Patika Egészségpénztár
Hír
Bárki e-receptjét kiválthatjuk saját személyinkkel (2020.03.13.)

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja. Felírási igazolásra és meghatalmazásra tehát nincs szükség.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit: a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.

A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a rokona, barátja, ismerőse részére receptre felírt gyógyszereket – írja az Index.

Ez jelentős könnyítés azok számára, akik sem az orvoshoz, sem a patikába nem tudnak akár karantén, akár önkéntesen vállalt (például más krónikus betegség miatti megelőzés) otthon maradás miatt eljutni a számukra szükséges gyógyszerekért.

A más számára kiváltott gyógyszerekért természetesen fizethetünk patikakártyával vagy kérhetünk számlát a Pénztár nevére és címére. A számlán szerepelnie kell a pénztártag nevének és kártyaszámának.

Fotó: unsplash.com

<< VISSZA