2016. szeptember
1. MNB: 2030-ig biztos a jelenlegi nyugdíj

A magánmegtakarítások becsatornázása nélkül kétséges, hogy milyen színvonalú öregségi és egészségügyi ellátásra számíthatunk hosszabb távon. Egy a közelmúltban készült MNB-tanulmány 2030-ra teszi a fordulópontot: „A 2030-as évek közepéig a nyugdíjrendszer bevételei fedezik a kiadásokat – a jelenlegi szabályok és járulékszint mellett tehát a nyugdíjkiadások finanszírozása ezen időpontig a nyugdíjrendszeren belülről biztosítva van. Hosszabb időtávon azonban a nyugdíjrendszer egyenlege – elsősorban a kedvezőtlen demográfiai folyamatok miatt – egyelőre a meghozott intézkedések ellenére is egyre nagyobb hiányt mutat.” – olvasható egy közelmúltban készült MNB-tanulmányban.

És hogy mi lesz azután, vagy esetleg még korábban (hiszen a jegybank sem az elvándorlással, sem a hazai alacsony bérszínvonal hatásával nem számol, csak az öregedő társadalom problémájával)? Marad a sírig tartó munka – már ha lesz munkáltató, aki biztosít állást az idősebbeknek –, vagy az addig felhalmozott nyugdíjcélú megtakarításokból kiegészíthetjük az állami juttatást annak érdekében, hogy fenntartsuk megszokott életszínvonalunkat. A számok azonban azt mutatják, hogy a lakosság nagy része nem használja ki az önkéntes pénztárakban rejlő lehetőségeket. A felügyelet most megjelent szektorjelentése szerint továbbra is csökken az önkéntes nyugdíjpénztári taglétszám. Nem csökkent viszont a tagdíjbevétel, tehát aki marad, egyre tudatosabban tesz félre időskorára. „Az azonosított, egyéni számlán jóváírt önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjbevételek 2016. I-II. negyedévi halmozott értéke 5,3 %-kal haladta meg a 2015. év azonos időszakának értékét. A pénztári befizetésekhez kapcsolódó adóvisszatérítés 2016.I-II. negyedévi halmozott értéke 6,3 milliárd forintot tett ki, amely 21%-os növekedést jelent az egy évvel korábbi értékhez viszonyítva.” – írja az első félévi adatok kapcsán az MNB.

A Patika-csoport tagjai, a Tempo és Tradíció Önkéntes Nyugdíjpénztár többféle befektetési portfoliója igényekre szabott, biztonságos megtakarítási lehetőséget és kiszámítható öregkort kínál. A pénztárakról bővebben itt olvashat.

Az egészségügyi ellátás sem csak az állam feladata!


Sajnos, a jövő évi szja-szabályok sem fogják ösztönözni a munkáltatókat, hogy növeljék az önkéntes pénztárakba fizetett tagdíj-hozzájárulásaikat, ami hosszú távon veszélyezteti a hazai nyugdíj- és egészségügyi ellátórendszer színvonalát.

A Patika-csoport azonban optimista, és bízik benne, hogy a hazai lakosság időben felismeri, hogy érdemes kihasználnia az öngondoskodást segítő intézményrendszert. Ezen felül jön az öngondoskodás jegyében meghirdetett tradicionálisan erős évvégi befizetési akció. Az akció részleteit az októberi hírlevelünkben fogjuk ismertetni!

2. Már holisztikus kezelésért is fizethet patikakártyával!

A Patika-csoport mindent megtesz azért, hogy tagjai hozzájussanak a leginnovatívabb egészségügyi ellátáshoz. Olyannyira, hogy a júliusban nyitott Panoráma Medical Center máris csatlakozott a patikakártyát elfogadó szolgáltatók egyre népesebb táborához. A krónikus fájdalmak és sok egyéb betegség, illetve szervi elváltozás mögött pszichés okok állnak, de a panaszok eredetének pszichoszomatikus megközelítése Magyarországon még nem élvezi az állami ellátórendszer támogatását. Patikakártyával azonban elérhető a hazai egészségügyben új szemléletet meghonosító terápia is.

