Ne halogassa az egészségszámlái beküldését!

Az év végi hajrában rendszerint megnyúlik az elszámolásra beküldött számlák kifizetési ideje köszönhetően a számladömpingnek. Ne várjon decemberig, ha most beküldi a számláit, lényegesen gyorsabban juthat a pénzéhez.


2022-11-04

Sokan az utolsó pillanatban kapnak észbe, és a hónapok óta az asztalfiókban szunnyadó számlákat egyszerre postázzák az ügyfélszolgálatunkra. Ennek köszönhető, hogy decemberben és januárban általában jelentősen megnő az ügyfélszolgálatunk terhelése, és ezzel párhuzamosan a számlák feldolgozási ideje. Ilyenkor előfordulhat, hogy a pénztártagnak hiába pihen a számláján a készpénzszámlák kifizetéséhez szükséges tőke, az utalásig akár 15 munkanap is eltelhet. Ezzel szemben, ha novemberben beküldi az év során felhalmozódott számláit, és meggyőződik arról, hogy a kifizetésükhöz szükséges összeg rendelkezésre áll az egészségpénztári számláján, lényegesen gyorsabb lesz a kifizetés ideje.

A számlákat elküldheti postán a 1022 Budapest, Bimbó út 18. címre vagy e-mailen az egyeniszamla@patikapenztar.hu címre. Egyik esetben se feledkezzen meg a rendelkező nyilatkozatról. Amennyiben elektronikusan juttatja el hozzánk a számláit, ne felejtse el AVDH-val hitelesíteni a nyilatkozatot. A számlát elég csatolni a levélhez. 

Ahhoz, hogy minden igényt a lehető leggyorsabban kielégíthessünk, az Önök segítségére is szükségünk van. Küldjék be számláikat most, és – amennyiben a szükséges fedezet rendelkezésre áll – a soron következő utalással azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A szolgáltatási szabályzatunk értelmében a szolgáltatás díját a számla benyújtásától számított 15 munkanapon belül fizetjük ki. A számlák beküldési határideje a számla keletkezését követő év december 31. 2022-ben tehát a 2021-es és az idei számlákat tudjuk kifizetni, amennyiben az azokon szereplő tételek egészségpénztári megtakarításból elszámolhatók.

Ellenőrizze a NetPénztárban, hogy a számláján rendelkezésre áll-e a készpénzes vásárlások kifizetéséhez szükséges összeg. Ha nem, fizessen be online bankkártyával, amelyet azonnal jóváírunk az egészségpénztári egyenlegén.

Volt tempós tagjaink figyelmébe!

A beolvadást követően – 2021. április 1-től – kiállított számlákat kizárólag akkor tudjuk elszámolni, ha azok a Patikapénztár nevére szólnak. Kérjük, vegyék azt is figyelembe, hogy a Pénztár Szolgáltatási szabályzatának 2.4.2 pontjában foglaltak szerint „csak a tárgyévet megelőző évben kiállított számla fogadható be elszámolásra. Az egészségpénztári szolgáltatás igénybevételéről szóló számlát legkésőbb a kiállítást követő év december 31. napjáig kell benyújtani a Pénztárnak”.

Borítókép: created by unsplash.com/estee janssens

Ezek is érdekelhetik...

Rendszeres szűréssel megőrizheti a látását
Rendszeres szűréssel megőrizheti a látását

Március 6. a Zöldhályog Világnapja. Minél korábban felismerik és kezelik a glaukómát, annál sikeresebben késleltethető a látásromlás, s így megelőzhető a vakság kialakulása.

Elolvasom
Orvostechnológiai-boom szemtanúi lehetünk
Orvostechnológiai-boom szemtanúi lehetünk

Előrejelzések szerint a mesterséges intelligenciát alkalmazó egészségügyi megoldások piaca az évtized végére a jelenlegi 1000-szeresére nő. A döbbenetes bővüléssel közel 190 milliárd dolláros szegmenssé válik.

Elolvasom
Tavaszváró akciók a Pénztárboltban
Tavaszváró akciók a Pénztárboltban

Patikakártyával is használja ki a webáruházak kínálta kényelmet!

Elolvasom
Megújultak a biztosítási csomagjaink
Megújultak a biztosítási csomagjaink

Ráncfelvarráson estek át a Pénztár által kínált egyéni csoportos egészségbiztosítási csomagok március 1-től.

Elolvasom
Mutatjuk a gyógyszer és az étrend-kiegészítők közötti különbséget
Mutatjuk a gyógyszer és az étrend-kiegészítők közötti különbséget

Nem minden gyógyszertárban vásárolt termék árát lehet visszaigényelni a pénztári megtakarításból. De vajon mi a különbség a gyógyszer és az étrend-kiegészítők között?

Elolvasom