Patika Egészségpénztár
Tempo tagoknak

2021. április 1-től a Tempo Egészségpénztár beolvadt a Patikapénztárba

A Tempo Egészségpénztár Budapest Banknál vezetett számlája 2021. 09. 10-én megszűnik, így az ide érkező befizetéseket ezt követően nem áll módunkban fogadni, az ide utalt összegeket a Bank automatikusan visszautalja a feladó számára.

A pénztárak 2021. március 30-i Küldöttközgyűléseinek döntése értelmében lezárult a pénztári piac két független szereplőjének beolvadási folyamata. Az egyesülés mellett számos érv szól. A piac meghatározó szereplőjeként a Patikapénztár plusz szolgáltatásaival hozzájárul a magánegészségügyi költéseik csökkentéséhez, kiegyensúlyozott befektetési politikájával pedig a tagok egészségcélú megtakarításának gyarapodásához.

A Tempo egészségpénztári tagok tagsági jogviszonya 2021. április 1-től automatikusan a Patikapénztárban folytatódik. Önnek és a szolgáltatásra jogosult kedvezményezetteknek ezzel kapcsolatosan nincs teendője! A beolvadás pillanatában a Tempo Egészségpénztárban rendelkezésre álló egyenleg átkerült a Patikapénztárba. Amíg nem kapja kézhez zöld patikakártyáját, a beolvadáskor rendelkezésre álló egyenlegét a www.egeszsegpenztar.hu oldalon, az Egyenleglekérdezés menüpontban tudja megnézni. A lekérdezés az eddig megszokott módon tempos egészségkártyája utolsó 7 számjegyének és jelszavának megadásával lehetséges. Ezen felül a megszokott telefonos egyenleglekérdezés is elérhető a +36 1 463 4603 telefonszámon.

A Patikapénztár a Tempo Egészségpénztár általános jogutódjaként örökli a tagsági jogviszonyokat, a beolvadáskor rendelkezésre álló egyenlegeket és a folyamatban levő ügyeket, beleértve a függőben levő szolgáltatási igényeket: az elszámolásra benyújtott számlák kifizetését, az önsegélyező támogatási igények elbírálását és folyósítását.

Az adóbevallásában beolvadást követően, vagyis 2021. április 1. után is az igazolást kiadó pénztár – azaz a Tempo – adatait kell feltüntetni. A pénztárak felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogja tájékoztatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) a pénztárak adataiban, jogi státuszában bekövetkező változásokról, amely adatszolgáltatás alapján a NAV a beolvadó pénztárra vonatkozó rendelkezések összegét a jogutód pénztár számlaszámára utalja. Az adó-visszatérítést a Patikapénztár 100%-ban – költséglevonás nélkül – jóváírja a pénztártagok egyéni fedezeti számláján

Az Ön számára fontos tudnivalókért kattintson a nyílra.

PATIKAKÁRTYA

BEFIZETÉS
SZOLGÁLTATÁSOK
EGYENLEGLEKÉRDEZÉS, ÜGYFÉLSZOLGÁLAT