Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk

A harmadik negyedév végén már 4,41%-os hozamot ért el a Pénztár a befektetésein, aminek köszönhetően összesen idén már 8,7%-os hozamot tudtunk realizálni tagjaink megtakarításain. Ebben a negyedévben további emelkedésre számítunk.


2023-11-06

Az egészségpénztári megtakarítás célja, hogy felkészüljünk egy váratlan egészségcélú kiadásra. Jellemzően az öngondoskodás „jutalma” az szja-visszatérítés, de a mostanában a hozammal is kalkulálhatunk, amikor azt fontolgatjuk, hogy mennyi pénzt fizessünk ide. Nem utolsó szempont, hogy az itt tartott pénzünket nem falja fel teljes egészében az infláció. Az egyéni számlán felosztott hozam kamatadó-mentes és azonnal beleszámít a 180 napos egyenlegbe. 

A pénztár minden negyedév végén felosztja a vagyonon az időszakban realizált hozamot, a mostani hozamkörnyezetben egyre magasabb összeget. Az, hogy ebből kinek mennyi íródik jóvá az egyéni számláján, attól függ, hogy volt-e tagdíj-elmaradása az időszakban, és hogy mekkora az arra a három hónapra eső átlagos megtakarítása. Vagyis, az átlagtőkébe minden befizetés beleszámít, akkor is, ha időközben költöttünk belőle. Ha magas hozamokat tud elérni a pénztár, és nincs tagdíjelmaradásunk, akár a befizetések utáni levonás (működési költség) is visszajöhet részben vagy egészben. 

A Patikapénztár a törvényi előírásoknak megfelelően elsősorban állampapírban tartja a vagyonát, ezen belül pedig már 3,5%-os súlyú a zöld kötvény aránya. A magunk eszközeivel szeretnénk hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez és a környezet megóvásához. Az irodában szelektíven gyűjtjük a hulladékot, törekszünk a papírmentes működésre, lehetőségeink szerint támogatjuk a társadalom számára fontos ügyeket és erre ösztönözzük kollégáinkat is például az irodában szervezett ruhagyűjtéssel vagy a karácsonyi cipősdoboz akcióval. Pénzügyi szolgáltatóként a befektetéseinkkel is szeretnénk hozzájárulni a környezeti fenntarthatósághoz, ezért bővítettük a portfóliónkat a Zöld Magyar Államkötvénnyel. Az intézményi befektetők számára is elérhető zöld kötvény ugyanúgy működik, mint bármely más állampapír, de az értékesítésből befolyt pénz fenntarthatósággal kapcsolatos célokat finanszíroz. A Zöld Magyar Államkötvény kibocsátásából befolyó összeget Magyarország központi költségvetésében található olyan kiadásokra kell fordítani, amelyek a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, az éghajlatváltozás hatásainak mérséklését és a fenntartható gazdaságra való áttérést célozzák.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!
Ünnepeljen a 24 éves Patikapénztárral!

Tömje ki az ÉnPénztáram pénztárcáját a Patikapénztár születésnapi játékában november 13–19. között. Akár a karácsonyfa alá kerülő ajándékok egy részét is beszerezheti a születésnapi héten, hogy megszerezze az extra hűségpontokat.

Elolvasom
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést
Használja ki a prevenciós szűrővizsgálatra járó adó-visszatérítést

Megújítottuk a letölthető orvosi javaslat-nyomtatványunkat tagjaink kérésére. Így nagyon egyszerűvé vált a Pénztár által nyújtható egészségmegőrzést elősegítő, prevenciós szűrővizsgálatok után járó 10%-os szja-visszatérítés érvényesítése.

Elolvasom
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!
Novemberben is érdemes benézni a pénztárboltba!

Ha nincs ideje üzletről üzletre járni, de szüksége lenne valamilyen gyógyászati segédeszközre, ugorjon be a Patikapénztár webshopjába, ahol patikakártyával is tud fizetni. Ízelítő a kínálatból.

Elolvasom
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok
MNB: kevés egészségpénztári szolgáltatással élnek a magyarok

A magánegészségügyi szférában is érezhető a válság, erről készített felmérést az MNB. Ennek kapcsán a Jazzy Business Class című műsorban az MNB felügyeleti szóvivője elmondta, nagyon kevés szolgáltatást veszünk igénybe az egészség-önsegélyező pénztárakon, biztosítókon vagy munkáltatókon keresztül.

Elolvasom
24 évesek lettünk! Ebből az alkalomból megajándékozzuk munkavállalóit
24 évesek lettünk! Ebből az alkalomból megajándékozzuk munkavállalóit

A Patikapénztár születésnapi játékában, november 13–19. között a munkáltatók is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a munkavállalóik extra hűségpontokhoz jussanak, és akár a régóta halogatott orvosi vizsgálatra is elmenjenek.

Elolvasom