az 55+ korosztály oldja meg a munkaerőhiányt?
A munkahelyi egészségmegőrző programok, az egészségpénztári juttatás az idősebb munkavállalók aktivitásának fenntartásában is szerepet kaphat. 2000-ben a 60 év felettiek száma 605 millió volt, 2050-re 2 milliárdra fog nőni (WHO). A lakosságnak egyre hosszabb ideig kell hozzájárulni a gazdaság fenntarthatóságához.
Diabéteszre ható készítmény lett az év gyógyszere
Az Év Gyógyszere díjat minden évben egy áttörő tudományos felfedezést jelentő, Magyarországon hiánypótló, betegbarát és az egészségügyi ellátás költséghatékonyságát javító gyógyszer nyeri el.
Ezért is megéri a patikakártyás fizetés
Július 31-ig lehet a 2016 előtt kibocsátott 2 000 és 5 000 forintos bankjegyekkel fizetni, augusztus 1-től pedig csak az új, barna 2 000 és sárga 5 000 forintost lehet elfogadni. Ha patikakártya elfogadóhely, erre sem kell odafigyelnie a pénztárban ülő kollégájának.