Befagyasztottuk a költségeket

Ne feledkezzen meg a havi rendszeres befizetésről és gyűjtse be az ezért járó hűségpontokat! Fontos az összeg és fontos az időzítés is. Februártól pedig nemcsak gyűjtheti a pontokat, hanem beválthatja azokat patikakártyás költései függvényében.


2023-02-03

Pénztárunkban idén sem nőtt a havonta várt minimumbefizetés (tagdíj) és befagyasztottuk a működési költséget is: fizessen be legkevesebb 3000 forintot minden hónap 5-ig, amelyet 6%-os levonást követően jóváírunk az egyéni számláján. A megtakarításából finanszírozhatja bármelyik pénztári szolgáltatásunkat, a befizetése után járó hűségpontokkal pedig spórolhat a patikakártyás kiadásain.

De nemcsak a hűségpontjai számát növelheti, ha feltölti patikakártyáját, hanem az egyéni számlán negyedévente jóváírt hozam összegét is befolyásolja a befizetés vagy annak elmaradása.

Miért fontos, hogy rendszeresen befizessek a számlámra?

A Pénztár az Alapszabálya szerint havonta legalább 3000 forint befizetést vár el adott hónap ötödikéig. A feltöltés történhet banki utalással vagy az oldalunkon bankkártyával díjmentesen, és akár beállíthatja az állandó bankkártyás levonást is, ha nem szeretné fejben tartani a havi pénztári befizetést. Arra is van mód, hogy negyedévente, félévente vagy évente egyszer rendezze a tagdíjat. Kérjük, ezt az adott időszak első hónapjában jelentse be a pénztárnak párhuzamosan az időszakra eső tagdíj megfizetésével.

Ha tagdíjelmaradása van – egyéb rendelkezés hiányában akárcsak egyetlen hónapban elmaradt a befizetése – a szabályzatunknak megfelelően hozamot vonunk el öntől abban a negyedévben. Ez azt jelenti, hogy kisebb összeget írunk jóvá a számláján, mint amelyet amúgy az átlagtőkéje alapján kapott volna. Akkor is lehet tagdíj-elmaradása, ha amúgy az év során vannak hónapok, amikor az elvárt minimális összegnél lényegesen többet fizet be, de nem rendelkezett az adott befizetés vonatkozási időszakáról. Ilyenkor szintén előfordulhat hozamelvonás.

Hogyan kerülhetem el a hozamelvonást?

Rendelkezés hiányában a Pénztár a havi alaptagdíjon felüli összeget eseti befizetésként kezeli, ami nem helyettesíti a következő hónapok tagdíját. Ha például januárban befizetett 20 000 forintot és nem rendelkezett a vonatkozási időszakról, a Pénztár februárban és márciusban is vár 3000-3000 forint befizetést. Ha nem érkezik meg, tagdíjelmaradás keletkezik, amely egyetlen hátrányos következménye, hogy kevesebb hozamot fog kapni, mintha befizette volna a tagdíjakat.

Viszont ha a 20 000 forint befizetésével párhuzamosan írásban rendelkezik arról, hogy ezt az összeget 6 havi tagdíjra szánja, a Pénztár január–június hónapokra megfizetettnek tekinti a 3000 forintot és nem lesz tagdíjelmaradása akkor sem, ha ebben az időszakban nem lesz újabb befizetése.

Természetesen, ha nagyobb költést szeretne finanszírozni a megtakarításából, bármikor teljesíthet eseti befizetést, hogy minden egészségpénztárban elszámolható kiadására – egészségügyi költéseire, lakáshitel-törlesztésre, a gyerekéhez kapcsolódó finanszírozásra vagy a kieső jövedelme pótlására – kihasználja a 20%-os szja-visszatérítést.

Hogyan tudok rendelkezni?

  • átutalásnál a közlemény rovatban tüntesse fel, hogy milyen vonatkozási időszakra osszuk fel az összeget.
  • bankkártyás befizetésnél küldjön e-mailt az adminisztracio@patikapenztar.hu címre. A tárgyba írja be a befizetés vonatkozási időszakát, a pénztártag nevét és adóazonosító jelét.

Borítókép: created by www.freepik.com/rawpixel

Ezek is érdekelhetik...

Tavaszi megújulás kedvezményes áron
Tavaszi megújulás kedvezményes áron

Három speciális szűrőcsomagot és a vizsgálatok árából 10% kedvezményt biztosít az Affidea Magyarország a Pénztár tagjainak.

Elolvasom
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására
Mesteri ajánlatunk az adó-visszatérítés maximalizálására

A leggyorsabb tagjaink már költhetik is az adó-visszatérítésüket. A NAV az adóbevallás véglegesítését követő 30 napon belül utalja az összeget.

Elolvasom
Az egészség is versenyképességi tényező
Az egészség is versenyképességi tényező

A jegybank versenyképességi jelentése szerint két helyet rontottunk az EU 27 országának versenyképességi rangsorában. A 19. helyen állunk többek között a rossz egészségügyi mutatók miatt.

Elolvasom
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?
Mikor mehetek munkaidőben orvosi vizsgálatra?

A magánegészségügyi szolgáltató egyik tagadhatatlan előnye, hogy a vizsgálat időpontját a munkaidőnkhöz igazíthatjuk.

Elolvasom
Itt a szabadtéri sportok ideje!
Itt a szabadtéri sportok ideje!

A szabadtéri sportolás nemcsak szórakoztató, de számos pozitív hatása is van a szervezetünkre. Ilyenkor azonban a sérülés veszélye is megnő.

Elolvasom