Patika Egészségpénztár
Patikablog
Kutatás: az egészséges életmód legyőzi a genetikát (2018.10.27.)
A stroke ellen különösen azzal tehet sokat az ember, ha abbahagyja a dohányzást és nem hízik el – írták a tudósok a The British Medical Journal orvostudományi folyóiratban.
Aludni márpedig muszáj! (2018.10.26.)
Az Innsbrucki Egyetem kutatói új felfedezésre jutottak: míg korábban úgy gondolták, hogy az izmok mozdulatlanok az álmodó (REM) alvásszakaszban, most kiderült, óránként tíz kisebb mozdulat még egészségesnek számít.Ha ennél lényegesen több az izommozgás, az betegség előjele lehet.
Több szolgáltatónknál ingyenes a látásvizsgálat (2018.10.23.)
Október 31-ig országosan 294 vizsgálati pont és optikai szaküzlet várja ingyenes látásvizsgálatra és tanácsadásra az érdeklődőket. Kevesen tudják, milyen komoly, visszafordíthatatlan szembetegségekhez vezetnek a minket körülvevő kütyük.
Kevés ideig maradunk egészségesek (2018.10.20.)
Idén a Világgazdasági Fórum (WEF) már csak az egészségben eltöltött évek számát veszi számításba a Versenyképességi Index egészségügyi pillérében. Az új módszertannal rosszul járt Magyarország: nálunk még a nyugdíjkorhatárt sem élik meg egészségesen az emberek!
Két szolgáltatónk már minősített magánegészségügyi szolgáltató (2018.10.18.)
Az Affidea Diagnosztika és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató védjegyet.
Itt a tökszezon (2018.10.16.)
Az ősz kedvelt csemegéje nemcsak finom, hanem hallatlanul egészséges is. A sütőtökben sok a béta-karotin (antioxidáns), gazdag C-vitaminban és rostokban, alacsony a kalóriatartalma! Kerestünk egy sütőtökös nasit, amivel akár a hosszú hétvégén meglephetjük a családunkat.
Korábbi blogbejegyzéseink