Patika Egészségpénztár
Kevés ideig maradunk egészségesek
Idén a Világgazdasági Fórum (WEF) már csak az egészségben eltöltött évek számát veszi számításba a Versenyképességi Index egészségügyi pillérében. Az új módszertannal rosszul járt Magyarország: nálunk még a nyugdíjkorhatárt sem élik meg egészségesen az emberek!
Két szolgáltatónk már minősített magánegészségügyi szolgáltató
Az Affidea Diagnosztika és a Rózsakert Medical Center elsőként szerezte meg a transzparens, jogkövető és etikus magánegészségügyi szolgáltatók számára létrehozott Minősített Magánegészségügyi Szolgáltató védjegyet.
Itt a tökszezon
Az ősz kedvelt csemegéje nemcsak finom, hanem hallatlanul egészséges is. A sütőtökben sok a béta-karotin (antioxidáns), gazdag C-vitaminban és rostokban, alacsony a kalóriatartalma! Kerestünk egy sütőtökös nasit, amivel akár a hosszú hétvégén meglephetjük a családunkat.
Az elhízás ára
A magyarok a legkövérebbek Európában, világviszonylatban pedig a negyedik helyen állunk. Három felnőttből kettő kisebb vagy nagyobb testsúlyproblémával küzd, és több túlsúlyosból lesz elhízott. Ez 2012-ben 207 Mrd forintjába került a társadalombiztosítási kasszának.
Mindent a 2019-es béren felüli juttatásokról
Vargha László, a Patikapénztár pénzügyi igazgatója a Piac&Profit online-on foglalta össze a jövő évi béren felüli juttatásokra vonatkozó tudnivalókat. Munkavállalóknak és munkáltatóknak is sok fontos részlet van a cikkben közérthetően megfogalmazva. Hasznos olvasmány!
Bért vagy juttatást?
Hegedüs Sándor, az RSM Hungary Zrt. adóüzletágának vezetője beszélt a jövő évi juttatási lehetőségekről a Napi.hu HR-vezetők Országos Konferenciáján. 2019-ben a munkáltatóknak érdemes az adóelőny mellett más szempontokat (is) mérlegelniük a kosarak kialakításakor.
Még több aktuális információért iratkozzon fel havi hírlevelünkre!
Kövessen minket a Facebookon!