Negyedévről negyedévre duplázódik a hozamunk

A harmadik negyedév végén már 4,41%-os hozamot ért el a Pénztár a befektetésein, aminek köszönhetően összesen idén már 8,7%-os hozamot tudtunk realizálni tagjaink megtakarításain. Ebben a negyedévben további emelkedésre számítunk.


2023-11-06

Az egészségpénztári megtakarítás célja, hogy felkészüljünk egy váratlan egészségcélú kiadásra. Jellemzően az öngondoskodás „jutalma” az szja-visszatérítés, de a mostanában a hozammal is kalkulálhatunk, amikor azt fontolgatjuk, hogy mennyi pénzt fizessünk ide. Nem utolsó szempont, hogy az itt tartott pénzünket nem falja fel teljes egészében az infláció. Az egyéni számlán felosztott hozam kamatadó-mentes és azonnal beleszámít a 180 napos egyenlegbe. 

A pénztár minden negyedév végén felosztja a vagyonon az időszakban realizált hozamot, a mostani hozamkörnyezetben egyre magasabb összeget. Az, hogy ebből kinek mennyi íródik jóvá az egyéni számláján, attól függ, hogy volt-e tagdíj-elmaradása az időszakban, és hogy mekkora az arra a három hónapra eső átlagos megtakarítása. Vagyis, az átlagtőkébe minden befizetés beleszámít, akkor is, ha időközben költöttünk belőle. Ha magas hozamokat tud elérni a pénztár, és nincs tagdíjelmaradásunk, akár a befizetések utáni levonás (működési költség) is visszajöhet részben vagy egészben. 

A Patikapénztár a törvényi előírásoknak megfelelően elsősorban állampapírban tartja a vagyonát, ezen belül pedig már 3,5%-os súlyú a zöld kötvény aránya. A magunk eszközeivel szeretnénk hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez és a környezet megóvásához. Az irodában szelektíven gyűjtjük a hulladékot, törekszünk a papírmentes működésre, lehetőségeink szerint támogatjuk a társadalom számára fontos ügyeket és erre ösztönözzük kollégáinkat is például az irodában szervezett ruhagyűjtéssel vagy a karácsonyi cipősdoboz akcióval. Pénzügyi szolgáltatóként a befektetéseinkkel is szeretnénk hozzájárulni a környezeti fenntarthatósághoz, ezért bővítettük a portfóliónkat a Zöld Magyar Államkötvénnyel. Az intézményi befektetők számára is elérhető zöld kötvény ugyanúgy működik, mint bármely más állampapír, de az értékesítésből befolyt pénz fenntarthatósággal kapcsolatos célokat finanszíroz. A Zöld Magyar Államkötvény kibocsátásából befolyó összeget Magyarország központi költségvetésében található olyan kiadásokra kell fordítani, amelyek a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, az éghajlatváltozás hatásainak mérséklését és a fenntartható gazdaságra való áttérést célozzák.

Borítókép: created by www.freepik.com

Ezek is érdekelhetik...

Használja ki a gyors kifizetést biztosító számlafeltöltési lehetőséget!
Használja ki a gyors kifizetést biztosító számlafeltöltési lehetőséget!

Kérje a Pénztár nevére készpénzes számláit, és töltse fel azokat online az oldalunkon. A kifizetés néhány napon belül megtörténik, ha a szükséges egyenleg rendelkezésre áll a számláján.

Elolvasom
Közeleg a határidő, amire január óta várunk
Közeleg a határidő, amire január óta várunk

Május 21-ig egészítheti ki a navos adóbevallás-tervezetét, ha nem szeretné elbukni a tavalyi befizetései alapján járó szja-visszatérítést. Az Önnek járó összegről a Pénztár által kiállított adóigazolásból tájékozódhat.

Elolvasom
Felhívás adategyeztetésre
Felhívás adategyeztetésre

Ellenőrizze a NetPénztárban, hogy van-e bármilyen teendője az adategyeztetés kapcsán. Ha az azonosítása öt évvel ezelőtt történt vagy időközben megváltoztak a személyes okmányai, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Elolvasom
Tegye tökéletessé éjszakáit patikakártyával!
Tegye tökéletessé éjszakáit patikakártyával!

A pihentető alvás éppen annyira hozzájárul szervezetünk tökéletes működéséhez, mint az egészséges táplálkozás. Ezért sem mindegy, hogy milyen ágyneműt választunk.

Elolvasom
Ingyenes szűrőprogramot indít a főváros
Ingyenes szűrőprogramot indít a főváros

Budapesten 24 helyszínen május 2-től június 16-ig várják a vizsgálatokra előre regisztráló budapestieket.

Elolvasom