Patika Egészségpénztár
Hír
Újabb lehetőség a kényelmes pénztári ügyintézésre (2020.11.04.)

Az AVDH szolgáltatással hitelesített, és a Pénztárhoz e-mailen elküldött pdf dokumentum egyenértékű a személyesen vagy postán eljuttatott eredeti iratokkal, nyomtatványokkal (a készpénzfizetési-számlákra nem vonatkozik a lehetőség). Néhány kattintással felgyorsíthatja és érintkezésmentessé teheti az ügyintézést.

Az Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés (AVDH) olyan szolgáltatás, amellyel Ön elektronikusan hitelesítheti dokumentumait, nyilatkozatait, ha rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval. Az AVDH szolgáltatással hitelesített és e-mailen elküldött pdf dokumentum egyenértékű a Pénztárhoz személyesen vagy postán eljuttatott eredeti iratokkal, nyomtatványokkal.

Az AVDH minden pénztártagnak megkönnyíti az ügyintézést, aki nem rendelkezik elektronikus aláírással, de a jövőben szeretné a korábban személyesen vagy postán benyújtott, eredeti aláírással ellátott iratokat e-mailen eljuttatni a pénztárhoz.

A jogszabályi előírások alapján a pénztári nyilatkozatok jelentős része a tagok aláírásával nyújtható be. Mivel az AVDH szolgáltatással hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek, „helyettesítik” a fizikai aláírást.

Az alábbi dokumentumokat érinti a lehetőség:

AVDH hitelesítés lépésről lépésre

 1. Töltse ki az adott ügyintézéshez szükséges kitölthető pdf nyomtatványt, majd mentse le azt a saját számítógépére. Kérjük, ügyeljen arra, hogy minden sort hiánytalanul kitöltsön!
 2. Hitelesítse a dokumentumot ezen az oldalon. Kizárólag az a személy hitelesítheti a nyomtatványt, aki amúgy is aláírná. Ha az adott ügyintézés több aláírót igényel, mindenkinek külön-külön kell hitelesítenie a dokumentumot, majd mindegyik hitelesített dokumentumot egy e-mailben kell elküldeni a Pénztárnak. Az összes hitelesített példány együttesen biztosítja majd mindenki aláírását.
  • Töltse fel az aláírandó Pdf-et az AVDH felületére (https://magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes)
  • Ne felejtse el kiválasztani a „Hiteles PDF” opciót és elfogadni az ÁSZF-et.
  • Kattintson a Feltöltés gombra, majd adja meg ügyfélkapus felhasználónevét és jelszavát.
  • Ezután a letöltés gombra kell kattintani, hogy a hitelesített dokumentumot el tudja menteni a számítógépére. Kérjük, ne használja a „Küldés e-mailben” lehetőséget, ezt a Pénztár nem tudja fogadni.
  • Ellenőrizze, hogy sikeres volt-e a hitelesítés: ebben az esetben a nyomtatvány jobb felső sarkában szerepel az AVDH-bélyegző.
  • A hitelesített pdf-et/pdf-eket küldje el az ügyintézéshez megfelelő e-mail címre. (ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu; biztositas@patikapenztar.hu) A levélben ne felejtse el megadni az ügyintézés típusát, nevét és adóazonosító jelét, hogy munkatársaink gyorsabban beazonosíthassák a beérkezett dokumentumot.
  • Az ügyintézés sikerességéről válasz-e-mailben tájékoztatjuk.

Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval, ingyenesen létesíthet a kormányablakokban, az okmányirodákban és az adóhatóság kiemelt ügyfélszolgálatain. Ezután tud élni a nyomtatványbeküldés hiteles, kényelmes és biztonságos online módjával.

Borítókép: pexels.com

<< VISSZA