Patika Egészségpénztár
Hír
Januártól érezhetően csökkennek a költségek a Patikánál (2015.01.01)

A Patikánál már régóta a napirenden volt, miként csökkenthető a pénztártagok befizetéseit terhelő működési költség. Erre az elmúlt időszakban azért nem nyílt lehetőség, mert a befizetésekre vonatkozó adószabályok minden évben rendre szigorodtak.

Azonban a 2015. év tagjaink részére jó hírrel kezdődik: alapos előkészítés, mérlegelés és tervezést követően januártól érezhetően csökkennek a patikakártya fenntartási költségei: az egyes sávokra eső működési költség csökkent, amellett, hogy a sávok határai is változtak.

További jó hír, hogy a Patikánál a négyévenkénti kártyacsere továbbra is ingyenes marad, mert a pénztár elvetette a többi piaci szereplőnél gyakori kártyacsere fizetőssé tételét. Nem változik a belépési díj sem, ami egyszeri négyezer forint, amivel automatikusan jár a fizető patikakártya.

Újdonság, hogy januártól fix 50 forintos költség kerül levonásra, ami a banki utalásokra vonatkozó, így az önkéntes egészségpénztárakat is sújtó tranzakciós illeték miatt vált szükségessé.

Azonban még ezzel a kikerülhetetlen költséggel is olcsóbbá válik a patikapénztáras tagság, nem is beszélve az évvégi akció nyújtotta költségelőnyről.

Az új alapok közötti felosztás: (Hatályos 2015. január 1-jétől)

 

Az elmúlt 15 évben megfeleződtek a költségek

A másfél évtizedes fennállását tavaly ünneplő Patikánál 1999-ben, induláskor egészen máshogyan alakultak a levonások. A minimális havi tagdíj akkor is kétezer forint volt, és kétezer forint volt a belépés költsége is.

Alapok közötti felosztás 1999-ben

 

<< VISSZA