Fel kell lépni a járványszerűen terjedő egészségügyi tévhitek ellen!

Egy friss kutatás szerint Közép-Európában és a balti országokban is tarolnak azok a tévinformációk, amelyek veszélyesek lehetnek az emberek egészségére, sőt akár az életükre is. A Janssen ezért tájékoztató weboldalt indított. A JanssenWithMe 10 közép-európai és a balti országban elérhető.


2023-01-06

A Globsec Policy Institute 2021-es felmérése szerint a közép-európai országokban a lakosság 30-50%-a hisz az összeesküvés-elméletekben. A pandémiás években gyorsan terjedő álhírek miatt számos közép-európai és balti országban aggasztóan alacsony szintű maradt az átoltottsági arány, a járvánnyal kapcsolatos félrevezető információk pedig több nagyvárosban tüntetésekhez, az egészségügyi dolgozók elleni hangulatkeltéshez, illetve a járványügyi szabályok figyelmen kívül hagyásához vezettek. Ez tovább terhelte az állami ellátórendszert, és növelte az emberek egészségi kockázatait.

A nyugtalanító tendenciákra reagálva a Janssen kampányt indított a félrevezető információk ellen. A gyógyszeripari vállalat a betegek, családtagok és gondozók számára megbízható, orvosszakmailag ellenőrzött egészségügyi információforrást hozott létre a  JanssenWithMe weboldalon. Itt akár a pikkelysömörről, a Crohn-betegségről, a szkizofréniáról és a prosztatarákról is hiteles infomáciiókat talál az érdeklődő. A JanssenWithMe bemutatja a fenti betegségek terápiás lehetőségeit, segít az orvos-beteg kommunikációban, valamint beszámol a betegtársak tapasztalatairól is. Az egyes betegségekkel foglalkozó aloldalak kiemelten figyelnek az érintettek életminőségét nagyban meghatározó lelki egészségre is.

„Az egészségügyben az információ ereje felbecsülhetetlen. Az Egészségügyi Világszervezet és számos tanulmány szerint a tájékozott betegek megalapozottabb döntéseket hozhatnak a betegségükkel, kezelésükkel kapcsolatban, és ez a kezelési eredményeikre is kedvező hatást gyakorolhat – mutatott rá Ana Maria Vargas, a Janssen-Cilag Kft. ügyvezető igazgatója. 

Ma már az élet minden területén találkozhatunk „biztos forrásból származó” hamis ígéretekkel és „csodát ígérő”, félrevezető információkkal. Ha az egészségről van szó, a hiteles tájékoztatás életet menthet, a tévhitek viszont helyrehozhatatlan károkat okozhatnak.

A Janssen a JanssenWithMe elindulásával egy időben átfogó online és közösségimédia-kampányt is indít a régió 10 országában: Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Bulgáriában, Litvániában, Lettországban és Észtországban.

Borítókép: created by rawpixel.com/www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Az átlagnál egészségesebben élnek tagjaink
Az átlagnál egészségesebben élnek tagjaink

Tagjaink körében végzett felmérésünkből kiderült, a válaszadók saját megítélésük szerint egészségesen élnek és az országos átlagnál egészségesebbnek érzik magukat.

Elolvasom
Hamarosan pénz érkezhet az egészségpénztári számlájára!
Hamarosan pénz érkezhet az egészségpénztári számlájára!

A napokban kapja kézhez vagy – ha korábban az elektronikus iratkezelést választotta – már letöltheti a NetPénztárban az éves egyéni számlaértesítőt és az adó-visszatérítéshez szükséges adóigazolást. Minél korábban véglegesíti az szja-bevallását, annál korábban érkezik meg az adó-visszatérítés a pénztárba.

Elolvasom
Hűségpont jár az elektronikus adóigazolásért és az egyenlegközlőért! Igényelje most!
Hűségpont jár az elektronikus adóigazolásért és az egyenlegközlőért! Igényelje most!

Igényelje online szolgáltatásunkat, hogy elektronikusan küldhessük önnek az adó-visszatérítéshez szükséges igazolást és az előző évi költéseit mutató számlaértesítőt. Az e-iratra való áttérésért 1000 hűségpontot írunk jóvá az ÉnPénztáramban♥.

Elolvasom
Önt is érintheti: változik a patikás biztosítás díja
Önt is érintheti: változik a patikás biztosítás díja

Az Allianz Hungária Zrt. felülvizsgálta a Patika Egészségpénztárral fennálló csoportos egészségbiztosítási szerződéseit és az elmúlt időszak káralakulására való hivatkozással korrigálta a díjakat 2023. március 1-től. A biztosítási összegek nem változtak.

Elolvasom
Befagyasztottuk a költségeket
Befagyasztottuk a költségeket

Ne feledkezzen meg a havi rendszeres befizetésről és gyűjtse be az ezért járó hűségpontokat! Fontos az összeg és fontos az időzítés is. Februártól pedig nemcsak gyűjtheti a pontokat, hanem beválthatja azokat patikakártyás költései függvényében.

Elolvasom