Patika Egészségpénztár

Juttatási lehetőségek

Az egészségpénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás a kompenzációs csomag részeként erősíti a felelős munkáltatói márkát, miközben az egészséges és elégedett munkavállalók révén hozzájárul a vállalat termelékenységének növekedéséhez. Nem kell többé azon bosszankodnia, hogy munkavállalója egy egyszerű vizsgálat miatt egész napra elkéredzkedik, hiszen patikakártyával az általa választott magán egészségügyi szolgáltatónál, előre egyeztetett időpontban vehet részt a vizsgálaton.

A patikakártya legfontosabb előnye, hogy munkavállalói és családja egészségügyi kiadásait egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel finanszírozza. Mindezt egy olyan független pénztárnál, amely bizonyítottan ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejlődik.

2019-ben adható munkáltatói támogatástípusok és adózásuk

Munkáltatói hozzájárulás és adomány

2019. január 1-től mindkét juttatási forma bérként adózik (81,95%), de az összeg után 20% szja-kedvezményre jogosult a pénztártag.

Célzott egészségpénztári támogatás

A bérnél kedvezőbb, 40,71%-os adózással adható patikakártyás juttatást (könyvelési jogcím: munkáltatói célzott támogatás) az előre meghatározott pénztári szolgáltatásokra (pl. gyógyszer) költhetik a pénztártag munkavállalók a megszokott módon kényelmesen, fizető kártyával.

Az új lehetőségről részletesen ITT olvashat.

Érvek a céges patikapénztári tagság mellett