Patika Egészségpénztár
Hír
Tovább erősödött a Patikapénztár! (2021.04.05)

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk! Március 30-án a TEMPO Egészségpénztár és a Patika Egészségpénztár küldöttközgyűlésein megszületett a két pénztár összeolvadásáról döntő határozat. 2021. április 1-től a TEMPO Egészségpénztár tagjai a Patikapénztár tagjai lettek.

Az elmúlt félév tárgyalásinak eredményeképpen március 31-én lezárult az az akvizíciós folyamat, amely során a TEMPO Egészségpénztár beolvadt a Patikapénztárba. A pénztári piac két, több mint húszéves múltra visszatekintő, független szereplőjének egyesülésével a TEMPO Egészségpénztár tagjainak tagsági jogviszonya 2021. április 1-től automatikusan a Patikapénztárban folytatódik. Ezzel a Patikapénztár megerősítette piaci pozícióját: a szektor negyedik legnagyobb szereplőjeként taglétszáma meghaladja a nyolcvanezer főt, a vagyona több mint ötmilliárd forintra nőtt. 

Az akvizíció célja, hogy a Patikapénztár az elkövetkező években tovább növelje súlyát az egészségcélú megtakarítási piacon, új, innovatív megoldásokkal szélesítse szolgáltatáspalettáját és informatikai fejlesztéseinek köszönhetően fokozza az ügyfélélményt. A lezárult beolvadást követően a Patikapénztár Igazgatótanácsa és Ellenőrző Bizottsága változatlan összetételben folytatja munkáját.

A Patikapénztár a TEMPO Egészségpénztár általános jogutódjaként örökli a tagsági jogviszonyokat és a folyamatban levő ügyeket, beleértve a függőben levő szolgáltatási igényeket: az elszámolásra benyújtott számlák kifizetését, az önsegélyező támogatási igények elbírálását és folyósítását. A tagok számláján a beolvadáskor rendelkezésre álló egyenlegek költségmentesen átkerültek a Patikapénztárba. A patikakártya kézhezvételéig a tempos egyenlegek lekérdezésére a www.egeszsegpenztar.hu oldalon, az Egyenleglekérdezés menüpontban van lehetőség a tempos egészségkártya utolsó 7 számjegyének beírásával és a jelszó megadásával. (3-szor tévesen megadott jelszót követően egy automatikus levélben tájékoztatást küldünk az új jelszó beállításának lehetőségéről.) A telefonos egyenleglekérdezés szintén elérhető a +36 1 463 4603 telefonszámon mindaddig, amíg tempos tagjaink megkapják az új patikakártyájukat, amivel regisztrálni tudnak a Patikapénztár oldalán.

Tudnivalók korábbi TEMPO-tagok számára

Az egészségpénztári piac újabb koncentrálódásának köszönhetően 2021. második negyedévétől 17 szereplő működik tovább. A beolvadással elért növekedésnek köszönhetően a Patikapénztár a jövőben hatékonyabban tudja kiszolgálni a pénztár tagjait, és még többek számára teszi lehetővé, hogy egészségügyi magánköltéseik után hozzájussanak a 20%-os szja-visszatérítéshez mindössze 6%-os működési költség mellett.

A korábbi patikás tagság is nyertese az akvizíciónak: hozzávetőleg kétezer szolgáltatóval bővül a patikás elfogadói hálózat. Egy részük kártyás elfogadóhelyként várja a Patikapénztár tagjait, mások készpénzfizetési számlát állítanak ki a költésekről. A Patikapénztár szolgáltatókeresőjében hamarosan elérhető lesz a korábban csak a TEMPO Egészségpénztárral szerződött elfogadóhelyekkel bővített lista.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA