Patika Egészségpénztár
Patikablog
Automatizált megoldások az egészségügyi szektorban (2020.06.05.)
Napjainkban a világ kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi szektor működésére, humánerő-igényére, költséghatékonyságára. A munkafolyamatok optimalizálásának szükségszerűsége régi probléma minden ágazatban, így az egészségügyben is.
Július 1-től egyetlen számláról sem hiányozhat az adószám! (2020.06.04.)
2020. július 1-jétől adatot kell szolgáltatni a NAV-nak minden számláról, amin bármekkora összegű áthárított áfa szerepel, és arról is, amely nem tartalmaz áfát vagy az áfa összegének megállapításához szükséges százalékértéket.
Újranyit a személyes ügyfélszolgálat (2020.06.04.)
Ahogyan a legtöbb iroda, a Patikapénztár is bezárt március közepén: kollégáink otthonról dolgoztak a koronavírus terjedésének lassítása érdekében. Mivel a járványügyi helyzet megengedi, június 2-től fokozatosan újranyit személyes ügyfélszolgálatunk partnereink és munkatársaink maximális biztonsága mellett.
Mit jelent a szocho 2%-os csökkenése? (2020.06.04.)
2020. július 1-től általánosan 2%-kal csökken a szociális hozzájárulási adó mértéke. Ez vonatkozik minden jövedelemként vagy egyes meghatározott juttatásként adózó kifizetésre, például az egészségpénztárba fizetett egészségcélú célzott támogatásra, amely adóterhe 35,99%-ra csökken.
Velünk marad az online vizit? (2020.06.04.)
A pandémiás helyzetben a magánrendelők is kénytelenek voltak megszüntetni a személyes orvos-beteg találkozókat, helyette távkonzultációval igyekeztek biztosítani a folyamatos ellátást. Az online konzultáció jelenéről és jövőjéről kérdeztük dr. Kovács Tibort, a DOKTOR24 - Svábhegyi Gyermekgyógyintézet orvosigazgatóját.
Így lehet visszatérni a munkahelyekre (2020.06.04.)
A kormány a május során hozott rendeleteivel lehetőséget biztosított a fokozatos visszarendeződésre a munkahelyeken. Ez azonban számos munkáltatói feladatot generál. A Patika-csoport a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői iránymutatását követte az iroda újranyitásánál.
Korábbi blogbejegyzéseink