Patika Egészségpénztár
Az elhízás ára
A magyarok a legkövérebbek Európában, világviszonylatban pedig a negyedik helyen állunk. Három felnőttből kettő kisebb vagy nagyobb testsúlyproblémával küzd, és több túlsúlyosból lesz elhízott. Ez 2012-ben 207 Mrd forintjába került a társadalombiztosítási kasszának.
Mindent a 2019-es béren felüli juttatásokról
Vargha László, a Patikapénztár pénzügyi igazgatója a Piac&Profit online-on foglalta össze a jövő évi béren felüli juttatásokra vonatkozó tudnivalókat. Munkavállalóknak és munkáltatóknak is sok fontos részlet van a cikkben közérthetően megfogalmazva. Hasznos olvasmány!
Ne várjon a számlák beküldésével!
Aki az év végi hajrát megelőzően beküldi az év során keletkezett készpénzfizetési számláit, jó eséllyel a szolgáltatási szabályzatunkban vállalt határidőn belül a számláján tudhatja az összeget.
Célkeresztben a juttatási rendszer
Töltse ki a kérdőívünket, kerüljön képbe a jövő évi juttatásokban! A hozzánk érkező munkáltatói kérdésekből érezhető, hogy nagy a bizonytalanság az új adószabályok kapcsán. Annak érdekében, hogy minél célzottabban tudjunk segíteni, kérjük, október 15 előtt töltse ki kérdőívünket!
Bért vagy juttatást?
Hegedüs Sándor, az RSM Hungary Zrt. adóüzletágának vezetője beszélt a jövő évi juttatási lehetőségekről a Napi.hu HR-vezetők Országos Konferenciáján. 2019-ben a munkáltatóknak érdemes az adóelőny mellett más szempontokat (is) mérlegelniük a kosarak kialakításakor.
Fontos az egészségpénztárak társadalmi szerepe
A pénztáraknak fontos szerepük van az öngondoskodás fokozásában – mondta Windisch László, az MNB alelnöke a Pénztár-konferencián. Jelenleg 700 Mrd forintos egészségügyi kiadásból a háztartások mindössze 56 Mrd forintot költenek egészségpénztáron keresztül. Így nagyon sokan elesnek a 20%-os szja-visszatérítéstől is.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!