Változik az Allianz Privát csomagok díja

Különleges lehetőséget kínálunk azoknak a tagjainknak, akik korábban a munkáltatójuktól célzott támogatást kaptak egészségbiztosítási díj fedezésére, de a juttatás bármely okból megszűnt. Ők jogosultak az Allianz Privát csomagokra. Ezek díja módosul június 1-től.


2023-05-05

Egyre nagyobb az igény a Pénztár által kínált egészségbiztosításokra. 2022-ben több mint duplájára nőtt az egyéni fedezeti számlák terhére kifizetett biztosítási díj, 7%-kal a munkáltatói célzott támogatásból fedezett biztosítási összeg. Pénztártagjaink kérésére vezettük be az Allianz Privát csomagokat tavaly júniusban, hogy azok, akik megszokták a magánbiztosítás kényelmét, ne kerüljenek hátrányos helyzetbe akkor se, ha munkahelyet váltanak vagy más okból szűnik meg a céges juttatás.

Az Allianz Privát csomagok keretében kivétel nélkül elérhető a 24 órás call center szolgáltatás, a második orvosi szakvélemény, különböző összeghatárig a járóbeteg szakellátás, a diagnosztikai és laborvizsgálatok és a nagyértékű diagnosztika. Ezen kívül a Start, Optimum, Prémium és Exkluzív csomagok fedezetet nyújtanak az egynapos sebészeti ellátásra, az Optimum, Prémium és Exkluzív csomagok pedig bizonyos szűrővizsgalatokat is lehetővé tesznek. A biztosított csomagtól függően évente vagy kétévente az alábbi szűrővizsgálatokat igényelheti:

  • belgyógyászati vizsgálat (anamnézis, testsúly, testmagasság, derék/csípő, vérnyomás)
  • alap laborvizsgálat (teljes vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, húgysav, Fe, K, Na, Cl, LDL, HDL, összkoleszterin, triglicerid, májfunkció (GOT, GPT, GGT, AP, LDH), vesefunkció (kreatinin, karbamid, eGFR), összbilirubin, direkt bilirubin
  • EKG, hasi és kismedencei UH

Az egyes csomagok ára a biztosítási évfordulóval, 2023. június 1-től változik. A díjemelés érinti a már Allianz Privát biztosítással rendelkező és a jövőben biztosítást kötő tagjainkat is.

Allianz Privát csomag elnevezéseHavidíj 2023. június 1-tőlMűködési költséggel növelt fizetendő összeg havontaAz egyéni befizetés után Önnek járó szja-visszatérítés
Privát Eco

4620 Ft/fő

4915 Ft/fő

983 Ft

Privát Start

6380 Ft/fő

6787 Ft/fő

1357 Ft

Privát Optimum

9240 Ft/fő

9830 Ft/fő

1966 Ft

Privát Prémium

12 100 Ft/fő

12 872 Ft/fő

2574 Ft

Privát Exkluzív

12 760 Ft/fő

13 575 Ft/fő

2715 Ft

Amennyiben már rendelkezik Allianz Privát biztosítással, és május 14-ig nem jelzi, hogy a jövőben nem kívánja igénybe venni a szolgáltatást, kérjük, gondoskodjon róla, hogy a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges összeg rendelkezésre álljon az egészségpénztári számláján. Ha korábban csoportos beszedéssel vagy állandó bankkártyás utalással fizette be a számlájára a biztosítási díjat, ne felejtse el átállítani megbízását az új összegre. A biztosítást akár a családtagjai számára is megkötheti.

Ha korábban nem rendelkezett biztosítással, de szeretné kihasználni az így elérhetővé váló minőségi szolgáltatást, ismerje meg az Önnek szóló csomagjainkat ide kattintva.

A KSH adatai szerint a hazai egészségügyi kiadásokbon belül rendkívül magas, 30% a magánköltések aránya. 2020-ban az egy főre eső összes hazai egészségügyi kiadás elérte a 359 ezer forintot és ebből 102,6 ezer forint volt a magánköltés (KSH, 2020). Ezen belül a legnagyobb szeletet a háztartások zsebből költött egészségforintjai teszik ki, és lényegesen kevesebb az önkéntes egészségügy-finanszírozási alrendszereken keresztül megvalósuló költés. 

Egészségügyi kiadások alrendszerenként (milliárd forint, 2020)

Kormányzati alrendszerek összesen2500
Önkéntes egészségügy-finanszírozási alrendszerek106,8
Háztartások893,4

Forrás: KSH

Pénztárunk komplex megoldást kínál annak érdekében, hogy tagjai minél kedvezőbb feltételekkel vehessék igénybe a gyors és minőségi ellátást jelentő magánegészségügyi szolgáltatást. Ennek egyik szelete a kedvező díjú magánbiztosítás, a másik a patikakártyás finanszírozás. Ha patikakártyával fizet a biztosítással nem fedezett szolgáltatásokért, azok árára érvényesíteni tudja a 20%-os adójóváírást és az ÉnPénztáram hűségprogramban gyűjtött pontegyenlegét.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról
Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben az egészségszámlánkat is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk a Pénztárból.

Elolvasom
Akár az albérleti díjat is fizethetjük a Pénztárból
Akár az albérleti díjat is fizethetjük a Pénztárból

Az infláció az albérletárakat sem kíméli. 2021 óta töretlenül drágul a lakásbérlés, idén januárban 22%-kal kellett többet fizetni Budapesten egy lakásért a megelőző év hasonló időszakához képest. Jól jöhet az egészségpénztárban gyűjtött megtakarításunk az egyetemet kezdő gyermekünk lakbérének fedezésére is.

Elolvasom
A Pénztárbolt nyári ajánlata tagjainknak
A Pénztárbolt nyári ajánlata tagjainknak

Hamarosan minden arra jogosult pénztártagunk számláján ott lesz a tavalyi befizetései alapján járó adójóváírás. Összegyűjtöttünk néhány hasznos terméket a Pénztárbolt kínálatából, amelyek az ön háztartásából sem hiányozhatnak.

Elolvasom
Másfélfok: még fejfájósabb évtizedek jöhetnek
Másfélfok: még fejfájósabb évtizedek jöhetnek

Egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy a klímaváltozás és a légszennyezés hatására súlyosbodhatnak a különböző neurológiai betegségben, demenciában vagy például migrénes fejfájásban szenvedő betegek tünetei, idézte a MedicalOnline a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál cikkét.

Elolvasom
A mentális egészséghez elengedhetetlen a nyaralás
A mentális egészséghez elengedhetetlen a nyaralás

A Kiwi.com korábbi felmérése szerint a magyarok kétharmada úgy érzi, a nyaralás határozottan hozzájárul a mentális egészség javításához, és évi egy-két utazás lenne elegendő ahhoz, hogy feltöltekezhessenek.

Elolvasom