Vakáción a tanévkezdési támogatás

A július 5-én és 6-án kiállított számlákat még el tudja számolni az egészségpénztárban. Ezt követően csak az augusztus 18-tól kiállított számlákat fogadjuk be.


2024-07-05

A Beiskolázási támogatás igénylését a törvény szabályozza. Ennek megfelelően az igénylésénél a tanév első napját megelőző 15 napon belül és a tanév utolsó napját követő 15 napon belül kiállított számlák számolhatók el az egészségpénztári megtakarítás terhére.

2024-ben a tanév utolsó napja az eddig megszokottnál kicsit későbbre, június 21-re esett, aminek a diákok valószínűleg kevésbé, az önsegélyező szolgáltatást igénybe vevő szülők viszont annál jobban örültek. 2024-ben a tanév kitolódásának köszönhetően néhány nappal rövidült az időszak, amikor a beiskolázási támogatás keretében nem lehet számlát elszámolni. Figyelembe véve, hogy a 2024/25-ös tanév szeptember 2-án indul, a pénztártagok 2024.07.06-ig, ezt követően pedig 2024.08.18-ától tudnak számlát kérni, amelyet a Pénztár elfogad. A 2024. 07. 07–2024. 08. 17. között kiállított számlákat nem tudjuk elszámolni.

A szülők kiadásait csökkentő önsegélyező szolgáltatásunk népszerűsége folyamatosan nő, aminek a magyarázata egyszerű: megéri. A családi támogatásra jogosult szülők egészségpénztári egyenlegük terhére akár 266 800 forintot is elszámolhatnak. A jogszabályi maximum kihasználásához a Patikapénztár tagjainak 284 000 forintot kell befizetniük, amely után 56 800 forint adóvisszatérítés jár. Figyelembe véve a befizetésekből levont működési költségét, a családi kassza nyeresége 39 600 forint.

A pénztári támogatás az óvodásoktól egészen a 25 év alatti, felsőoktatási tanulmányaikat folytató diákok után vehető igénybe, a kisebbeknek például ruházatra, taneszközökre, tankönyvekre, de akár a felsőoktatási tandíjra, kollégiumi vagy albérlet-költségekre is. A kifizetés a 180 napos egyenleg és a már jóváírt szja-visszatérítés terhére történhet. Ezen kívül a negyedéves hozamok is hozzáadódnak az önsegélyező szolgáltatásra igénybe vehető egyenleghez.

A lehetőséget kihasználó patikás tagok átlagosan 120 415 forintot költöttek erre a célra 2023-ban.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható
Rendszerfejlesztés miatt szolgáltatáskiesés várható

Megújul a Pénztár informatikai rendszere. Az átállás miatt kimaradást tapasztalhat patikakártyás és digitális szolgáltatásainkban a hónap végén.

Elolvasom
A kiszáradó porckorongok veszélyesek
A kiszáradó porckorongok veszélyesek

A hátfájás lassan mindennapi életünk állandó velejárójává válik. Az okok megértésével sokat tehetünk egy egészségesebb munkakörnyezet kialakítása felé.

Elolvasom
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés
Várakozáson felüli a beérkezett szja-visszatérítés

Közel 14%-kal több tagunk örülhet idén az adó-visszatérítésnek 2023-hoz képest. Az szja-jóváírásnak köszönhetően átlagosan 43 ezer forinttal gazdagodtak tagjaink július 1-ig. Az extrapénzt növeli az idén már másodszor felosztott hozam.

Elolvasom
Webáruházi ajánlónk
Webáruházi ajánlónk

Az elmúlt hónapokban megugrott webáruházunk forgalma, aminek a magyarázata egyszerű. Az egyéni befizetések súlyának növekedésével egyre tudatosabban keresik tagjaink a számukra előnyös szolgáltatásokat.

Elolvasom
Hamarosan még több adattal segítjük a munkáját
Hamarosan még több adattal segítjük a munkáját

Informatikai fejlesztés miatt július utolsó hetében leáll a NetPénztár: szünetelni fog a bevallásfeltöltés és a belépési nyilatkozatok feltöltése, valamint nem lesz lehetőség a munkáltatói kapcsolattartó adatának módosítására sem.

Elolvasom