Patika Egészségpénztár
Hír
Ellenőrizze jogtalan költéseit az online ügyintézésben! (2022.05.05)

Az online ügyintézésre regisztrált tagjaink már az elutasított és a jogtalan szolgáltatásokról szóló számláikat is ellenőrizhetik internetes fiókjukban.

Újabb szolgáltatással bővítettük az online fiókban nyomon követhető ügyek körét. Mostantól a részben vagy egészben elutasított, illetve adóköteles termék vásárlásáról szóló számláit is feltöltjük az internetes fiókjába annak érdekében, hogy minél kényelmesebben rendezhesse pénzügyeit.

Egészségpénztárban nem elszámolható terméket vásároltam

Ha Ön a patikakártyás fizetés során olyan terméket, vagy szolgáltatást vásárolt, amely nem számolható el egészségpénztáron keresztül, az erről szóló számlát megtekintheti az online fiókjában, a „Patikakártyával fizetett adóköteles szolgáltatás” menüpontban.

A jogtalan termékek vásárlása vagy szolgáltatás igénybevétele esetén 15%-os szja + 13%-os szocho fizetési kötelezettség terheli a tagot. Ilyen termékek az OÉTI engedélyszámmal ellátott termékek, vitaminok, étrend kiegészítők, kozmetikumok, élelmiszernek minősülő termékek, illatósító szerek, nyomdai termékek, fogyasztószerek. Nem igénybe vehető szolgáltatások továbbá a gyógyfürdő, gyógyüdülés, egészségügyi üdülés, rekreációs üdülés, sporttevékenységhez kapcsolódó kiadások, életmódváltozást elősegítő szolgáltatások.

Ahhoz, hogy pénztártagjaink számára egyértelmű legyen az elutasítás oka, annak kódját a számlán is feltüntettük.

Amennyiben adóköteles vagy jogtalan terméket vásárolt vagy szolgáltatást vett igénybe, van lehetőség az összeg visszafizetésére, így nem lesz adófizetési kötelezettsége. Az összegnek tárgyév december 31-ig be kell érkeznie. Az év végi befizetésnél kérjük, figyeljen a határidőkre!

Átutalásnál 2022. december 31. 16.00 óra, személyes befizetés esetén a CIB Bank fiókjában 2022. december 31. 13.00 óra (kérjük, a pontos nyitvatartási időről tájékozódjon a bankjában)! Bankkártyás befizetés az oldalunkon 2022. december 31. 23.59-ig lehetséges.

A visszafizetés történhet banki utalással vagy a CIB Bankban készpénzbefizetéssel a pénztár számlájára (CIB 10700024-02400406-51100005). FONTOS, a jóváírás feltétele az összeg egyezősége, a termék/szolgáltatás teljes összege visszafizetendő, valamint a megjegyzés rovatban kerüljön feltüntetésre az adóazonosító jel és az SZJA kifejezés, ellenkező esetben kizárólag eseti befizetésként áll módunkban lekönyvelni az összeget. Amennyiben adott év december 31-ig nem érkezik be a pénztárba az összeg, a pénztár által kiállított adóigazoláson szerepelni fog a tétel.

Amennyiben még nem regisztrált az Online ügyintézésre, úgy az alábbi gombra kattintva egyszerűen és gyorsan megteheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy Pénztár csak az Online ügyintézés felületet használja a jogtalan számlákkal kapcsolatos tájékoztatásra. Amennyiben ilyen számlát töltünk fel internetes fiókjába, e-mailen értesítjük. Az intézkedés célja, hogy az Ügyfeleink személyes, illetve egészségügyi titoknak minősülő adatai biztonságban legyenek.

Borítókép: freepik.com/rawpixel.com

<< VISSZA