Az új, univerzális magánegészségügyi rendelő a Pasaréten 120 millió forintos beruházással jött létre. A befektetők ezt az összeget teljes egészében a rendelők kialakítására és a világszínvonalú géppark beszerzésére fordították. A Panoráma Medical Center több mint 30 szakorvossal és pszichológussal kezdi meg működését, ők hetente többször, délelőtt és délután rendelnek a több mint 20 féle szakrendelés valamelyikében. Az orvosok és az ápolószemélyzet mellett az intézményben egészségügyi asszisztensek is dolgoznak, akik a teljes betegúton végigkísérik a pácienseket akkor is, ha azok valamilyen külső helyszínen kapnak ellátást – mondja Dr. Spányik András, a társaság ügyvezető igazgatója.

Mit kínál a pszichoszomatikus gyógyászat?

3. Járulékcsökkentés vagy a cafeteriaadó mérséklése lenne hasznosabb?

A járulékok fokozatos csökkentése megoldást jelenthetne a hazai foglalkoztatási nehézségek bizonyos részére, a Nemzetgazdasági Minisztérium ezért vizsgálja, mikor és milyen arányban mérsékelhetnék ezt a közterhet – mondta Varga Mihály augusztus közepén a Magyar Időknek adott interjújában.

Az ötlet első pillanatban akár jónak is tűnhet, hiszen valóban magasak a munkáltatókat sújtó befizetések, ami akadályozhatja a foglalkoztatás bővülését, sőt, a gazdaság kifehérítését is, hiszen sok cég – különösen a kis- és középvállalatok – emiatt mai napig minimálbéren, vagy ahhoz közeli fizetésen tartják alkalmazottaikat.

A kormány jelenleg 12 ezer Mrd forint járulékot szed be éves szinten, kérdés ennek hány százalékáról mondana le, és kérdés az is, hogy ezzel mekkora hatást érne el a foglalkoztatásban, illetve a bérszínvonal-emelkedésében. A másik kérdés, hogy mindezt milyen áron teszi.

Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora a vg.hu-n megjelent véleményében azt írja: „Első ránézésre jó a gondolat, hiszen az élőmunka adó- és járulékfizetési terhe igen nagy, főleg a fejlettségi szintünkhöz képest. Második ránézésre is jó: a cég számára a havi nettó bér húszezer forintos megemelése negyvenezerbe, egy évben félmillióba kerül. Ezt a cégek zöme megsínylené. A szociálpolitikában jártasak viszont hozzáteszik: a munkavállaló által fizetett nyugdíj- és egészségügyi járulék, valamint a munkaadók (kormányzati taktikai okokból adónak nevezett) járulékfizetése tartja fent a nyugdíjrendszert és az állami egészségügyet.”

Máris más lehet a járulékcsökkentési terv visszhangja, ha feltételezzük, hogy ez negatívan érintené az amúgy is kétséges (lásd az első pontban idézett MNB-tanulmányt) hazai nyugdíjrendszert, vagy az amúgy is alulfinanszírozott egészségügyet.

„Ha a járulékfizetés egy részéről le tudna mondani a kormány, akkor a generális csökkentés helyett jobb lenne, ha a munkaadók a befizetéseikből jobban támogathatnák az öngondoskodást, egészségügyi és önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítást. Olyan országban élünk, ahol az eddigi és mai kiskeresetűekre nem vár elégséges állami nyugdíj, és az egészségügyi ellátás hozzáférhetőségével komoly gondok vannak.” – javasolja Bod Péter Ákos.

