Patika Egészségpénztár
Hogyan válthatok dolgozóimnak patikakártyát?

Az egy évtizedes múltra visszatekintő Patikapénztárnál a tagok az adókedvezmény mellett a szolgáltatóktól árkedvezményt is kaphatnak. Mindezt egy olyan független pénztárnál, amely bizonyítottan ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejleszt.

Nálunk nem csak az emberek egészsége van biztonságban (ingyenes Prevenciós Alap), de a pénze is.

Havonta dolgozónként 33 300 forint munkáltatói hozzájárulás adható, évi 200 ezer forintig 34,51%-os, afelett 49,98%-os cafeteria adó mellett, ami a dolgozók számára nem minősül jövedelemnek, vagyis ők ezután más adót nem fizetnek.

A patikakártyával együtt átadja dolgozójának az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségét a Prevenciós programunkban részt vevő gyógyszertárakban, amellyel elindíthatja munkavállalóit az öngondoskodás útján.

  • Új patikakártya csak egyszeri 4 000 forintért

Minden pénztártag a belépéskor patikakártyát kap, amivel a szolgáltatóknál fizetni lehet. Szolgáltatóinknál arra használhatja kártyáját, amire eddig is költött saját és családja egészsége érdekében. A belépéskor arra is érdemes gondolni, hogy a 4 ezer forintos egyszeri költség – a legfontosabb versenytársainkhoz viszonyítva - a legolcsóbb, arról nem is beszélve, hogy ezt 2004 óta még az inflációval sem emeltük (az infláció 22%-os emelést indokolt volna).

A négyévenkénti patikakártya csere a pénztártag számára díjmentes.

Érdemes azt is tudni, hogy a pénztártag társkártyát is válthat a közeli hozzátartozójának (házastársnak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek, élettársnak, stb.). Ezzel a családtagok gyakran egymástól függetlenül, különböző helyszíneken akár egyazon időben tudják igénybe venni a Patikapénztár szolgáltatásait. A társkártya tulajdonos számára a fő patikakártya teljes egyenlege elérhető, így szabadon vásárolhat, mint bármelyik patikakártya tulajdonos. Társkártyát igényelhet a pénztártag a belépési nyilatkozaton (vagy a társkártya-igénylő lapon).  

  • Minőségi szolgáltatás a szektor átlagos költségszintje mellett

A Patika Egészségpénztár működésében a legfontosabb szempont a pénztártagok, munkáltatók minőségi kiszolgálása, mely a patikakártyával való kényelmes, biztonságos fizetés mellett az állandó szolgáltatói árkedvezmények biztosítását is jelenti.

A Patikapénztár bevezette a havonta újra induló sávos működési költséget, miszerint a befizetésekre vonatkozó sávokat nem éves, hanem havi szinten húztuk meg. A váratlanul felmerülő kiadásokat így lehet a legjobb feltétellel, akár 4%-os levonás mellett finanszírozni.

A Patikapénztár a szektorban egyedülállóan folyamatosan csökkenti a pénztártagokat terhelő költségeket. A pénztár gazdálkodásában újabb mérföldkövet jelentett, hogy 2008-ban a kártyahasználók száma elérte a százezret.

A Patikapénztárba való befizetéseket jelenleg az alábbiak szerint osztjuk fel:

a havi befizetés Ebből
működési alapba likviditási alapba fedezeti alapba
20 000 Ft alatti részének 50 Ft és
az 50 Ft feletti rész
7,9%-a
az 50 Ft feletti rész
0,1%-a
az 50 Ft feletti rész
92%-a
20 000 és 40 000 Ft közötti részének a 20 000 Ft feletti rész
6,4%-a
a 20 000 Ft feletti rész
0,1%-a
a 20 000 Ft feletti rész
93,5%-a
40 000 Ft feletti részének a 40 000 Ft feletti rész
4,4%-a
a 40 000 Ft feletti rész
0,1%-a
a 40 000 Ft feletti rész
95,5%-a
• A belépés menete
• Az átlépés menete
Találkozunk a Facebook-on!