Sárga csekk helyett fizessen bankkártyával

Pénztártagjaink túlnyomó többsége az oldalunkon bankkártyával tölti fel a számláját, azonban még mindig sokan ragaszkodnak a sárga csekkhez. A lassanként kivesző fizetési mód számtalan hátránnyal jár.


2024-06-05

A Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi stratégiája alapján akár kétharmad is lehet az elektronikus tranzakciók aránya a hazai gazdaságon belül 2030-ra. Ehhez az is kell, hogy egyetlen szolgáltató miatt se kelljen befizetési kötelezettségünknek sárga csekken eleget tenni és sorban állni a postán. Szerencsére ma már kimondhatjuk, ez teljesült, tehát végképp búcsút inthetünk a kényelmetlen és sokszor bosszantó sorállásnak. Az online fizetés ezzel szemben bárhol és bármikor elvégezhető a telefonunk vagy a számítógép segítségével, ingyenes, biztonságos.

2017. óta a Pénztár tagjai is feltölthetik bankkártyával az egészségpénztári számlájukat. A modern fizetési csatornán beérkezett  összeg azonnal jóváíródik és máris költhető. Ez a magyarázata, hogy a befizetések jelentős hányada online történik.  A lehetőség bevezetését követő első évben, 2018. végén a bankkártyás befizetés értéke már átlépte az egymilliárd forintot, 2023 decemberéig pedig már összesen közel 6,3 milliárd forint érkezett be tagjainktól ezen a módon a pénztárhoz.

Ha Ön nem bankkártyával fizet be, próbálja ki a gyors, biztonságos és környezetbarát megoldást erre a képre kattintva: 

A ProfitLine kiszámolta, évente mennyi időt tölt a postán az, aki ragaszkodik a csekkes befizetéshez. Ha valaki havonta három darab sárga csekket ad fel a postán, és minden csekk feladásához átlagosan 15 percet áll sorban, akkor havonta 3 x 15 = 45 percet tölt el feleslegesen. Ha a személy ezt minden hónapban megteszi, akkor éves szinten 12 x 45 = 540 percet ácsorog a postán. Ráadásul mióta egyre kevesebb postahivatal maradt, egyre nő a várakozási idő és egyre több időt kell utazással töltenünk, hogy oda jussunk.

De nemcsak időrabló a sárga csekkes befizetés, hanem drága és a környezetre is káros, szemben az online fizetéssel.

A papírgyártás, a nyomtatás és a postai kézbesítés mind hozzájárulnak a szén-dioxid-kibocsátáshoz. Az elektronikus fizetések környezetbarátabbak, mivel csökkentik a papírhasználatot és a szállítási igényt, írja a ProfitLine.hu.

Az sem elhanyagolható, hogy az online fizetési módok használatával a fogyasztók számos előnyt élvezhetnek. A Pénztár felületén például be lehet állítani automatikus fizetési megbízást, hogy bebiztosítsuk minden hónapban a tagdíjfizetésünket vagy a biztosítási díj időben való megérkezését. Ugyanezen a felületen tudjuk aktiválni a Mesterkártyát, amely megakadályozza, hogy nulla legyen az egyenlegünk: megbízásunk alapján, ha az egyenlegünk 5000 forint alá süllyed, a Pénztár automatikusan lehívja az előre beállított összeget a bankkártyánkról és átvezeti a patikakártyájára a működési költség levonását követően.

Ezek után talán nem túlzás kijelenteni, hogy azok a pénztártagjaink, akik ragaszkodnak a sárga csekkhez, elmaradhatnak a digitalizáció nyújtotta előnyöktől.

Borítókép: created by www.flickr.com

Ezek is érdekelhetik...

Felgyorsítjuk számlás vásárlásai visszafizetését
Felgyorsítjuk számlás vásárlásai visszafizetését

Hamarosan induló újdonságunknak köszönhetően akkor sem kell lemondjon készpénzfizetési számlája teljes összegéről, ha a benyújtás pillanatában nincs elegendő egyenlege a teljes összeg kiutalásához.

Elolvasom
Rendszerfrissítés a Pénztárnál
Rendszerfrissítés a Pénztárnál

Pénztártagjaink minél gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében megújul a Pénztár informatikai rendszere. Az átállásnak köszönhetően a jövőben még több digitális élményt ígérünk.

Elolvasom
A nyaralás előtt is érdemes bekukkantani a pénztárboltba
A nyaralás előtt is érdemes bekukkantani a pénztárboltba

Még a jól megtervezett utazást is beárnyékolhatja egy váratlan sérülés a nyaralás alatt vagy az utazás fáradalmai. A webshopunkban számos az egészségpénztárban elszámolható terméket talál, amellyel felkészülhet a kellemetlenségekre.

Elolvasom
Gondoljuk újra a napozási szokásainkat és a barnulás kultúráját!
Gondoljuk újra a napozási szokásainkat és a barnulás kultúráját!

A Magyar Dermatológiai Társulat háromszintű védekezést javasol a bőrrák ellen. A szakértők határozott álláspontot képviselnek az esztétikai célú napozással, szoláriumhasználattal szemben, nyomatékosítják az önvizsgálat és az egyéni rizikók tudatosításának jelentőségét.

Elolvasom
Új értelmet adunk a céges juttatásnak
Új értelmet adunk a céges juttatásnak

A munkáltató üzleti érdeke, hogy támogassa munkavállalói egészségmegőrzését. Az új részletkifizetés szolgáltatás ezt teszi minden eddiginél hatékonyabbá.

Elolvasom