A múlt tanúsága szerint, ha az önkéntes pénztári adóterhek mérséklődnének, a munkáltatók valószínűleg bőkezűbben támogatnák dolgozóik egészségre fordítható megtakarításait. 2012-ben, amikor a munkáltatói tagdíj-kiegészítés után 30,94%-os kedvezményes adót kellett fizetni, 42,5 milliárd forint munkáltatói hozzájárulás áramlott a kasszákba. 2015-ben 35,7%-os adó mellett már csak 31,1 milliárd.

4. Még nem késő, töltse ki kérdőívünket!

Augusztusban küldtük ki rövid kérdőívünket a patikakártyások, a kártyát elfogadó szolgáltatók és a kártyára utaló munkáltatók számára, amelyben értékelhetik szolgáltatásainkat, munkatársaink hozzáértését, a velünk való kapcsolattartás minőségét és a kártyahasználatot. Arra is szeretnénk lehetőséget adni a kérdőívvel, hogy elmondják észrevételeiket, felhívják a figyelmünket az esetlegesen elkövetett hibákra.

Eddig is szép számmal érkeztek vissza a kérdőívek, de azoknak is szeretnénk lehetőséget adni, akik augusztusban jól megérdemelt vakációjukat töltötték, hiszen számunkra mindenki véleménye nagyon fontos a folyamatos fejlődésünk érdekében. Reméljük, hogy kártyabirtokosaink, kártyaelfogadóink és munkáltatóink eddig is meg voltak elégedve az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, de szeretnénk a további fejlődésünkkel is kiszolgálni az Önök igényeit.

Ehhez szükségünk van az Önök segítségére is. Kérjük, értékelje munkánkat! Mondja el véleményét, hogy azt kapja, amit szeretne!

Ügyfél-elégedettségi felmérés pénztártagoknak
Ügyfél-elégedettségi felmérés munkáltatóknak
Ügyfél-elégedettségi felmérés szolgáltatóknak

Ha a kérdőív kitöltésével kapcsolatban kérdése merülne fel, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1-210-9790-es telefonszámon munkanapokon 8-22 óra között.

A kérdőív kitöltése anonim, és mindössze néhány percet vesz igénybe. Ráadásul minden századik kitöltőt, aki 2016. szeptember 16-ig (péntek) elküldött válaszaival segíti a kutatást, 2 000 forint értékű ajándékutalvánnyal jutalmazunk. Amennyiben részt kíván venni a játékban, kérjük, a kérdőív végén adja meg a kért adatokat.

Ha Önnek kényelmesebb, a kitöltött kérdőívet visszaküldheti postán (székhely: 1022 Budapest, Bimbó út 18., levelezési cím: 1535 Budapest Pf. 861.), e-mailen (ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu, munkaltato@patikapenztar.hu, szolgaltato@patikapenztar.hu) és faxon (06-1-210-9778) is. A kinyomtatható kérdőívért kattintson az Ügyfél-elégedettségi felmérés fülre.

Ügyfél-elégedettségi felmérés letöltése

5. Új lehetőség a gyógyászatban

Az emberi alkalmazásra kerülő gyógyszerekről és egyéb, a gyógyszerpiacot szabályozó törvények módosításáról szóló 2005. évi XCV. törvény módosításának köszönhetően 2016. január 1-től Magyarországon is bevezették az „engedélyezés előtti gyógyszeralkalmazás” fogalmát és lehetőségét (25/C. § (1) bekezdés).

Ennek keretében a vizsgálati készítményt, vagy a forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszert különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből az OGYÉI engedélye alapján lehet alkalmazni. A szabályozás rögzíti, hogy milyen készítmények vonatkozásában, mely esetekben és milyen feltételekkel kezdeményezheti a kezelő orvos az engedélyezés előtti gyógyszeralkalmazást, melyhez szükséges a gyártó hozzájárulása és annak vállalása, hogy a gyógyszert térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a kezelés teljes időtartama alatt (tehát az E. alap terhére a gyógyszer nem vehető igénybe). Továbbá a gyártónak garantálnia kell a készítmény minőségét. A kérelemről az OGYÉI 21 (sürgős esetben 3) napon belül dönt, szükség esetén az illetékes szakmai kollégium véleményének kikérését követően. Az engedélyezési eljárás igazgatási szolgáltatási díjmentes, a részletszabályok rendeleti szintű megalkotására az egészségügyért felelős miniszter kapott felhatalmazást.

