Patika Egészségpénztár
Miért érdemes?

Az egészségpénztárba fizetett munkáltatói tagdíj-kiegészítés a kompenzációs csomag részeként erősíti a felelős munkáltatói márkát, miközben az egészséges és elégedett munkavállalók révén hozzájárul a vállalat termelékenységének növekedéséhez. Nem kell többé azon bosszankodnia, hogy munkavállalója egy egyszerű vizsgálat miatt egész napra elkéredzkedik, hiszen patikakártyával az általa választott magán egészségügyi szolgáltatónál, előre egyeztetett időpontban vehet részt a vizsgálaton.

A patikakártya legfontosabb előnye, hogy munkavállalói és családja egészségügyi kiadásait egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel finanszírozza. Mindezt egy olyan független pénztárnál, amely bizonyítottan ügyel a tagok pénzére, folyamatosan bővül és fejlődik.

Érvek a céges patikapénztári tagság mellett

  • A munkáltatói gondoskodás pozitív hatással van az egyéni öngondoskodásra is, hiszen motiválja a pénztártagokat, hogy maguk is takarékoskodjanak az egészségük érdekében. Az egészséges munkavállalók pedig lojálisabbak és motiváltabbak.
  • A patikakártyát elfogadó szolgáltatói hálózat rendkívül dinamikusan bővül. Országosan 11 ezer helyen – szinte valamennyi gyógyszertárban, magán egészségügyi ellátónál és gyógyászati segédeszköz-boltban – költhető a patikás megtakarítás. Önsegélyező pénztárként is működik a Patikapénztár, aminek köszönhetően új szolgáltatások – például a gyermek születéséhez kapcsolódó ellátás, a közüzemi díjak, a lakáscélú jelzáloghitel törlesztése vagy az idősgondozás – is finanszírozhatók a pénztári befizetésből.
  • Folyamatosan bővül az online intézhető ügyek köre, ami gyorsítja a munkáltatói ügyintézést és tehermentesíti a HR osztály munkatársait: a pénztártagok a honlapunkon ellenőrizhetik egyenlegüket, a törvényi lehetőségekhez igazodva intézhetik pénztári ügyeiket, legutóbbi fejlesztésünknek köszönhetően pedig márciustól online bankkártyás fizetéssel is feltölthetik számlájukat.
  • Személyes ügyintézővel, éves kontrolling jelentéssel és egyéb adminisztrációs terhet csökkentő szolgáltatásokkal tesszük könnyebbé a béren kívüli juttatás biztosítását.
  • Átlagon felüli az ügyintézés gyorsasága, az ügyfélszolgálati munkatársaink felkészültsége és kedvessége. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2016 augusztusában végzett ügyfél-elégedettségi felmérésünk során patikás és újpilléres munkáltatói tagjaink is az ötfokú skálán 4,5 felett pontozták a Patika-csoport munkáját.
  • Munkáltatóink gyorsan és átlátható módon juthatnak információhoz, amely birtokában a munkatársaik és azok családja egészsége érdekében mindig optimális – adómegtakarítást és munkavállalói elégedettséget eredményező – döntést hozhatják. Prioritás számunkra a kommunikációs csatornáink fejlesztése és az ügyfélélmény növelése.
  • A megtakarítások biztonságáról és hozamáról Magyarország vezető független befektetési szolgáltatója, a Hold Alapkezelő Zrt. gondoskodik, amely társaság 2016-ban az év befektetési szolgáltatója és az év legnagyobb forgalmú részvénykereskedő cége címet is elnyerte.