Patika Egészségpénztár
A cukros üdítőitalok növelhetik a rák kockázatát
A cukros üdítőitalok fogyasztása növelheti a rák kockázatát egy nagyszabású, hosszú időn át tartó vizsgálat eredményei alapján - írta a BBC hírportálja.
6 hónapnál fiatalabbaknak nem ajánlott a bébiétel
A bébiételek legalább felében a kalória több mint 30%-a cukrokból származik és a termékek harmada tartalmaz összetevőként cukrot, gyümölcslevet, édesítőszert, amik növelhetik a gyerekek édes ételek iránti vonzalmát a WHO szerint.
Ingyenes UV-szűréskampány júliusban
A hónap végéig tartó ingyenes UV-szűrésre várják azokat, akik szemüvegüket, napszemüvegüket szeretnék bevizsgáltatni fényvédelem szempontjából. Ezen felül szaktanácsadással is szolgálnak a kampányhoz csatlakozó hetven optikai szaküzletben.
Sokan örülhetnek most az állami pénznek
Az elmúlt öt évben közel duplájára nőtt a Patika-csoport tagjainak járó szja-visszatérítés, sokan azonban még mindig nem használják ki az állami támogatást. Figyelembe véve, hogy egyre többen veszik igénybe a magánellátást, hatalmas tartalékok vannak az öngondoskodásban.
A célzottan önsegélyező támogatásban részesülők is jól jártak a szochócsökkentéssel
A magánszemélynek az Szja tv. 28. §-a szerint a felhasznált összeg után kell az adót megfizetnie. A közteher az eddigi 28,98%-ról 27,625%-ra csökkent július 1-től.
2019. október 31. az ügyfélátvilágítás új határideje!
Módosult a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvényben előírt határidő. A pénzügyi intézményeknek október 31-ig kell elvégezniük ügyfeleik teljes körű átvilágítását.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!