Patika Egészségpénztár
Hír
NE FELEJTSE AZ ASZTALFIÓKBAN AZ EGÉSZSÉGSZÁMLÁIT!! (2021.11.05)

Közeleg az év vége, sokan ilyenkor kapnak észbe, hogy az egész évben felgyűlt számláikat beküldjék az egészségpénztárba elszámolásra. Tegye meg minél hamarabb, hogy ne szembesüljön az ügyfélszolgálatunk túlterheltségéből eredő esetleges hosszabb kifizetési idővel.

Decemberben és januárban általában jelentősen megnő az ügyfélszolgálatunk terhelése, és így a számlák feldolgozási ideje is. Ebben az időszakban előfordulhat, hogy a pénztártagnak hiába pihen a számláján a készpénzszámlák kifizetéséhez szükséges összeg, az utalásig akár 15 munkanap is eltelhet. Ha már novemberben beküldi az év során felhalmozódott számláit, és meggyőződik arról, hogy a kifizetésükhöz szükséges összeg rendelkezésre áll az egészségpénztári számláján, lényegesen lerövidítheti a kifizetés idejét.

Ahhoz, hogy minden igényt a lehető leggyorsabban kielégíthessünk, az Önök segítségére is szükségünk van. Küldjék be számláikat most, és – amennyiben a szükséges fedezet rendelkezésre áll – a soron következő utalással azonnal hozzájuthatnak a pénzükhöz.

A szolgáltatási szabályzatunk értelmében a szolgáltatás díját a számla benyújtásától számított 15 munkanapon belül fizetjük ki. A számlák beküldési határideje a számla keletkezését követő év december 31. 2021-ben tehát a 2020-as és a 2021-es számlákat tudjuk kifizetni, amennyiben az azokon szereplő tételek egészségpénztári megtakarításból elszámolhatók.

Ellenőrizze webes ügyintézési felületünkön, hogy a számláján rendelkezésre áll-e a készpénzes vásárlások kifizetéséhez szükséges pénz. Ha nem, fizessen be online bankkártyával, amely összeg azonnal költhető! Ne feledje, ha a befizetése eléri a 36 000 forintot, automatikusan részt vesz év végi nyereményjátékunkban is! A részletekért kattintson ide.

A bankkártya-használat terjedése az egészségkártyákra is pozitívan hatott és ma már tagjaink túlnyomó részben pénztári kártyájukkal fizetnek az egészségcélú szolgáltatásokért. Ennek ellenére előfordulhat, hogy adott szolgáltatónál nincs mód kártyás fizetésre, ezért az egészségpénztár nevére kiállított számlát kell kérnie.

Akkor is érdemes számlát kérni a termékekről, ha a kosárban lévő árucikkek között van, ami elszámolható az egészségpénztárban és van, ami nem. Akkor is megoldás a készpénzfizetési számla, ha a vásárláskor nem áll a számláján rendelkezésre a szükséges összeg, vagy adott szolgáltatónál nincs kártyaolvasó terminál. Ezekben a helyzetekben sem kell, hogy lemondjon arról, hogy az adott terméket, szolgáltatást 20%-kal kedvezőbb áron vegye meg a saját befizetések után járó 20%-os szja-visszatérítésnek köszönhetően. Fizessen készpénzzel, bankkártyával vagy utalással és kérjen készpénzfizetési számlát az egészségpénztár nevére!

Volt tempós tagjaink figyelmébe!

A beolvadást követően – 2021. április 1-től – kiállított számlákat kizárólag akkor tudjuk elszámolni, ha azok a Patikapénztár nevére szólnak. Kérjük, vegyék azt is figyelembe, hogy a Pénztár Szolgáltatási szabályzatának 2.4.2 pontjában foglaltak szerint „csak a tárgyévet megelőző évben kiállított számla fogadható be elszámolásra. Az egészségpénztári szolgáltatás igénybevételéről szóló számlát legkésőbb a kiállítást követő év december 31. napjáig kell benyújtani a Pénztárnak”. A Tempo eltérő szabályzatára tekintettel a Patikapénztár méltányossági eljárás keretében a beolvadást követően elfogadta a szolgáltatási szabályzatától eltérő módon, a korábbi években kiállított számlákat is, azonban erre 2022. január 1-től már nincs mód.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA