Patika Egészségpénztár
Hír
Van igény a privát egészségbiztosításra (2022.05.05)

Az EY reprezentatív felmérést készített, hogy feltérképezze a magánegészségügy jelenlegi helyzetét Magyarországon. A kutatásból kiderült, hogy a magyarok közel kétharmada vesz igénybe ilyen szolgáltatást, ennek ellenére nagyon kevesen kötnek magán egészségbiztosítást.

A magyarok közel kétharmada vesz igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, de a többségüknek még nincs magán egészségbiztosítása – derül ki az EY 1000 fő bevonásával készült reprezentatív kutatásából, amely eredményeit idén áprilisban tette közzé a tanácsadó cég. 

Az elmúlt két évben elképesztő mértékben, közel 20%-kal (44-ről 63-ra) bővült a magánegészségügyi rendszert is használó magyarok aránya. A számok tehát egyértelműen bizonyítják, hogy a pandémia hatására több tízezren fordultak a privát szektor felé. „Felmérésünk szerint tavaly az aktív dolgozók fele választott ilyen jellegű szolgáltatást. Leggyakrabban a 18-29 év közötti fiatalok (58%), legritkábban pedig az 50 év felettiek (43%) keresnek fel orvost az állami ellátáson kívül. A válaszadók elsősorban a gyorsasággal, kölcsönös bizalmon alapuló orvos-beteg kapcsolattal és minőségi környezettel azonosítják a magánegészségügyet. A piac egyedi momentumhoz érkezett. Egyre többen vesznek igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat, ami új szereplők megjelenését és a szolgáltatók versenyének erősödését hozza magával.” – olvasható az EY közleményében.

A kutatás arra is rámutat, hogy a fokozódó igény ellenére a magyarok mindössze töredékének (12%) van magán egészségbiztosítása. Ehhez legjellemzőbben továbbra is a munkáltatók által kötött szerződéseken keresztül jutnak hozzá az emberek (50%). A felmérés szerint itthon annak ellenére a lakásbiztosítás (60%) a legelterjedtebb, hogy az otthonukat érintő káreset miatt jóval kevésbé aggódnak a válaszadók (30%), mint a betegségek miatt. Ennek megfelelően a magyarok félelmei és azok biztosítottsága közötti eltérés az egészségbiztosítás esetében a legmagasabb (-49%), ezt követi a munkanélküliség elleni (-25%) és a nyugdíjbiztosítás (-20%).

A reprezentatív felmérés szerint a lakosság több mint egyharmada nyitott lenne arra, hogy magánegészségbiztosítást kössön. Egy szakorvosi és laborvizsgálatot tartalmazó alapcsomagért 38 százalék legalább havi 6 ezer forintot kifizetne, míg egy átfogóbb, kórházi ellátást is tartalmazó csomagért a válaszadók negyede (27%) akár 10 ezer forint feletti összeget is elköltene havonta.

A Pénztár tagjai és a szolgáltatásra jogosult kedvezményezett családtagok ennél is kedvezőbb feltételekkel köthetnek szolgáltatásalapú egészségbiztosítást a Pénztár és az Allianz között létrejött megállapodásnak köszönhetően.

Az alábbi csomagokat kínáljuk Önnek és családjának:

1. csomag

2. csomag

3. csomag

2 hónap várakozási idő (kivéve baleseti eredetű igény)

Orvosi Call Center (0-24)

Kritikus betegségek (szolgáltatási finanszírozó jellegű)

maximum 1 000 000 Ft (3 év leforgása alatt)

Járóbeteg szakellátás (felhasználási területét illetően korlátlan)

100 000 Ft/fő/biztosítási év

250 000 Ft/fő/biztosítási év

500 000 Ft/fő/biztosítási év

Diagnosztikai és laboratóriumi vizsgálatok (alap)

50 000
Ft/biztosítási év

75 000 Ft/biztosítási év

100 000 Ft/biztosítási év

Nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok

300 000 Ft/biztosítási év

Szűrővizsgálat

Nincs

  • belgyógyászati vizsgálat (anamnézis, testsúly, testmagasság, derék/csípő, vérnyomás)
  • alap laborvizsgálat (teljes vérkép, süllyedés, CRP, vércukor, húgysav, Fe, K, Na, Cl, LDL, HDL, összkoleszterin, triglicerid, májfunkció (GOT, GPT, GGT, AP, LDH), vesefunkció (kreatinin, karbamid, eGFR), összbilirubin, direkt bilirubin
  • EKG,
  • hasi és kismedencei UH

Díj: 4 900 Ft/hó/fő

Díj: 6 500 Ft/hó/fő

Díj: 8 900 Ft/hó/fő

Jó tudni

A csoportos biztosítási szerződés szerinti biztosítottak alapján meghatározott biztosítási díjat a Patikapénztár havonta fizeti meg a biztosítónak. A havi díjak megfizetésének esedékessége a tárgyhónap 1. napja. Használja ki a Megbízás rendszeres bankkártyás levonásra szolgáltatásunkat, hogy ne fordulhasson elő, hogy a biztosítása fedezethiány miatt megszűnik. A befizetésnél vegye figyelembe a Pénztár működési költségét is, amely a díjon felül értendő. Ne feledje, a teljes befizetése után 20%-os szja-jóváírást érvényesíthet! 

Betegség, panasz vagy az egészségi állapotával kapcsolatos kérdés esetén a biztosítottak az ellátásszervezőhöz fordulhatnak. A Teladoc Hungary Kft.-t munkanapokon 8.00-20.00 óra között a +36 1 461 1557 számon hívhatja. Gyógyszerekkel, orvosi ügyelettel kapcsolatos kérdéseire az éjjel-nappal hívható orvosi Call Center szolgáltatás ad választ a +36 1 461 1555 telefonszámon.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, jelezze igényét a biztositas@patikapenztar.hu e-mail-címen és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Borítókép: freepik.com/benzoix

<< VISSZA