Patika Egészségpénztár
Fórum / Téma: Nincs befizetĂ©s

Vissza a témákhoz | Új hozzászólás szerkesztése
8. |  Patika Pénztár (823 hozzászólása volt) | 2017-06-12 10:47:46
Válasz a 7. hozzászólásra.
Tisztelt Pénztártag!
Ezúton tájékoztatjuk, hogy a tagsági jogviszony megszüntetésére vonatkozó kérelmet írásban szükséges jelezni. Kérjük, a kérelmet postai úton küldje meg a Patika Egészségpénztár (1022 Budapest, Bimbó út 18.) címére. A megszüntetést igénylő levélben kérjük, tüntesse fel személyes adatait, a lakossági folyószámla számát, illetve mellékelje a birtokában lévő patikakártyát / patikakártyákat. Ezen felül kérjük, a pontos azonosítás céljából csatolja az érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya és az adókártya fénymásolatát is.
Tájékoztatjuk, hogy a kilépés során Pénztárunk az egyenlege erejéig levonja az Alapszabályban meghatározott kilépési díjat (jelenleg 4 000 forint, amennyiben egyenlege 4 000 forint alatt van, akkor az aktuális egyenlege lesz a kilépés díja), és a maradék összeg tőke részének 15%-os SZJA-val csökkentett összegét elutalja az Ön által megadott bankszámlára. Felhívjuk a figyelmet, hogy a tőke jövedelem 82%-a után a 2017-es jogszabályok értelmében 22% EHO fizetési kötelezettsége keletkezik Önnek, melyet a kilépést követő évben kell megfizetnie és bevallania a NAV felé.
Javasoljuk, mielőtt kilépési szándékát a fentiek szerint elküldené nekünk, fontolja meg azt, hiszen az egyéni patikakártyás befizetés után 20%-os adókedvezmény (SZJA) vehető igénybe.
A kedvezmény visszaigényléséről az adóbevallásban kell rendelkezni, ezt követően a teljes összeg maradéktalanul jóváírásra kerül az Ön Patikapénztárnál vezetett számlájára, tovább növelve ezzel a patikakártyás szolgáltatásokra költhető forintokat. Ráadásul ezzel pótolhatja a kieső munkáltatói hozzájárulást, és a már megszokott módon fedezheti kedvezményesen saját és családja mindennapi egészségügyi kiadásait.
Üdvözlettel:
Patikapénztár
Válaszírás a fentire
7. |  ferkap (1 hozzászólása volt) | 2017-06-07 15:02:47
Szeretném megszüntetni a Patikapénztári tagságom mivel a munkáltatóm már nem utal a számlára
Válaszírás a fentire

Új hozzászólás
Hozzászólás szövege:
Hozzászóló neve:
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a fórumhoz!
Hozzászóló jelszava:
Regisztrálni a témák alatti "regisztráció" gombbal tud!

Lap tetejére ugrás