Forrás: Hankó Zoltán: Tájékoztató az elmúlt időszak fontosabb jogszabályi változásairól, Gyógyszerészet, 2015. november

6. Egészségügyi hírkomment: Sokak álma teljesülhet

Ebben a hónapban Dr. Peták Istvánt, a Patika-csoport szerződéses partnere, az Oncompass Medicine igazgatóját kérdeztük az Új lehetőség a gyógyászatban című írásunk kapcsán, hogy mit jelenthet a betegek számára, hogy már Magyarországon is hozzáférhetnek olyan gyógyszerekhez, amelyeket még nem is törzskönyveztek, azaz nincsenek a piacon.

Sokak álma teljesülhet


Ilyenkor a gyógyszergyártó egy egyedi hatósági engedéllyel adományként a beteg rendelkezésére bocsáthatja a készítményt, ezt „compassionate use” programnak nevezik és már nagyon vártak erre a lehetőségre a hazai orvosok, elsősorban az onkológusok.

Vannak olyan daganatos betegek, akiknek a daganatára vagy az abban található génhibákra kifejlesztettek egy új ígéretes hatóanyagot, sőt annak a hatásosságát már klinikai vizsgálatokban is bizonyították, de még a hatósági törzskönyvezési eljárás nem zajlott le. Ilyenkor egy olyan beteg számára, akinél a forgalomban lévő gyógyszerek hatástalanok, és gyógyíthatatlan, életveszélyes betegségben szenved, nagyon fontos lehet, hogy nem kell kivárnia az eljárás végét.

A törzskönyvezési eljárás célja a betegek mint fogyasztók védelme. Egy független hatóság szakértői megvizsgálják az elérhető tudományos bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a gyógyszer biztonságát és a hatékonyságát egy bizonyos indikációban. Azonban az olyan betegek esetében, akiknek a jelenlegi gyógyszerek hatástalanok, a lehetséges segítség sokszor felülírja a kockázatot, különösen áttörő klinikai vizsgálati eredmények esetében.

Az adott gyógyszernek már mindenképpen rendelkeznie kell lezárt, publikált fázis I vizsgálati eredménnyel. Azaz ismernünk kell a biztonságos dózist és a lehetséges mellékhatásokat. A másik feltétel, hogy a gyógyszer klinikai hatásosságának már legalább egy fázis II vizsgálatban bizonyítottnak kell lennie. A másik lehetőség, hogy legalább ilyen vizsgálat folyamatban legyen független tudományos és etikai bizottság engedélye alapján. Ilyenkor a beteg klinikai és molekuláris patológiai paramétereinek meg kell egyeznie a várható indikációval.

A gyógyszert a gyártónak térítésmentesen kell biztosítania és az orvosnak az adott beteg számára egyedi engedélyt kell kérnie a gyógyszerészeti hatóságtól. A gyógyszergyártó azonban nem kényszeríthető, hogy ilyen gyógyszeradományozási programot indítson. Sokszor nem is indítanak, és ennek nem anyagi okai vannak, hanem az esetleges egyedi sikertelenségek, nem várt mellékhatások negatív piaci és hatósági következményei tartják vissza őket. Ilyenkor az a lehetőség marad, hogy a beteg elutazik egy olyan onkológiai centrumba, ahol a készítmény éppen klinikai vizsgálatban van. Ott hozzáférhet a kezeléshez.

