Patika Egészségpénztár
Hír
Sokan kötnek egészségbiztosítást a pénztáron keresztül (2021.01.04)

2020-ban startoltak csoportos egészségbiztosítási csomagjaink. Biztosítást kötni lehet egyénileg, az egészségpénztári befizetések terhére vagy a munkáltatón keresztül célzott támogatás formájában. Az egyénileg is elérhető egészségbiztosítások  nyújtásában a Patika-csoport partnere az Allianz Biztosító, az ellátásszervező a Teladoc Kft.

Különböző okokból Magyarországon is egyre többen fordulnak a magánegészségügyi ellátókhoz, ha valami panaszuk van, annak ellenére, hogy a társadalombiztosítás keretében az állami ellátás szabadon igénybe vehető. Felmérések szerint a rövidebb várakozási idő, a várólisták hiánya, a körültekintő és hálapénzmentes ellátás és a minőségi infrastruktúra áll leggyakrabban a döntések mögött. A minőségnek azonban ára van, fizetni kell a vizitekért, a kezelésekért, ami egy visszatérő vagy elhúzódó betegség esetén akár komoly terhet jelenthet a családnak. Ahogyan a vagyontárgyainkra – autónkra, otthonunkra – magától értetődően kötünk biztosítást, miért ne tehetnénk meg ezt önmagunkra és családtagjainkra is annak érdekében, hogy ne akkor kelljen mélyen a zsebünkbe nyúlni, ha baj van! 

Ezért döntött úgy a Patika-csoport 2020-ban, hogy kibővíti szolgáltatáspalettáját a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítással. Ennek lényege, hogy a havi fix díjért cserébe, ha panaszunk van, igénybe vehetjük a magánrendelőket, laborokat, diagnosztikai centrumokat anélkül, hogy a helyszínen fizetnünk kellene. A biztosítás díját a Pénztár havonta automatikusan utalja a biztosítónak a pénztártag nyilatkozata és adatkezelési hozzájárulása alapján, a biztosító pedig rendezi az egészségügyi szolgáltatónál keletkező számlát a biztosítási csomagunkban meghatározott feltételek szerint. Az ellátást szervező Teladoc kínálatában már a legtöbb magánszolgáltató elérhető országosan, így bárki megtalálhatja a számára legkényelmesebben megközelíthető klinikát.

Biztosított lehet minden 16–65 év közötti azonosított pénztártag és a szolgáltatásra jogosult kedvezményezettként megnevezett 2–65 év közötti közeli hozzátartozója. A csoportos biztosítás keretében a biztosító nem végez egyéni kockázatértékelést. A biztosítási díjat a Pénztár minden hónapban elsején fizeti meg a biztosítónak, ezért fontos, hogy a szükséges fedezet rendelkezésre álljon az egyéni számlán, máskülönben a biztosítás fedezethiány miatt megszűnik. Érdemes kihasználni a Megbízás rendszeres bankkártyás levonásra szolgáltatásunkat, hogy ez ne fordulhasson elő.

Jelenleg 3 csomag közül választhatnak a pénztártagjaink a Pénztár kínálatában, amelyek díja nem változott a tavalyihoz képest; továbbra is 10 ezer forint alatt marad, és amely befizetések után szintén igénybe vehető a 20%-os szja-jóváírás. A várakozási idő minden esetben 2 hónap, amely időszak alatt a biztosító nem szolgáltat, kivéve, ha baleseti eredetű az igény. Szintén mindhárom csomag része az éjjel nappal igénybe vehető orvosi call center szolgáltatás, ahol életmóddal, egészségmegőrzéssel, orvosi dokumentáció értelmezésével kapcsolatos kérdéseket lehet feltenni, tájékoztatás kérhető gyógyszerek összetételével, mellékhatásaival kapcsolatban, illetve azok alkalmazhatóságát, helyettesíthetőségét, árát illetően. A call center orvosi tájékoztatást adnak az orvosi, gyermekorvosi, fogorvosi ügyeletekről, az ügyeletes gyógyszertárakról, egészségügyi intézményekről.

A koronavírus kapcsán az Allianz az ajánlatban szereplő egészségbiztosítási pilléreket változatlanul nyújtja, ugyanakkor a szűrővizsgálati csomagban a krónikus betegségek szűrése szerepel, a koronavírus teszt nem.

1. csomag (4 900 Ft/hó/fő)

Kritikus betegségek (szolgáltatási finanszírozó jellegű): maximum 1 000 000 Ft (3 év leforgása alatt)

Járóbeteg szakellátás (felhasználási területét illetően korlátlan): 100 000 Ft/fő/biztosítási év

Diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok (ultrahangos vizsgálatok, röntgen): 50 000 Ft/biztosítási év

Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok (CT, PET-CT, MRI, cardio-CT): 300 000 Ft/biztosítási év

2.csomag (6 500 Ft/hó/fő)

Kritikus betegségek (szolgáltatási finanszírozó jellegű): maximum 1 000 000 Ft (3 év leforgása alatt)

Járóbeteg szakellátás (felhasználási területét illetően korlátlan): 250 000 Ft/fő/biztosítási év

Diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok (ultrahangos vizsgálatok, röntgen): 75 000 Ft/biztosítási év

Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok (CT, PET-CT, MRI, cardio-CT): 300 000 Ft/biztosítási év

3. csomag (8 900 Ft/hó/fő)

Kritikus betegségek (szolgáltatási finanszírozó jellegű): maximum 1 000 000 Ft (3 év leforgása alatt)

Járóbeteg szakellátás (felhasználási területét illetően korlátlan): 500 000 Ft/fő/biztosítási év

Diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok (ultrahangos vizsgálatok, röntgen): 100 000 Ft/biztosítási év

Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok (CT, PET-CT, MRI, cardio-CT): 300 000 Ft/biztosítási év

Szűrővizsgálat: belgyógyászati vizsgálat (anamnézis, testsúly, testmagasság, derék/csípő, vérnyomás), alap laborvizsgálat (teljes vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, húgysav, Fe, K, Na, Cl, LDL, HDL, összkoleszterin, triglicerid, májfunkció (GOT, GPT, GGT, AP, LDH), vesefunkció (kreatinin, karbamid, eGFR), összbilirubin, direkt bilirubin, EKG, hasi és kismedencei UH.

Döntsön a minőségi és teljes körű magánegészségügyi szolgáltatás mellett előre tervezhető havi fixdíjért annak érdekében, hogy panasz esetén ne váljon kiszolgáltatottá a leterhelt állami egészségügy intézményrendszerében!

A biztosítás megkötéséhez nem kell mást tennie, mint a biztositas@patikapenztar.hu e-mail-címre elküldenie az igényét és a levélhez csatolni a biztosítotti nyilatkozatot és az adatkezelési hozzájárulást. A nyilatkozatok eredeti példányát kérjük, postán is juttassa el hozzánk (1022 Budapest, Bimbó út 18.).

Borítókép: unsplash.com

<< VISSZA