Márciustól a Mesterkártyával színesedik a paletta

A Mesterkártya újabb befizetési lehetőség, amely kényelmesebbé teszi az egyéni számlafeltöltést. Így a célzott támogatást kapó munkavállalók is biztosítani tudják, hogy az egyéni egyenlegük se nullázódjon le.


2023-03-06

Ma már minden második tagunk bankkártyával rendezi havi tagdíját vagy tölti fel az egészségszámláját nagyobb összegű eseti befizetéssel. Az elmúlt évek alatt egyre többen állították be az állandó bankkártyás utalási megbízást is annak érdekében, hogy egyetlen hónapban se maradjon el a minimális tagdíj befizetése és ne essenek el a negyedévente jóváírt hozamoktól. Különösen fontos ez a célzott támogatásban részesülő pénztártagok számára, hiszen az ezen a jogcímen kapott juttatás nem fedezi az egyéni tagdíjat, sem a kártyagyártás költségét.

Márciustól újabb kényelmi szolgáltatást vezettünk be az egyéni befizetések ösztönzése érdekében. A Mesterkártya azoknak szól, akik – függetlenül a rendszeres tagdíj-befizetéstől – szeretnék garantálni, hogy mindig legyen elérhető egészségpénztári megtakarításuk, amelyből akár egy váratlan orvosi kiadást, nagyobb gyógyszertári költést fedezhetnek vagy a kiegészíthetik a rendelkezésükre álló célzott támogatást, ha a számla meghaladja az elérhető keretüket.

A Mesterkártya aktiválását követően az sem fordulhat elő, hogy fedezethiány miatt nem gyártódik le időben a lejárt kártyát kiváltó új patikakártya vagy a társkártya.

Aktiválás néhány kattintással

A tagjaink által már jól ismert Befizetek ikonra kattintva juthatnak el a Mesterkártya oldalára. Itt, a megszokott bankkártyás befizetési felületet követően, lehet beállítani az összeget, amelyet a Pénztár akkor hív le a tag bankszámlájáról, ha az egészségszámla egyenlege 5000 forint alá csökken. Az egyéni számla egyenlegébe beleszámít a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás, de a célzott támogatás összege nem.

A lehívásra kerülő összeget a pénztártag tetszőlegesen tudja megadni, de nem lehet kevesebb, mint 5000 forint. A megbízás bármikor visszavonható vagy módosítható a NetPénztárban, a Mesterkártya menüpontban.

A bank sem a bankkártya beazonosítására szolgáló, sem a mesterkártyás tranzakcióért nem számít fel tranzakciós díjat. A lehívott összegre jár a 20% szja-visszatérítés és a hűségpont is az ÉnPénztáram♥ tagjainak.

A mesterkártya aktiválásához elengedhetetlen, hogy a bank beazonosítsa a használt bankkártyát. Erre szolgál az azonnali, tetszőleges összeg (akár 100 forint) befizetése, amit a működési költség levonását követően jóváírunk a pénztártag egyéni számláján.

A Mesterkártya hasznos társ lehet azoknak a pénztártagoknak is, akik a munkáltatótól kapott juttatást szeretnék kiegészíteni egyéni befizetéssel, hogy gondoskodhassanak például családtagjaik egészségéről. Így nem fordulhat elő, hogy bármelyik társkártya-tulajdonos vagy éppen a pénztártag váratlan helyzetbe kerüljön a kasszánál. Abban az egész család biztos lehet, hogy az egészségszámlán lévő összeg meghaladja az 5000 forintot, az egyes kártyákkal történő költések ellenére is.

Szintén jól jön a Mesterkártya kártyaújragyártáskor. A Pénztár a főkártya vagy társkártya lejáratának hónapjában, az első munkanapon automatikusan levonja a kártyagyártás díját a tag egyéni fedezeti számlájáról, hogy időben postázni tudja az új kártyákat. Mindez azonban csak akkor valósul meg, a kártyadíj összege – egy kártya újragyártási költsége 2500 forint – rendelkezésre áll.

Borítókép: created by www.freepik.com/jcomp

Ezek is érdekelhetik...

Ezután a lépés után soha nem nullázódik az egyenlege
Ezután a lépés után soha nem nullázódik az egyenlege

Márciustól aktiválható a Mesterkártya, amelynek köszönhetően a pénztártag megbízása alapján automatikusan feltöltjük a pénztári egyenlegét, ha az 5000 forint alá csökken. A befizetés bankkártyás tranzakció, így nem terheli tranzakciós illeték.

Elolvasom
Figyelem! A jövőben inaktívan postázzuk a patikakártyát
Figyelem! A jövőben inaktívan postázzuk a patikakártyát

A korábbi gyakorlattal ellentétben márciustól inaktív állapotú patikakártyát fog kézhez kapni. Így nem kell az ajánlott küldemény átvételével bajlódni, és az sem fordulhat elő, hogy illetéktelenek kezébe kerül a fizetésre alkalmas egészségpénztári kártya.

Elolvasom
Páciensélmény, amit a magánegészségügy kínál
Páciensélmény, amit a magánegészségügy kínál

Elsősorban a költségek és az orvos személye alapján választanak a betegek magánegészségügyi szolgáltatót, de az adott intézményről kialakított véleményüket számos további tényező befolyásolja. A betegre fordított idő, az empátia és az információk biztosítása állnak az élen.

Elolvasom
13 ezer partnerünknél biztosítjuk a gyógyulást
13 ezer partnerünknél biztosítjuk a gyógyulást

Megújult a Patikapénztár oldalán a szolgáltatókereső. A szolgáltató neve, irányítószáma és a lehetséges fizetési módok szerint is válogathat a közel 13 ezer partnerünk között.

Elolvasom
Utolérte a jogszabály az életet
Utolérte a jogszabály az életet

Több ponton is változott az egészség- és önsegélyező pénztárak szabályozása. Többnyire technikai jellegű módosításokról van szó, de néhány változás érinti a pénztártagok mindennapi pénztárhasználati szokásait.

Elolvasom