A klinikai vizsgálatok és a törzskönyvezés előtti gyógyszeradományi programok nagyon fontos lehetőséget biztosítanak a betegeknek, hogy már most hozzáférjenek a „jövő gyógyszereihez”. Remélem, sok betegnek tudunk segíteni, hogy hozzáférjenek ezekhez, ha erre van szükségük és nincs lehetőségük a forgalomba hozatalra várni.

Dr. Peták István, kutatóorvos, az Oncompass Medicine alapító igazgatója

Az előző hónapban megjelent Egészségügyi Hírkommenteket itt olvashatja

7. A jövő: öngondoskodás munkabérből

A júliusi hírlevelünk olvasói kérdésére adott válaszokból is egyértelműen látszik, sokan és egyre többen ismerik fel, hogy a saját megtakarításaikat muszáj lesz az egészségügyi ellátásukra, vagy az időskori életszínvonaluk fenntartására becsatornázni.

A WHO Magyarországra vonatkozó adatai szerint 2014-ben az összes egészségügyi kiadás 34 százalékát a háztartások állták, ráadásul túlnyomó részben zsebből. Ezen az anyagi terhen könnyít az előtakarékosság: havi néhány ezer forintból például évek alatt jelentős összeg gyűlhet össze az egészségpénztári számlán, amelyből akár az e nélkül elérhetetlennek tűnő magánorvosi ellátást is finanszírozhatjuk. Sőt, a magánbefizetéseket az állam is gyarapítja adójóváírással (a részletekről itt olvashat), amely összeg levonás nélkül a patikás pénztártag egészségre költhető forintjait növeli.

Ugyanakkor a patikás és a szektoradatok is rávilágítanak arra, hogy a saját befizetések még mindig nem nőnek kellő ütemben és nem tudják kiváltani a munkáltatói tagdíj-hozzájárulást, ami viszont évről-évre csökken. (Az MNB szektorjelentéséről az 1. hírben számoltunk be)

20%-ot ér a magán befizetés

A saját befizetések növelésére jövőre új lehetőséget teremt a készpénzcafeteria, hiszen az évi 100 ezer forint kedvezményes adózású juttatás mellé az állam ajándékba ad plusz 20 százalékot SZJA-visszatérítésként, ha valaki az önkéntes pénztári megtakarítását gyarapítja ebből a pénzből. Sőt, ha valakit csak az tart vissza az öngondoskodástól, hogy elfelejt havonta befizetni a számlájára, ezzel sem kell foglalkoznia. Adjon a munkáltatójának állandó megbízást, hogy a munkabérből bizonyos összeget az egészségpénztári számlára utaljon tagdíjként!

A patikás munkáltatóknak ez semmilyen többletterhet nem jelent, hiszen a havi rendszeresen feltöltött cafeterianyilatkozatában jelezheti a munkabérből történő tagdíj befizetését is. Amit a Patika kínál, igazi win-win helyzet munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt!

8. Multipayes aranyszabályok iskolakezdésre

Mi történik, ha az iskolaév kezdetekor szembesül a szülő azzal, hogy a korábban vásárolt iskolatáska javításra szorul, vagy a tornacipő felsőrésze kiszakadt? Új terméket kell-e vásárolnunk vagy élhetünk-e ilyen esetben a szavatossági jogainkkal? Mire figyeljünk az új termékek vásárlásakor?

A Budapesti Békéltető Testületnél landolt esetek közül volt, amikor a fogyasztó a márkás – több tízezer forint vételárú – tavaly augusztusban vásárolt iskolatáskán fedezte fel, hogy a zipzárja elromlott és a fülénél is elszakadt. A vásárlástól számítva nem telt el egy év. A fogyasztó a forgalmazó vállalkozást kereste meg a javítási igényével, amely még a fogyasztó minőségi kifogásáról sem vett fel jegyzőkönyvet mondván, hogy a hat hónapos garanciális idő már régen lejárt. Egy másik fogyasztó a kisfia számára tavaly augusztus elején vásárolt egy tornacipőt, melynek a felsőrésze több helyen elvált a talpától, de még jó állapotban volt. A vállalkozás a visszavitt cipő hibáira azt mondta, hogy azokat hat hónapon túl jelentette be és használati jellegű meghibásodások, így nem jogos a szavatossági igény.

