Patika Egészségpénztár
Patikablog
Májustól közel 9000 fővel többen fizetnek patikakártyával (2021.05.05)
A TEMPO Egészségpénztár 2021. április 1-én beolvadt a Patika Egészségpénztárba, és a korábban kötött tempos szolgáltatói szerződések helyébe lépett a patikás szerződés.
Kérdőív gyógyszerészeknek (2021.05.05)
A Semmelweis Egyetem Gyógyszerész Kommunikáció Kutatócsoportja "A Covid-19 járvány hatása a gyógyszerész szakmára és a magyar gyógyszerészek mentális egészségére" címmel indított kutatást, amelyet a Magyar Gyógyszerészi Kamara is megosztott honlapján.
A mesterséges intelligencia megmentheti az egészségügy jövőjét (2021.05.05)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a várható élettartam növekedése miatt 2030-ra akár 40 millió új egészségügyi munkahelyre is szükség lehet, addigra azonban 9,9 millió orvos, ápoló és szülésznő fog hiányozni a szakmából.
Hatalmas a teher az egészségügyi dolgozókon (2021.05.05)
Szakemberek már régóta kongatják a vészharangot, hogy a koronavírus-járvány súlyos terhet ró az egészségügyi és szociális dolgozók mentális egészségére. Sokan aggódnak amiatt, ha a járvány egyszer véget ér, rengetegen hagyják el a pályát.
Ne halogassuk a szűréseket! (2021.05.05)
Sokan elhalasztották a szűrővizsgálatokat a koronavírus-járvány miatt, pedig a betegségek kockázata most is fennáll! Sőt, az úgynevezett menedzserbetegségek kockázatát akár növelheti is a pandémia.
Zárt térben marad a maszk (2021.05.05)
Rohamtempóban halad az oltakozás Magyarországon, és ennek hatására az újranyitás is kézzelfogható valósággá vált: lehet látogatni a szabadidős létesítményeket, igaz csak védettségi igazolvánnyal. A munkáltató azonban nem írhatja elő a védettségi igazolványt az irodai jelenléthez.
Korábbi blogbejegyzéseink