Patika Egészségpénztár
Hír
Támogatja a Patikapénztár a veszélyhelyzet miatt munkanélkülivé válókat (2020.04.03)

A Magyar Nemzeti Bank felszólította a bankokat és biztosítókat, hogy munkanélküliség esetére nyújtsanak valós és megfelelő védelmet a nehéz helyzetbe került fogyasztók számára. A Patikapénztár munkanélkülieket támogató szolgáltatása készen áll a vírushelyzetre! COVID-19 idején is változatlanul számíthat pénztárunk gyors és zökkenőmentes ügyintézésére: most e-mailben is elküldheti igényét és a szükséges papírokat.

A munkanélküli ellátás kiegészítését minden pénztártagunk és a bejelentett szolgáltatásra jogosult kedvezményezettje igényelheti. A szolgáltatásnak köszönhetően az álláskeresési járadék vagy álláskeresési segély összegét tudja kiegészíteni a pénztári megtakarításából havonta az ellátás alapjául szolgáló összeg mértékéig a legalább 180 napja a számláján lévő összeg terhére.

Ha Ön szerencsére nem érintett a kérdésben, de a közeli hozzátartozói között van, aki igen, jelentse be e-mailen szolgáltatásra jogosult kedvezményezettként. A szükséges okmányt INNEN tudja letölteni.

Az öngondoskodási céllal félretett forintok ebben a vészhelyzetben is megmutatják, hogy milyen sokat érnek. Ráadásul hamarosan a NAV-tól érkező adóvisszatérítések is jóváírásra kerülnek az egyéni számlákon, ezekre az összegekre pedig a 180 napos szabály sem érvényes.

Az igényléssel egyidejűleg benyújtandó iratok

A támogatást a jogosultság fennállása alatt tudja igénybe venni akár rendszeres, havi szolgáltatásként, akár kérheti egyszeri kifizetésként is (szintén jogosultság fennállása alatt). Az igényt a szolgáltatásra való jogosultságot igazoló dokumentum kézhezvételét követő 120 napon belül kell benyújtani.

Fotó:unsplash.com

<< VISSZA