Patika Egészségpénztár
Hír
Ez történt velünk 2021-ben (2022.01.05)

Ismét eltelt egy év. Az ünnepek alatt alkalmunk volt átgondolni az elmúlt hónapokat, és összegyűjtöttük a legemlékezetesebb pillanatainkat. Tartsanak velünk egy rövid visszatekintésre.

2021 egyáltalán nem telt eseménytelenül a Patikapénztár életében. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb történéseket, amelyek hatással lesznek az idei évre is. Köszönjük, hogy kihasználták a szolgáltatásainkat 2021-ben! Reméljük idén is minket választanak, hogy optimalizálják egészségcélú költéseiket, csökkentsék a családi kiadásokat.

Több mint 11 ezer taggal bővültünk

Januárban már javában zajlottak a tárgyalások a Patikapénztár és a Tempo Egészségpénztár Igazgatótanácsa között a beolvadásról. Az egyesülés mellett számos, a tagság számára előnyöket hordozó érv szólt. Februárban a nehéz helyzetbe került Tempohoz az MNB felügyeleti biztost rendelt ki, aki segítette a beolvadást, így a pénztárak 2021. márciusi küldöttközgyűléseinek döntése értelmében lezárult a pénztári piac két független szereplőjének beolvadási folyamata. Április 1-től a több mint 8000 Tempo-tag a jogutód Patikapénztár tagjává vált.

5 új kollégával erősítettük a csapatunkat

2021-ben a lendületes növekedés új kihívások elé állította a Pénztárat. A Tempo beolvadásával két új kolléga csatlakozott hozzánk, ezen kívül bővült az ügyfélszolgálatunk, új munkatárs segíti a munkáltatói ügyintézést, és a beérkező számlák feldolgozását végző csapatot is megerősítettük.

Rekordot értünk el

Novemberben átlépte a 3 milliárd forintot a bankkártyás befizetések összege az online csatorna bevezetés óta. Ma már az egyéni befizetések közel 42%-a ezen a csatornán érkezik. Bár az év végi befizetési boom elmaradt a tavalyitól, amiben a családi szja-kedvezmény valószínűleg komoly szerepet játszott, a tagdíjak (egyéni és munkáltatói befizetések összesen) éves szinten meghaladták a tavalyit. Vagyis ismét magasabb fokozatra kapcsolt az öngondoskodás.

Kiugró hozamot osztunk 2021 utolsó negyedévére

A tavalyi gyenge hozamkörnyezet sajnos rányomta a bélyegét a pénztári hozamokra, de 2021 utolsó negyedévére kiugróan magas hozamot tudunk felosztani a tagdíjat rendszeresen befizető tagjaink számláján. Ennek köszönhetően mérsékelni tudjuk azt a veszteséget is, amit a Tempo Egészségpénztár tagjai még a beolvadást megelőzően elszenvedtek.

Nyerő Kártya Programot hirdettünk

Az október végén meghirdetett, összesen több mint kétmillió forint összdíjazású nyereményjátékunkban közel 7000 tagunk közül sorsoltuk ki a 28 nyertest. A fődíjat, az 1 000 000 forint értékű aranytömböt egy 2016 óta hűséges tagunk nyerte. Neki a Pénztár pénzügyi vezetője személyesen adta át a nyereményét egy pécsi patikában. Gratulálunk minden nyertesünknek!

Megkezdtük a digitális irattárca tesztelését

2022-től bevezetjük a GoodID digitális személyazonosítás 21. századi platformját, amelynek köszönhetően egy biztonságos mobilapplikáción keresztül elvégezhető a teljes körű azonosítás. Többé nincs szükség belépéskor vagy a lejárt iratok frissítésekor a személyes ügyintézésre, az okmányok bemutatásához elég rákattintani egy linkre, és követni az ott leírtakat.

Borítókép: freepik.com

<< VISSZA