Igényeljen elektronikus adóigazolást és egyenlegközlőt!

Éljen online szolgáltatásunkkal, hogy a NetPénztárban lévő fiókjába tölthessük fel önnek az adó-visszatérítéshez szükséges igazolást és az éves költéseit mutató számlaértesítőt.


2022-11-04

Amennyiben kitölti és a Pénztár számára elküldi a szükséges nyilatkozatot, a jövőben a dokumentumokat, igazolásokat – így az éves számlaegyenleg értesítőt és az adóigazolást is – elektronikus iratként állítjuk elő. Ezeket a NetPénztárban lévő fiókjában tudja megnézni és letölteni, ha szükséges kinyomtatni vagy a számítógépére lementeni. A papíralapú értesítések számának csökkentésével Ön is hozzájárul a Pénztár papírmentes iroda törekvéséhez. Ez egyszerre fontos a költséghatékony működésünk és a környezet megóvása miatt is. Az elektronikus ügyintézés ráadásul kényelmes: gyorsabban jut hozzá az igazolásokhoz, nem kell várnia a postást, és bármikor előkeresheti a korábbi években kiállított dokumentumokat is. 

Ha már van internetes pénztári fiókja, nem kell mást tennie, mint az elektronikus irat megküldésére szolgáló nyilatkozatot eljuttatni hozzánk eredeti aláírással postán (1022 Budapest, Bimbó út 18.), vagy e-mailen az ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu címre beküldeni AVDH hitelesítéssel ellátva. Amennyiben még nem regisztrált a NetPénztárban, erről se feledkezzen meg, hogy januárban kényelmesen letölthesse az igazolásokat. A feltöltés dátumáról e-mailben értesítjük.

Az online ügyintézés annak is hasznos, aki egész évben szeretné nyomon követni költéseit, jóváírásait vagy a befizetései után várható adó-visszatérítés összegét. Sőt, az internetes fiókjában gyorsan és egyszerűen módosíthatja az adatait is.

E-igazolás igénylése 3 egyszerű lépésben

1. lépés: Töltse ki a nyilatkozatot

2. lépés: Nyomtassa ki, írja alá és 2 tanúval hitelesítse, majd adja postára (1022 Budapest, Bimbó út 18.) vagy a letöltött pdf nyomtatványt hitelesítse AVDH szolgáltatással és juttassa el hozzánk e-mailen az ugyfelszolgalat@patikapenztar.hu címre

3. lépés: Regisztráljon a NetPénztárban. A fiókjában minden évben megtalálja az adóigazolást és a számlaértesítőt. A feltöltésről a nyilatkozatban megadott e-mail-címére küldünk értesítést.

Lejárt a papíralapú igazolások kora

A papírmentes ügyintézés szinte már triviálisnak tűnik az egyre inkább digitalizálódó világunkban. Az átállást gyorsította a pandémia, amely hatására gyakorlatilag szlogenné vált az érintkezésmentesség, a személyes találkozások nélküli ügyintézés. 

A technológia adott, és bár lassabban, mára egyre több területen a jogszabályok is igazodnak a trendekhez. Az önkormányzatoknál, az állami hivatalokban és a szolgáltatóknál szép számmal bővül az online, akár a saját nappalinkból is kényelmesen és gyorsan intézhető ügyek köre. 

A fejlődéssel lépést tartunk mi is. Lehet online tagsági jogviszonyt létesíteni a Pénztárban, szelfis távazonosítással eleget tenni a pénzmosás elleni törvény előírásainak, internetes bankkártyás fizetéssel gondoskodni arról, hogy mindig legyen elegendő fedezet az egészségszámlánkon, e-mailen benyújtani a számláinkat, elektronikusan kérni az igazolásokat. És ez a sor jövőre tovább folytatódik köszönhetően a digitális szolgátatásaink tárházát bővítő fejlesztéseinknek.

Borítókép: created by www.freepik.com/rawpixel

Ezek is érdekelhetik...

Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról
Szezonális slágertermékek egészségpénztári számláról

Minden évszakban megvannak a tipikus slágertermékek. Szerencsére nagyon sok esetben az egészségszámlánkat is kihasználhatjuk a szezonális cikkek beszerzésére. Akár a gluténmentes jégkrém árát is visszakaphatjuk a Pénztárból.

Elolvasom
Akár az albérleti díjat is fizethetjük a Pénztárból
Akár az albérleti díjat is fizethetjük a Pénztárból

Az infláció az albérletárakat sem kíméli. 2021 óta töretlenül drágul a lakásbérlés, idén januárban 22%-kal kellett többet fizetni Budapesten egy lakásért a megelőző év hasonló időszakához képest. Jól jöhet az egészségpénztárban gyűjtött megtakarításunk az egyetemet kezdő gyermekünk lakbérének fedezésére is.

Elolvasom
A Pénztárbolt nyári ajánlata tagjainknak
A Pénztárbolt nyári ajánlata tagjainknak

Hamarosan minden arra jogosult pénztártagunk számláján ott lesz a tavalyi befizetései alapján járó adójóváírás. Összegyűjtöttünk néhány hasznos terméket a Pénztárbolt kínálatából, amelyek az ön háztartásából sem hiányozhatnak.

Elolvasom
Másfélfok: még fejfájósabb évtizedek jöhetnek
Másfélfok: még fejfájósabb évtizedek jöhetnek

Egyre több vizsgálat támasztja alá, hogy a klímaváltozás és a légszennyezés hatására súlyosbodhatnak a különböző neurológiai betegségben, demenciában vagy például migrénes fejfájásban szenvedő betegek tünetei, idézte a MedicalOnline a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően című szakportál cikkét.

Elolvasom
A mentális egészséghez elengedhetetlen a nyaralás
A mentális egészséghez elengedhetetlen a nyaralás

A Kiwi.com korábbi felmérése szerint a magyarok kétharmada úgy érzi, a nyaralás határozottan hozzájárul a mentális egészség javításához, és évi egy-két utazás lenne elegendő ahhoz, hogy feltöltekezhessenek.

Elolvasom