Ezután a lépés után soha nem nullázódik az egyenlege

Márciustól aktiválható a Mesterkártya, amelynek köszönhetően a pénztártag megbízása alapján automatikusan feltöltjük a pénztári egyenlegét, ha az 5000 forint alá csökken. A befizetés bankkártyás tranzakció, így nem terheli tranzakciós illeték.


2023-03-06

Ma már minden második tagunk bankkártyával rendezi havi tagdíját vagy tölti fel az egészségszámláját nagyobb összegű eseti befizetéssel. Az elmúlt évek alatt egyre többen állították be az állandó bankkártyás utalási megbízást is annak érdekében, hogy egyetlen hónapban se maradjon el a minimális tagdíj befizetése és ne essenek el a negyedévente jóváírt hozamoktól.

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatással bővítettük a bankkártyás befizetési lehetőségeket. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást vagy nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek. A Mesterkártya aktiválását követően az sem fordulhat elő, hogy fedezethiány miatt nem gyártódik le időben a lejárt kártyát kiváltó új patikakártya vagy társkártya.

Hogyan aktiválhatom a Mesterkártyát?

Kattintson a Befizetek ikonra és azon belül a Mesterkártyára váltok fülre. Itt feljön a már megszokott bankkártyás befizetési felület és beállíthatja azt az összeget, amelyet a Pénztár lehív a bankszámlájáról, ha az egészségszámlájának egyenlege 5000 forint alá csökken. A beállított összeget Ön határozza meg, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízást bármikor visszavonhatja vagy módosíthatja a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és az ÉnPénztáramban regisztráltak számára a hűségpont is.

Ahhoz hogy beállítsa mesterkártyáját, a banknak egyszer be kell azonosítania a bankkártyáját, ezért van szükség egy azonnali, tetszőleges összegű (akár 100 forint) befizetésére. Ezt a működési költség levonását követően jóváírjuk a pénztári egyéni számláján és természetesen, mint minden egyéni befizetésre, erre is jár a 20% adójóváírás.

A Mesterkártya függetlenül működik a rendszeres bankkártyás levonástól. Utóbbi elsődlegesen arra szolgál, hogy a havi tagdíj biztosan időben megérkezzen az egészségszámlájára, míg a Mesterkártyával a család kártyahasználati szokásaihoz tudja igazítani az egyenlegét. A bankkártya beazonosítása tekintetében is független a két fizetési forma; akár eltérő bankkártyákat is hozzárendelhet a funkciókhoz.

Kinek ajánljuk a Mesterkártyát?

Mindenkinek, aki rendszeresen használja a patikakártyáját, de nem szeretné állandóan ellenőrizni az egyenlegét. Induljon ki a költési szokásaiból, és ennek megfelelően állítsa be a Mesterkártya összegét.

Annak is biztonságos megoldás lehet a Mesterkártya, aki a családtagjairól társkártyával gondoskodik. Így nem fordulhat elő, hogy bármelyik társkártya-tulajdonos vagy éppen a pénztártag váratlan helyzetbe kerüljön a kasszánál. Abban az egész család biztos lehet, hogy az 5000 forintot mindig meghaladja az egészségszámlán lévő összeg, költsön is bármekkora összeget a patikakártyájával. 

Szintén jól jön a Mesterkártya kártyaújragyártáskor. A Pénztár a főkártya vagy társkártya lejárati hónapjában, az első munkanapon automatikusan levonja a kártyagyártás díját az Ön számlájáról, hogy időben postázni tudja az új kártyákat. Mindez azonban csak akkor valósul meg, a kártyadíj összege – egy kártya újragyártási költsége 2500 forint – rendelkezésre áll az egyéni fedezeti számláján.

Ha Ön vagy szolgáltatásra jogosult kedvezményezettje rendelkezik patikás egészségbiztosítással, szintén a Mesterkártyát ajánljuk. Nézze meg, hogy mekkora havi költséget jelent Önnek a biztosítás, és állítsa be ennek megfelelően a Mesterkártyája értékét. Így biztosan nem fordulhat elő, hogy az ellátásszervező arról tájékoztatja önt, hogy a díjfizetés elmaradása miatt nem tudja igénybe venni a szolgáltatást.

Borítókép: created by www.freepik.com/tonodiaz

Ezek is érdekelhetik...

Figyelem! A jövőben inaktívan postázzuk a patikakártyát
Figyelem! A jövőben inaktívan postázzuk a patikakártyát

A korábbi gyakorlattal ellentétben márciustól inaktív állapotú patikakártyát fog kézhez kapni. Így nem kell az ajánlott küldemény átvételével bajlódni, és az sem fordulhat elő, hogy illetéktelenek kezébe kerül a fizetésre alkalmas egészségpénztári kártya.

Elolvasom
Páciensélmény, amit a magánegészségügy kínál
Páciensélmény, amit a magánegészségügy kínál

Elsősorban a költségek és az orvos személye alapján választanak a betegek magánegészségügyi szolgáltatót, de az adott intézményről kialakított véleményüket számos további tényező befolyásolja. A betegre fordított idő, az empátia és az információk biztosítása állnak az élen.

Elolvasom
13 ezer partnerünknél biztosítjuk a gyógyulást
13 ezer partnerünknél biztosítjuk a gyógyulást

Megújult a Patikapénztár oldalán a szolgáltatókereső. A szolgáltató neve, irányítószáma és a lehetséges fizetési módok szerint is válogathat a közel 13 ezer partnerünk között.

Elolvasom
Utolérte a jogszabály az életet
Utolérte a jogszabály az életet

Több ponton is változott az egészség- és önsegélyező pénztárak szabályozása. Többnyire technikai jellegű módosításokról van szó, de néhány változás érinti a pénztártagok mindennapi pénztárhasználati szokásait.

Elolvasom
Márciustól a Mesterkártyával színesedik a paletta
Márciustól a Mesterkártyával színesedik a paletta

A Mesterkártya újabb befizetési lehetőség, amely kényelmesebbé teszi az egyéni számlafeltöltést. Így a célzott támogatást kapó munkavállalók is biztosítani tudják, hogy az egyéni egyenlegük se nullázódjon le.

Elolvasom