De akkor milyen jogai vannak a fogyasztónak? A Ritmus.hu cikkében összegyűjtötte a vonatkozó jogszabályokat, valamint azokat a kulcsfontosságú dolgokat, amelyekre a fogyasztóknak kell figyelniük, nehogy pórul járjanak.

Multi-Pay® Cafeteria kártyával még könnyebb az iskolakezdés
9. A patikások az átlagnál egészségtudatosabbak

Augusztusi hírlevelünkben felidéztük a GKI Gazdaságkutató néhány éve végzett, de ma is nagyon aktuális kérdést feszegető vizsgálatát. Az ezer fős mintában a megkérdezettek 37%-a gondolta úgy, hogy sokkal többet kellene foglalkoznia a megelőzéssel, szűréssel, de ehhez nincs elég ideje és információja. Az is kiderült, az átlagnál jobban érzik a szűrés fontosságát az egészségpénztári tagok, a budapestiek, a magasabb jövedelműek és a felsőfokú végzettségűek, vagyis mindazok, akik könnyebben megengedhetik maguknak a magánegészségügyi ellátás igénybevételét is.

A felmérést a patikások válaszai is alátámasztották: júliusi kérdésünkre közel 70% válaszolta azt, hogy rendszeresen elvégeztet bizonyos szűrővizsgálatokat. Ám úgy látszik a kérdésünkre válaszolók a két végletet képviselik. Mások ugyanis egyáltalán nem élnek a prevenciós vizsgálatokkal, holott azok egyre szélesebb körben elérhetők a köz- és magánellátásban is. Ráadásul a Patika-csoport munkatársai alighogy megjelenik egy új szolgáltató, megkezdik vele a tárgyalásokat, és amint lehet megkötik vele a szerződést. Az alig egy hónapja megnyílt pasaréti holisztikus gyógyászati központ például máris fogadja a patikakártyával vizsgálatra jelentkezőket.

A válaszok az alábbiak szerint alakultak:

a) Nem, pedig tudom, hogy kellene 33,3%.
b) Nem, mert úgy gondolom, felesleges időhúzás és pénzkidobás 0%
c) Igen, bizonyos típusú vizsgálatokat rendszeresen elvégeztetek. 66,7%
d) Időnként elmegyek¸ hogy kihasználjam a patikakártyára járó 10%-os SZJA-visszatérítést. 0%

Köszönjük, hogy véleményével segítette felmérésünket!
10. Ön mire szavazna, a járulékok vagy a cafeteriaadó csökkentésére?

Hírlevelünk 3. pontjában felidéztük Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter augusztusban felvetett járulékcsökkentési elképzeléseit. Arról még nem volt szó, hogy a munkáltatói közterhek mérséklésére mikor és milyen arányban kerülhetne sor, Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora a vg.hu-n megjelent véleményében egy másik oldalra mutatott rá. „A munkavállaló által fizetett nyugdíj- és egészségügyi járulék, valamint a munkaadók (kormányzati taktikai okokból adónak nevezett) járulékfizetése tartja fent a nyugdíjrendszert és az állami egészségügyet.” Vagyis egy esetleges járulékcsökkentés valószínűleg tovább nehezítene a nyugdíjkassza amúgy sem rózsás helyzetén, és az OEP egészségre fordítható forintjait is visszavágná. Ha viszont csökkenne a cafeteriaadó – veti fel a szakember – sokkal célzottabban segítene a kormány ugyanakkora bevételkiesésből.

