Patika Egészségpénztár
Hogyan lehetek pénztártag?

Az egy évtizedes múltra visszatekintő Patika Egészségpénztárnál a tagok az adókedvezmény mellett a szolgáltatóktól árkedvezményt is kaphatnak. Mindezt egy olyan független pénztárnál, amely bizonyítottan ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejleszt.

A patikakártyával együtt megkapja az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségét a Prevenciós programunkban részt vevő gyógyszertárakban, mellyel elindulhat az öngondoskodás útján.

  • Új patikakártya csak egyszeri 4 ezer forintért!

Minden pénztártag a belépéskor patikakártyát kap, amivel a szolgáltatóknál fizetni lehet. A belépéskor arra is érdemes gondolni, hogy a 4 ezer forintos egyszeri költség – a legfontosabb versenytársainkhoz viszonyítva - a legolcsóbb, arról nem is beszélve, hogy ezt 2004 óta még az inflációval sem emeltük (az infláció 22%-os emelést indokolt volna).

A négyévenkénti patikakártya csere a pénztártag számára díjmentes.

  • Gondoskodás szeretetteinkről: társkártya csak egyszeri 2 ezer forintért!

A társkártya nem csak a patikakártyán levő megtakarítás szeretetteinkkel való megosztását jelenti, hanem jelképezi azt, ami az életben a legfontosabb. Gondoskodni valakiről, szavak nélkül elmondani neki, hogy milyen fontos, hogy még sokáig egészségben, velünk éljen.

A társkártya a fő patikakártya teljes egyenlegét elérhetővé teszi a társkártya tulajdonos számára, így a társkártya tulajdonos szabadon vásárolhat, mint bármelyik patikakártya tulajdonos. Társkártyát igényelhet a pénztártag a belépési nyilatkozaton (vagy a társkártya-igénylő lapon) a megjelölt közeli hozzátartozónak (házastársnak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, élettársnak, stb.).

A társkártya nagy előnye, hogy a családtagok egymástól függetlenül, különböző helyszíneken akár egyazon időben is használhatják kártyájukat, országszerte már közel 6 ezer szolgáltatási ponton. A négyévenkénti kártyacsere itt is díjmentes.

  • Minőségi szolgáltatás a szektor átlagos költségszintje mellett

A Patika Egészségpénztár működésében a legfontosabb szempont a pénztártagok, munkáltatók minőségi kiszolgálása, mely a patikakártyával való kényelmes, biztonságos fizetés mellett az állandó szolgáltatói árkedvezmények biztosítását is jelenti.

A Patikapénztár bevezette a havonta újra induló sávos működési költséget, miszerint a befizetésekre vonatkozó sávokat nem éves, hanem havi szinten húztuk meg. A váratlanul felmerülő kiadásokat így lehet a legjobb feltétellel, akár 4%-os levonás mellett finanszírozni.

A Patikapénztár a szektorban egyedülállóan folyamatosan csökkenti a pénztártagokat terhelő költségeket. A pénztár gazdálkodásában újabb mérföldkövet jelentett, hogy 2008-ban a kártyahasználók száma elérte a százezret.
A Patikapénztárba való befizetéseket jelenleg az alábbiak szerint osztjuk fel:

a havi befizetés Ebből
működési alapba likviditási alapba fedezeti alapba
20 000 Ft alatti részének 50 Ft és
az 50 Ft feletti rész
7,9%-a
az 50 Ft feletti rész
0,1%-a
az 50 Ft feletti rész
92%-a
20 000 és 40 000 Ft közötti részének a 20 000 Ft feletti rész
6,4%-a
a 20 000 Ft feletti rész
0,1%-a
a 20 000 Ft feletti rész
93,5%-a
40 000 Ft feletti részének a 40 000 Ft feletti rész
4,4%-a
a 40 000 Ft feletti rész
0,1%-a
a 40 000 Ft feletti rész
95,5%-a

Számoljunk közösen, hogy a legjobb befektetést válassza az egészsége számára:

  • 5 ezer forint havi befizetés esetén 8,92% levonás után 4 554 forint a költhető összeg,
  • 15 ezer forint havi befizetés esetén 7,97% levonás után 13 804 forint a költhető összeg,
  • 50 ezer forint havi befizetés esetén 6,79% levonás után 46 604 forint a költhető összeg.

Abban az esetben, ha váratlan, pl.: 100 ezer forintos kiadás terheli meg a család egészségügyi kasszáját, a pénztártag teljesíthet eseti befizetéseket is. 100 ezer forint befizetés után mindössze 5,65 % a levonás, tehát 94 354 forint a költhető összeg.

  • A kettős tagság

Többen kérdezték már tőlünk, ha másik egészségpénztárhoz tartozik a munkáltató, akkor az egyéni tag tartozhat-e a Patikapénztárhoz. Ez természetesen lehetséges, és ajánljuk is, hiszen így a család a legoptimálisabban tudja finanszírozni a felmerülő egészségügyi kiadásokat.

Az egészségpénztári kettős tagságot a törvények engedik: egyik pénztárba fizeti a munkáltató a hozzájárulást, a másikba pedig az egyéni befizetések kerülnek.

A Patika Egészségpénztár előnye a többi egészségpénztárhoz képest, hogy a szektor átlagos költségszintje mellett közel 11 ezer helyen lehet kényelmesen, biztonságosan patikakártyával igénybe venni a szolgáltatásokat. Azt, hogy mire és hol tud költeni, megtudhatja a Szolgáltatások valamint a Szolgáltató kereső menüpont alatt. A banki színvonalú ügyfélszolgálatunkon az egyenlegét éjjel nappal le tudja kérdezni: telefonon (06-1-210-9790), illetve meg tudja nézni online, az Online ügyintézés menüpont alatt.

• A belépés menete
• Az átlépés menete
Találkozunk a Facebook-on!