Patika Egészségpénztár
Hír
Ezt teheti az ízületi fájdalmak ellen (2021.10.05)

A helytelen életmód és megváltozott munkahelyi szokások miatt a mozgásszervi problémák nagyon elterjedtek, már akár 20 éves korban is előfordulhatnak. A pihentető, egészséges alvás sokat javíthat a betegek állapotán. A szükséges „felszerelés” pedig az egészségpénztári megtakarításból is megvásárolható.

Az ízületi panaszoknak számos okuk lehet, mint például a helytelen testtartás, az ülőmunka és helytelen ülőpozíció, a mozgásszegény életmód vagy akár a stressz. Az ezekből adódó fájdalmakat tovább ronthatja, ha éjszaka nem megfelelő fekhelyen alszunk: a rossz minőségű matrac és párna, valamint a kényelmetlen testhelyzet miatt a hát, csípő és nyak területe extra terhelésnek van kitéve, ezért a fájdalom mértéke reggelre nemhogy csökkenne, hanem tovább fokozódik. Ha a test nem tud kellően regenerálódni, az fokozza a panaszokat, de az állítás ellentétje is igaz!

Sokat tehet saját magáért, ha változtat az alváskörnyezetén!

Ha kényelmetlen vagy hideg érzetű a matraca ne gondoljon egyből a cserére, mert ezt egy jó minőségű, kényelmes keringésjavító mágneses kasmír-merinó gyapjúágybetéttel könnyen korrigálhatja! Ráadásul alulról biztosítja testének az egyenletes hőmérsékletet.

Az ideális párna is elengedhetetlen. Hogy az milyen? Fontos, hogy alvás közben a fej és a nyak anatómiailag megfelelően legyen alátámasztva. Az ideális párna téglalap alakú 40x80 cm, legalább vállszélességű, maximum 5-9 cm magas, közepesen kemény, és tartja a formáját. Alátámasztja a fáradt nyaki csigolyákat, idegdúcokat, besimul a fej és a vállak közé, tehermentesíti a gerincoszlopot. Oldalt fekve tökéletesen kitölti a vállgödröt, így reggelre nem lesz merev a nyak.

 A takaró legfontosabb funkciója

Az éjszakai felébredés leggyakoribb oka a nem megfelelő takaró. A hőmérséklet éjjel 11 és hajnali 3 óra között a legalacsonyabb. Ha a testhőmérséklete egy bizonyos szint alá csökken, akkor éjszaka fel fog ébredni. Ezért fontos a megfelelő takaró használata, ami nem engedi, hogy teste kihűljön. Egy jó takaró alvás közben egyenletes hőmérsékletet biztosít ízületei számára.

A Kaschmir Gold kasmír-merinó gyapjúágynemű garantáltan hozzájárul a nyugodt és pihentető alváshoz. A párna, a takaró és az ágybetét együtt, mint egy burok körbe öleli a testét, egész éjszakára egyenletes hőmérsékletet biztosít, és tehermentesíti az ízületeket. Ezek a termékek megkapták az ápolástechnikai eszköz besorolást, ezért pénztári számlaegyenlegéből 100%-ban elszámolhatóak. Ráadásul a Pénztár partnere most különleges extrakedvezményt biztosít a pénztártag vásárlóinak 5000 forinttól akár 40 000 forintig. Bővebben itt tájékozódhat: https://kaschmirgold.hu/egeszsegpenztar-kedvezmenyek-patika/.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA