Patika Egészségpénztár
A belépés menete

A hatályos jogszabályok értelmében a munkáltatói önkéntes egészségpénztári hozzájárulás és adomány bérként adózik (69,92%), de az összeg után 20% szja-kedvezményre jogosult a pénztártag.

A teljes folyamat (1-6 pontok) 1 hónapot vesz igénybe, beleértve a kártyagyártás idejét is.
 1. Munkáltatói szerződés megkötése
  A munkáltatói szerződés 7. pontjában a munkáltatói hozzájárulás pontos összegének megadása (fix összeg vagy a bruttó bér meghatározott százaléka, illetve „Cafeteria” rendszer esetében a választott legmagasabb tagdíjat kell feltüntetni). A szerződés aláírása után 2 eredeti példány megküldése a Patika Egészségpénztár részére.
   
 2. A beléptetett tagok adatainak átadása
  A beléptetett tagok adatainak átadása a Patika Egészségpénztár által megadott formátum szerint. Az adatok visszajuttatása az adminisztracio@patikapenztar.hu címre.
   
 3. Az első munkáltatói utalás
  A belépés folytatásához az első alkalommal minimálisan 4000 Ft/fő összeget kell átutalni (természetesen lehet ennél több). Patika Egészségpénztár bankszámlaszáma: CIB 10700024-02400406-51100005. Az átutalás megjegyzés rovatába kérjük feltüntetni: „…… fő munkáltatói hozzájárulása”.
  A megküldött személyre szóló „bevallás-minta” jóváhagyása esetén, a bevallást vissza kell juttatni a Patika Egészségpénztár részére (adminisztracio@patikapenztar.hu címre).
   
 4. A patikakártya gyártása
  Amint a fent leírt 1-3 pont teljesül, azaz megérkezik a Pénztárhoz a munkáltatói szerződés, tagi adatformátum és az első utalás, megindul a kártyagyártás. A legyártott kártyák beérkezése után minden pénztártag részére a Patikapénztár összeállít külön-külön egy személyre szabott „belépési csomag”-ot (2 példány belépési nyilatkozat, patikakártya, társkártya-igénylőlap).
   
 5. A patikakártya osztása (előzetes Munkáltatói egyeztetés után)
  Az előre előkészített egyéni belépési nyilatkozatok a pénztártag általi aláírása. (Aláírás után a sárga példány a tagé, a fehér példány pedig a Pénztáré.)
  Társkártya-igények összegyűjtése. Igény esetén az egyénileg vállalt tagdíj megadása.
  Új patikapénztári szolgáltatók iránti igények összegyűjtése.
   
 6. A továbbiakban felmerülő havi feladatok
  A választott havi tagdíj átutalása a Patika Egészségpénztár bankszámlájára.
  A havi bevallás eljuttatása a Patika Egészségpénztár részére (adminisztracio@patikapenztar.hu). Amennyiben a havi utalásoknál nincs változás, abban az esetben nem szükséges bevallást küldeni; ilyenkor kérjük az átutalási megbízáson a következőt feltüntetni: „NINCS VÁLTOZÁS + 4 vagy 6 jegyű munkáltatói kód”.

Szükséges letölthető dokumentumok:
Munkáltatói szerződés
Tagi adatformátum