Az átlagnál egészségesebben élnek tagjaink

Tagjaink körében végzett felmérésünkből kiderült, a válaszadók saját megítélésük szerint egészségesen élnek és az országos átlagnál egészségesebbnek érzik magukat.


2023-02-03

Országos felmérések eredményei szerint a lakosság számára egyre fontosabb az egészség és egyre nagyobb hangsúly helyeződik az egészségtudatosságra. Ugyanakkor egy tavaly decemberi országos kutatásban minden 3. magyar lesújtóan nyilatkozik a saját egészségügyi állapotáról. Ezzel szemben a Patikapénztár januárban készített felmérése szerint tagjaink fele teljesen egészségesnek érzi magát, csupán 3% állítja, hogy gyakran beteg.

Tagjaink komolyan veszik a táplálkozást

Válaszadóink nemcsak egészségesnek érzik magukat, hanem saját bevallásuk szerint egészségesen is élnek. Azok, akik teljesen egészségesnek érzik magukat 71%-ban mondták azt, hogy egészségesen élnek. Azok viszont, akik nem érzik magukat egészségesnek, már csak 44%-ban állították, hogy egészségesen élnek. Az eredmények is alátámasztják, hogy az egészségpénztári tagok az átlagnál tudatosabbak, inkább tisztában vannak azzal, hogy a jóllétükhöz jelentősen hozzájárul az életmódjuk. Összességében a megkérdezettek 32%-a nem él egészségesen, 10% pedig nem tudja, hogy egészségesen él-e.

Arra a kérdésre, hogy mi a legfontosabb kelléke az egészséges életmódnak, a legtöbben a helyes táplálkozást említették első helyen a rossz szokásoktól mentes életmód és a rendszeres testmozgás előtt. Az eredmények alapján az is szembetűnő, hogy pénztártagjaink a hazai lakossági átlagnál jobban tudják, hogy mit jelent az egészséges étkezés, és nem pusztán divattrendeket követnek a táplálkozás során.

Mire figyel a táplálkozása során? 

A szűrővizsgálatokon való részvétel megítélése a leginkább bizonytalan a válaszadóink körében: itt szinte ugyanannyian mondták azt, hogy nagyon fontos, mint hogy kevésbé fontos. Kutatásunk szerint azonban nyitottság lenne rá.

Személyre szabott szűrőcsomag-ajánlatokat várnak tagjaink

Köztudott, hogy a magyarok közül kevesen járnak szűrésekre, de felmérésünk tanúsága alapján sokan érzik a prevenció fontosságát. Sőt, tagjaink tudatosságát támasztja alá, hogy több mint fele évente vesz részt valamilyen szűrővizsgálaton. Arra a felmérésünk nem terjedt ki, hogy ez pontosan milyen vizsgálatot jelent. 

Jár rendszeresen szűrővizsgálatokra?

Beszédes azonban, hogy minden harmadik ember a személyre szabott szűrőcsomagokat említette az első helyen, amikor azt kérdeztük, milyen pénztári fejlesztéseket tartana fontosnak az egészsége érdekében.

Vezet a digitalizáció

A válaszadók 43%-a szerint a pénztári applikáció segítené őt leginkább abban, hogy minél egészségesebben éljen, 23% pedig az online orvosfoglaló indulását üdvözölné leginkább.

Jó hírrel szolgálhatunk, hiszen mindhárom fejlesztés folyamatban van, és terveink szerint még az idei első félévben elérhetővé válik tagjaink számára.

Köszönjük, hogy válaszaikkal segítették a munkánkat!

Borítókép: created by www.freepik.com/benzoix

Ezek is érdekelhetik...

Tavaszi megújulás kedvezményes áron
Tavaszi megújulás kedvezményes áron

Három speciális szűrőcsomagot és a vizsgálatok árából 10% kedvezményt biztosít az Affidea Magyarország a Pénztár tagjainak.

Elolvasom
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására

A leggyorsabb tagjaink már költhetik is az adó-visszatérítésüket. A NAV az adóbevallás véglegesítését követő 30 napon belül utalja az összeget.

Elolvasom
Az egészség is versenyképességi tényező
Az egészség is versenyképességi tényező

A jegybank versenyképességi jelentése szerint két helyet rontottunk az EU 27 országának versenyképességi rangsorában. A 19. helyen állunk többek között a rossz egészségügyi mutatók miatt.

Elolvasom
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?

A magánegészségügyi szolgáltató egyik tagadhatatlan előnye, hogy a vizsgálat időpontját a munkaidőnkhöz igazíthatjuk.

Elolvasom
Itt a szabadtéri sportok ideje!
Itt a szabadtéri sportok ideje!

A szabadtéri sportolás nemcsak szórakoztató, de számos pozitív hatása is van a szervezetünkre. Ilyenkor azonban a sérülés veszélye is megnő.

Elolvasom