Patika Egészségpénztár
Hír
4 app a munka-magánélet egyensúlya érdekében (2021.09.03)

Legendák szerint életünk öröme és munkánk bosszúsága valaha egyensúlyban voltak. Ma viszont a karrier nem más, mint az egymásba gabalyodott életünk és a munkánk által alkotott aknamező. Ebben hozott némi változást a home office, de mi lesz most, hogy újból minden percünket a munkahelyünkön kell töltenünk?

Aki elég szerencsés ahhoz, hogy sikeresen összehangolja a magánéletét és a munkáját, az előtt le a kalappal. Akinek ez még nem megy tökéletesen, annak ajánljuk ezeket az applikációkat, weboladalakat vagy szolgáltatásokat, amelyek segítségünkre lehetnek. Tegyük egyszerűbbé a kommunikációt, csempésszünk be valami újdonságot és ne féljünk pluszsegítségeket igénybe venni!

Cozi: harmónia otthon

Semmi sem tesz jobbat a magánélet-karrier egyensúlynak, mint a munka befejeztével hazaérkezni egy élettel teli otthonba. Hála a Cozinak, egyszerűen rendszerezhetjük a napjainkat, ezt megoszthatjuk családtagjainkkal és élvezhetjük az otthonlétet. Így könnyebb előre megtervezni a vacsorát, együtt összeállítani a bevásárlólistát, felosztani a házimunkát – mindezt a Cozi alkalmazásban, együtt, online!

Elérhető ingyenes, reklámok által támogatott alapverzió, emellett a teljes szolgáltatás megvásárolható évi 30 dollárért. Utóbbi esetben a prémium verzió szolgáltatásai magukban foglalják a család összes tagja számára letölthető applikációt, továbbá egy továbbfejlesztett naptárt, időzített értesítéseket és egyéb hasznos funkciókat is kapunk.

Twist: céges kommunikáció, minden egy helyen

Csukjuk be a szemünket és gondoljunk a Slackre vagy a Teamsre. A Twist is valami ilyesmi, de még egyszerűbb használni. Akár az e-mailezést is kiválthatjuk vele!

A Twist nevű alkalmazásban a céges kommunikációt három kategóriába sorolhatjuk: használhatunk csatornákat, amik lehetnek privát vagy nyitott csoportok, ezen kívül küldhetünk szuperelegáns e-mailnek kinéző üzeneteket, vagy dobhatunk egy laza üzit is.

Amennyiben a csatornát nem jelöljük privátnak, az itt közzétett üzenetek nyilvánosak és kereshetők az egész szervezetben. Mindazok, akiket hozzáadunk a posthoz, értesítést kapnak a közzétételről vagy frissítésről. De mindenki más is megtalálja az információt, ha rákeres. A valós idejű csevegést viszont a Twist fojtogatónak és szorongást kiváltónak tartja szemben más hasonló programokkal.

A Twist ingyenes az egész vállalat számára, korlátlan mennyiségű csoporttagot hozzáadhatunk egy-egy beszélgetéshez, de az ingyenes verzióban az üzenetek 30 nap után automatikusan törlődnek. A teljes verzió felhasználónként havi 5 dollárba kerül és magában foglalja az üzenetek, és elküldött dokumentumok tárolását.

Darebee: testmozgás az irodában

Kétség kívül egyszerűek az irodai székben elvégezhető tornagyakorlatok (mellesleg bizonyos irodai székeket az egészségpénztári megtakarításból is finanszírozhatunk), de emellett igazán hasznosak és egészségesek is. Jótékony hatással vannak az ember közérzetére, csökkentik a stresszt, javítják tartásunkat, erősítik izomzatunkat és megnövelik az aktuális energiaszintünket. Mindez elengedhetetlen a tökéletes élet- munka egyensúlyhoz.

A Darebee.com 100 ingyen letölthető PDF formátumú  munkahelyi tornagyakorlattal segíti egészségünket, de elérhető Android alkalmazásként is.

A gyakorlatok kis helyen elvégezhetőek és rövid időt vesznek igénybe. Emellett „irodabarát” módon szinte minden feladat elvégezhető az asztal előtt ülve irodai székünkből. Nem rossz megoldás két megbeszélés közötti szünet kitöltésére!

Sleep cycle: minőségi alvás

Ha nem alszunk jól, semmi sincs egyensúlyban. És ha nem tudunk rájönni, hogy miért nem alszunk jól, akkor nehéz helyreállítani az egyensúlyt. A sleep cycle alkalmazás megoldja ezt a problémát. Az applikáció rögzíteni fogja a hangokat, amelyeket alvás közben hallunk és mesterséges intelligencia segítségével elemzi őket. Innentől könnyen orvosságot találunk a problémára.

Ezen kívül beállíthatunk ébresztőt is egy 90 perces perióduson belül, hogy az applikáció akkor ébresszen fel, amikor a legkevésbé alszunk mélyen. Az ingyenes verzió alapvetően elemzést és ébresztést foglal magában, míg a prémiumverzió, melyet évi 30 dollárért vehetünk meg, mélyebb, részletesebb statsztikákat és elemzéseket készít, tartalmaz horkolásfelismerő funkciót és az elalvást segítő hangok lejátszására is képes.

Forrás: Fastcompany.com

Borítókép: Martin Sanchez/unsplash.com

<< VISSZA