Patika Egészségpénztár
Hír
A „leginnovatívabb pénztár” címre tör a Patika-csoport (2021.01.04)

2020 a koronavírus jegyében telt, és valószínűleg még 2021-re is rányomja a bélyegét a pandémia. A COVID-19 járvány valójában azonban csak felgyorsította, de lényegesen nem változtatta meg az új gazdasági trendeket, fogyasztói szokásokat – véli dr. Trautmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, a Patikapénztár ellenőrző bizottságának elnöke.

A 2008-as gazdasági válságot követően egyre erőteljesebben rajzolódnak ki az új gazdasági trendek, amiket a COVID-19 járvány valójában csak felgyorsított, de lényegesen nem változtatott. Ezek között kiemelkedik az egészségügy megnövekedett szerepe a gazdálkodói döntésekben, az egészségtudatosság előtérbe kerülése. A törekvést az egészség megőrzésére a pénzügyi intézményrendszer is támogatja, mert a gazdaság szerkezetének elmozdulása nem pusztán a szűkebben vett egészségügyi technológiák fejlesztését jelenti, hanem a lakosság pénzügyi-gazdálkodói döntéseinek támogatását az egészségtudatosság érdekében – írja Trautmann László.

A szakember szerint a pénzügyi területen megjelenő technológiai innovációk, ennek részeként a fintech fejlődése csak akkor lehet sikeres, ha kapcsolódik a reálgazdasági átalakuláshoz. A Patika Egészségpénztár növekedése ennek a folyamatnak a része. A cél, hogy a pénztártagok a 21. századi igényeknek megfelelő innovatív szolgáltatást kapjanak, egyúttal lehetőség legyen arra, hogy ügyfélkörünk pénzügyi és egészségügyi tudatosságát egyszerre emeljük, az új pénzügyi technikák bevezetését összekapcsoljuk a hosszabb távon előnyösebb gazdálkodói-fogyasztói magatartással. Nem mellékesen az egészségpénztár ezzel is hozzájárulhat a munkaadók és munkavállalók közötti partneri viszony megerősödéséhez, a bizalom magasabb szintjének megteremtéséhez, ami elengedhetetlen a hazai gazdaság megújulása szempontjából. Reményeink szerint erre meglesz a tudásunk és az erőnk 2021-ben – teszi hozzá Trautmann László.

Míg 2016-ig az egészségpénztárba érkező befizetések kétharmada a munkáltatóktól érkezett, ma szektorszinten a befizetések több mint 80 százalékát a tagok teljesítik. Ennek megfelelően a pénztárak valódi piaci szolgáltatókká válnak: a 21. századi egészségtudatos lakosság igényeit kell kielégíteniük innovatív megoldásokkal. A felhasználói élmény és a technológiai innováció a Patika-csoport 2021-es fejlesztéseiben is kulcsszerepet játszik összhangban a reálgazdasági folyamatokkal.

Borítókép: unsplash.com

<< VISSZA