Ön mire szavazna, a járulékok vagy a cafeteriaadó csökkentésére?

a) Járulékcsökkentésre. Egyértelműen magasak a bért terhelő járulékok. Ha csökkentené a kormány, a munkáltatók magasabb fizetéssel, több embert jelentenének be, tehát összességében nőne a nyugdíjkassza és az OEP bevétele is.
b) A cafeteriaadó csökkentésére. Az ugyanis több célt szolgálna. Nemcsak a nyugdíjra és egészségre félretett lakossági megtakarítások volumene nőne, hanem a munkáltató mozgástere is, hogy vonzó, 21. századi munkahelyet teremtsen és hozzájáruljon munkavállalói jóllétéhez a teljesítményarányos juttatások által.
c) Mindkettőre szükség lenne minél előbb, mert még mindig a minimálbéresek országa Magyarország.
d) Egyikre sem. Ha valakinek szüksége van munkaerőre, akkor is felveszi, ha magasak a bér terhei.

Szavazzon Ön is a www.patikapenztar.hu internetes portálon.

Köszönjük, hogy véleményével segíti felmérésünket

11. Egészség? Tudatosan! Az egészségtudatos munkáltató ismérve

Talán soha még nem volt olyan fontos, hogy a munkáltató hosszú távú felelősséget érezzen a munkavállalóival szemben, mint jövőre, amikor az önkéntes pénztárakba fizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítést sújtó adóterhek nőnek. Az egészségpénztári tagdíj-kiegészítéssel ugyanis azt garantálhatja a munkáltató, hogy a dolgozója egészséges és elégedett.

A cég dolgozói javára önkéntes pénztárba munkáltatói hozzájárulást vagy adományt fizethet.

Munkáltatói hozzájárulás a vállalat számára költség, amelyet 2016-ban évi 200 ezer forintig 34,51%, afelett 49,98%-os cafeteria adó terheli (a 15% SZJA valamint a 14% vagy 27% EHO 1,19 szorosa), amelyet a cégnek közvetlenül az állam részére kell megfizetni. Tagdíjkiegészítés dolgozónként havonta legfeljebb 33 300 forint összegben – a minimálbér 30%-a – adható idén kedvezményes adózással. Jövőre eltűnik a 200 ezer forintos plafon, de az új cafeteriaszabályok szerint az önkéntes pénztári tagdíjkiegészítés egyes meghatározott juttatásnak számít, és 49,98%-os adót kell fizetni utána.

Adomány: olyan adómentes támogatás, amelynek teljes összege korlátozás nélkül csökkenti az adózás előtti eredményt. A céges adománynak a munkavállaló egyéni számlájára kerülő része után a pénztártagnak SZJA- és EHO-fizetési kötelezettsége keletkezik, ugyanakkor erre az összegre 20%-os SZJA-kedvezmény is érvényesíthető az év végi adóbevallásban. Ebben jövőre sincs változás. A munkáltatói tagdíj-hozzájárulás alternatívája idén különösen azok számára érdekes, akiknek az évi 200 ezer forintos céges patikakártyás keret nem elegendő.

Hogyan működik a patikás céges hozzájárulás és az adomány?

30 ezer Ft nettó kifizetés ára 2016-ban
patikapénztáras adományként  30 000 Ft
patikapénztáras munkáltatói hozzájárulásként (200 E Ft-ig) 40 353 Ft
patikapénztáras munkáltatói hozzájárulásként (200 E Ft felett) 44 994 Ft
bérként      57 970 Ft

A patikás Cafeteria-kalkulátor segít abban, hogy a munkáltató könnyebben összehangolja a pénzügyi kereteit, a humánerőforrás-stratégiáját és a munkavállalói elvárásait. A visszajelzések alapján nyugodtan állíthatjuk, ez pótolhatatlan költséghatékony segítséget jelent a munkáltatóknak.

Kattintson ide, és számolja ki az Ön cége számára optimális cafeteria keretet!

Muszáj (ön)gondoskodni
2016: Egészség? Tudatosan!